Koinex Review – Indiai tőzsde több kriptovalutára

A kriptovaluta megjelenését nemrégiben ismerték fel, amikor magas értéket ért el. Addig az emberek nem figyeltek a blokklánc és a kriptovaluta új technológiájára. A kriptovaluta iránti kereslet napról napra növekszik, ezért a platformok iránti kereslet is növekszik. Sok platform már létezik, és sok más is fejlődik. Az egyik tőzsde, amely nemrégiben gyökeret eresztett ezen a területen, a Koinex.

A Koinex egy indiai kriptovaluta kereskedési platform, ahol indiai fiat valutával vásárolhatnak és adhatnak el kriptovalutákat. Rahul Raj (IIT Kharagpur), Rakesh Yadav (IIT Delhi), Aditya Naik (BITS Pilani) alapította. A Bitcoin mellett ez a platform több kriptovalutát is támogat, mint például az Ethereum, a Litecoin, a Ripple és a Bitcoin Cash. Néhány helyi bitcoincsere-platform, például a ZebPay, a CoinSecure, az Unocoin, a Coinome már létezett az indiai Koinex előtt.

A ZebPay, amely elsőként indította el a Bitcoins-t Indiában, a legjobb indiai bitcoin-csereplatformként ismert. Saját pénztárcát biztosít, és mobilalkalmazásként is elérhető. A CoinSecure a legnagyobb bitcoin kereskedési platform, egy mobilalkalmazással, sok felhasználó kedveli. Azonban nem nyújt azonnali betéteket, mint a Koinex esetében. Az Unocoin egy bitcoin kereskedési platform is, és a Coinome egyike annak, hogy különböző kriptovalutákat fogadjon el tőzsdei platformján. Jelenleg a gyakorlatban a legfontosabb és legbiztonságosabb bitcoincsere-platform a Koinex.

Kezdje el a KOINEX-szel!

A Koinex Szemle

Az utóbbi időben a kialakult kriptovaluta-csereplatform, a Koinex több pénznemet is támogat, és népszerű webhelyként növekszik Indiában. A kriptovaluták kereskedői és vásárlói kapcsolódnak ehhez a platformhoz, és a kereskedést megkönnyítették a fiat valutával (INR). Ez egy új platform, amely bevezette az indiánokat a kriptovaluta világába.

A Koinex kezdete

A fiók létrehozása nagyon egyszerű, ami az első lépés, majd a KYC ellenőrzési lépés. Ez magában foglalja minden igazoló igazolvány benyújtását, valamint 100 INR visszatérítést. A PAN-kártya kötelező ahhoz, hogy összekapcsolja bankszámláját a folyamat befejezésével. Amint ezeket a részleteket a KYC hozzáadta és ellenőrizte (48 órát vesz igénybe), elkezdheti a kereskedést a kezdeti lerakódással. Az egyik új és egyedülálló funkció itt az, hogy felveheti bankszámláját kedvezményezettként, ennek részletei megtalálhatók a Koinex-fiókja „Egyenleg” lapján. A webhely automatikusan befizet pénzt az Ön számlájára (5 percen belül), miután az összeget letétbe helyezték, minimum 2500 INR-t kell befizetni.

A bankszámlán kívül különböző pénztárcákon keresztül helyezhet el pénzt, például Airtel, Jio, PayUMoney, Ola pénz, PayZapp és mások. Ha pénzt fizet ezeken a pénztárcákon, 2% -os szolgáltatási díjat számol fel.

Kereskedés kriptovalutával

Ez a webhely nem kínál érmék közötti cserét. INR-ért cserébe kriptovalutát adhat vagy adhat el. A kereskedésnél kezdetben a kriptovaluta típusát kell kiválasztani. A kereskedési felület bizonyos finomításokat igényel bizonyos funkciók tekintetében, például a vevő / eladó számára szükséges teljes vételi és eladási mennyiség bemutatása. Jelentős élő diagram szolgáltatást nyújt. A Koinex kereskedési részében van egy hiba. A vevő vagy az eladó a számítás után nem tekintheti meg a teljes összeget tizedes pontossággal, ha bármilyen kriptot szeretne vásárolni. Ezt hamarosan javítani és frissíteni kell.

A Koinex-nek alacsony a kereskedési díja (0,4%), és pénztárcával történő fizetés esetén 2% -os költség kerül felszámolásra. A NEFT / IMPS átutalás igénybevételéért azonban nincs kereskedési díj. Legalább 2500 rúpiát kell teljesíteni a tranzakcióból, hogy pénzt befizethessen a Koinex-számlájára.

A Koinex biztonsági szintje

A biztonság fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni a kriptovaluta esetében. A Koinex biztosítja a legfrissebb és legfejlettebb biztonsági intézkedéseket, valamint az alapbetétek meleg és hideg tárolójának kombinációját. Van egy kétfaktoros hitelesítés (2FA), amelyet engedélyezni kell a Google hitelesítő alkalmazással. Kétfaktoros hitelesítés lehetséges SMS-ben vagy e-mailben, de engedélyezni kell a Google hitelesítő alkalmazással. Egyedi jelszót kell beállítani a Dashlane segítségével a jelszó kezeléséhez.

A Koinex ingyenes pénztárcát biztosít az érmék tárolására, de nem az a legbiztonságosabb hely, ahol az érméket tárolhatja. Ennek oka, hogy a biztonsági intézkedésként használt titkos kulcs az adatbázisukban van tárolva, és a csere még nem központosított. Ezért a pénztárca érzékeny a hackerekre, különösen akkor, ha hatalmas mennyiségű érme van benne.


Néhány évvel ezelőtt a Mt. Gox hack néven ismert, a biztonsági intézkedések hiányát ábrázoló esemény történt. A Bitcoin-tranzakciók több mint 70% -át a világ minden táján ők kezelték. 2014 februárjában az Mt. A Gox bezárta weboldalát, megszüntetve az összes kereskedési és tőzsdei szolgáltatást. 350 millió dollárt veszítettek bitcoinban, és csődvédelmet kértek a hitelezőktől. Ez egyszerűen azt illusztrálja, hogy hiába volt bitcoin az Mt. Gox-ban, mert nem rendelkeztek magánkulccsal. Jobb, ha az összes tulajdonában lévő kriptovalutát kemény pénztárcába helyezi, nem pedig más sebezhető pénztárcába.

Vásárlási / eladási tapasztalat

Az intuitív kezelőfelülettel rendelkező Koinex nem korlátozza a kereskedelem mennyiségét, mint más kereskedelemben. A Koinex pontos áregyeztetési algoritmust valósít meg, és az összes tranzakciót szigorúan ennek az algoritmusnak megfelelően hajtják végre. Példaként szemléltetve – Tegyük fel, hogy megrendelést ad INR 200 XRP vásárlására 10.50-kor, akkor meg kell találnia valakit, aki 10.50-nél 200 INR értékű XRP-t ad el, pontosan ugyanannyit, mint a tiéd. Az az eladó, aki 200 INR értékű XRP-t ad el 10,75-nél, nem vehető figyelembe, ha veled kereskedik.

Az áregyeztetési algoritmusból álló kereskedelem frissítése még várat magára, hogy elkerüljék az alacsony kereskedelemmel járó tranzakciók nyüzsgését.

Betét / kivonási tapasztalat

A Ripple tranzakciókhoz célcímke szükséges, hogy elkerüljék a felhasználók közötti zavart a betétek / kifizetések miatt. A Koinex INR pénztárcából történő összes