BC Vault Review: Ez a legbiztonságosabb hardver pénztárca?

A tőzsdék, viszonteladók és ATM-ek növekvő számának köszönhetően a kriptovaluták vásárlása soha nem volt ilyen egyszerű. Amikor először hallottam a bitcoinról, a kriptográfia nem fejlődött ki. Gyors előrejutás 2019-re, és határtalannak tűnik az a lehetőség, hogy az összes altcoin és tárolóeszköz közül választhassak.

Ha a tárolásról beszélek, személyesen ajánlom a hardveres pénztárcákat. Korábbi írásomban elmagyaráztam, hogy miért részesítem előnyben őket a forró pénztárcákkal szemben. A mai áttekintésben közelebbről megvizsgálom a BC Vault hardvertárcát, amely a kriptovaluták legbiztonságosabb pénztárcájaként – vagy boltozatként – ahogy az alkotók hívják.

Kezdje el a BC VAULT WALLET-et!

BC Vault Review: Minden, amit tudnod kell

1. Tervezés

Az egyik első észrevehető dolog a BC Vault pénztárcával kapcsolatban, hogy nagyon jó az építési minősége. A csomagolás manipulálható, ezért lehetetlen feltörni a készüléket anélkül, hogy észrevehető károkat okozna. A letisztult kialakítás, a nagy kijelző és a D-pad kiemelkedő hangulatot kölcsönöz a készüléknek.

BC Vault design

Mérete meglehetősen üdítő – nem feleslegesen apró, hogy bonyolítsa a felhasználást, és mégis elég kicsi ahhoz, hogy ugyanolyan praktikus legyen, mint bármely hitelkártya. Lehet, hogy ez nem igazi boltozat, de bizonyosan nagyobb önbizalmat ébreszt, mint néhány más gyengén kinéző hűtőtároló.

2. Felhasználói élmény

A BC Vault egy reverzibilis C típusú USB kábellel csatlakozik egy online eszközhöz. A beállítás részeként kiválaszt egy globális jelszót a csatlakoztatott eszközre telepített natív alkalmazáshoz, és egy globális PIN-kódot a tárolóhoz. A fő jellemző, amely megkülönbözteti a BC Vault a többi hűtőtároló eszköztől, a pénztárcák előállításának módja. Az integrált giroszkóp segítségével a készülék véletlenszerű kulcsokat generál, amikor megrázza.

Több mint 2000 független pénztárcát hozhat létre, és mindegyiket külön pénztárca jelszóval és PIN kóddal zárolhatja. Kicsit bonyolultnak vagy eltúlzottnak tűnik, de ez az opció praktikusnak bizonyul, ha többen szeretnék megosztani egyetlen boltozatot a költségek csökkentése érdekében. Ha ismer olyan megbízható embereket, akik hosszú távon is rendelkeznek kriptográfiával, mind megoszthatják a globális bejelentkezési adatokat, majd saját jelszavakkal és PIN-kódokkal titkosíthatják saját pénztárcájukat.

A BC Vault támogatja az összes főbb kriptovalutát és az összes ERC-20 tokent. Írása szerint ez az egyetlen több pénznemű pénztárca, ahol érméket és zsetonokat tárolhat egyetlen eszközön, és egyetlen alkalmazással helyezheti át őket. A natív támogatás nagy előnyt jelent azok számára, akik jelenleg is a harmadik féltől származó különböző pénztárca-szolgáltatókra és alkalmazásokra támaszkodnak.

BC Vault felhasználói élmény

A BC Vault minden BTC pénztárca támogatja a SegWit és a Legacy címek zökkenőmentes használatát, míg a BCH pénztárcák a Legacy és az új Cashaddr címformátumot támogatják.

átadás a BC Vault használatával

A pénztárca beállítását, a jelszó bevitelét, a menüben történő navigációt és a tranzakció visszaigazolását megkönnyíti a nagy kijelző és a D-pad, amelyek a tárolót praktikus fizetési eszközzé teszik, nem korlátozódva a hosszú távú tárolásra. Bármely eszköz, amely a képernyőn a teljes fogadó címre illeszkedik, a biztonsági skálán magas pontszámot mutat, és a BC Vault szolgáltatással egyéb értékes tranzakciós információk is rendelkezésre állnak, például magas figyelmeztetések. Ez nagyon fontosnak tűnik, ha olyan történetekre gondol, mint 2 hónappal ezelőtt, amikor egy felhasználó véletlenül 2730 ETH-t költött díjakra.


A páncélszekrény naponta használható más funkciókhoz is. A véletlenszám-generátorral nemcsak pénztárcákat hozhat létre, hanem U2F tokent is. Az U2F vagy kétfaktoros hitelesítés kötelező biztonsági réteg minden online fiók számára, az e-mail és a közösségi média fiókoktól kezdve a cserékig. A számgenerátor nem érzékeny semmilyen rosszindulatú programra, így a BC Vault az online eszközökre telepített hitelesítő alkalmazások biztonságosabb alternatívája.

3. Biztonság

A REAL Security Inc. cég mottója: „A pénztárcák zsebpénzért, a boltok pedig megőrzésért felelnek”. BC Vaultjuk biztonságos menedéknek tűnik a kriptovaluták számára. A magánkulcsokat egy biztonságos FRAM chipben tárolják, amely két generációnál tovább képes érintetlenül megőrizni az adatokat. A FRAM összehasonlíthatatlanul gyorsabb, mint a többi hardver pénztárca által használt NAND Flash, és több olvasási / írási ciklust tart ki.

Bármely eszközön tárolható (még ha boltozatnak is hívják), egyetlen adathordozóra hagyatkozni soha nem okos lépés. A BC Vault hatalmas előnye, hogy alapértelmezés szerint biztonsági másolatot készíthet a titkosított pénztárcákról. Bármely jelszóval és PIN-kóddal titkosított pénztárca biztonsági másolatot készíthet microSD kártyáról vagy papírról QR-kódként.

BC Vault biztonság

A Trezor, a Ledger vagy a Keepkey pénztárcák a BIP39 vagy BIP44 szabványt (kezdő mondat szavak) használják az adatok visszaállítására, és mivel a kapott szavak nincsenek titkosítva, valahol biztonságban kell tartani őket. De a BC Vault segítségével titkosíthatja a pénztárcákat saját jelszavával, és a biztonsági másolatot az ismert jelszavakkal állíthatja vissza..

Ha attól tart, hogy elfelejtheti ezeket, akkor is létrehozhat titkosítatlan biztonsági másolat-verziókat, de ügyeljen arra, hogy az ilyen biztonsági másolatokat biztonságos helyen tartsa, mivel nem lesznek jelszóval védettek. Kényelmesen egy 1 GB-os microSD-kártya már benne van a csomagban.

Amint az áttekintés elején említettem, a BC Vault pénztárcákat véletlenszerűen generálják. Minden magánkulcs egyedi és névtelen, soha nem ugyanazon az eszközön található másik pénztárcán vagy egyetlen BIP39 / 44 magon alapul és nem kapcsolódik hozzájuk, így ha bármelyik pénztárcát feltörik, mások biztonságban maradnak. A pénztárcák egyedileg menthetők és zárolhatók egyedi jelszóval és PIN-kóddal.

A globális bejelentkezési adatokkal együtt ez lehetővé teszi, hogy az egyes pénztárcákat akár 4 különböző kóddal is megvédje. Ha a globális és az egyedi pénztárca jelszavakat / PIN-kódokat több ember osztja szét, a tároló valamiféle koncepcionális MultiSig pénztárcaként használható.

Amikor a BC Vault szinte minden funkciójáról vagy előnyéről beszélünk, ezek mindegyike alapvetően a biztonsághoz kapcsolódik. Míg a nagy kijelző praktikus funkciónak tűnik, elsősorban a biztonsághoz kapcsolódik. A figyelmeztetés a közepes ember támadással szemben mindig rendben van, ezért fontos, hogy az összes tranzakciós információt megjelenítse a képernyőn, mielőtt elküldi őket.

4. Árképzés

A pénztárca ára jelenleg 131 EUR, és nem a legolcsóbb a rendelkezésre álló hardver pénztárcák között. Meg kell azonban említeni, hogy a BC Vault számos olyan funkciót kínál, amelyek a többiek nem, és a jelenleg a legbiztonságosabb eszköznek tűnik. A legújabb Trezor Model T (összehasonlíthatóan nagy képernyővel) 229 EUR-ért kerül eladásra a Cryptosteellel együtt, ami egy extra acél tartalék a titkosítatlan visszanyerő vetőmaghoz.

A BC Vault alapértelmezés szerint engedélyezi a titkosított biztonsági mentéseket, így kevesebbet, rejtett költségek nélkül értékesít, minden funkciót egy eszközön. A Ledger Nano X 119 EUR-ba kerül, nem tartalmaznak titkosított biztonsági másolatokat, és nem tartalmaz nagy kijelzőt sem. Ha mindennap biztonságos fizetési eszközként és megbízható hosszú távú tároló eszközként használják, akkor a BC Vault ára több mint ésszerűnek tűnik befektetéseinek biztosításához.

Kezdje el a BC VAULT WALLET-et!

BC Vault: A hardver pénztárcák újradefiniálása?

A BC Vault egy új hardvertárca, amely rengeteg nagyszerű funkciót mutat be, amelyek az első generációból hiányoznak. Számos kriptovaluta natív támogatásával és kiemelkedő biztonsággal ez a hűtőtároló / fizetési eszköz tökéletes mind a hosszú távú tároláshoz, mind a napi kriptotranzakciókhoz.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector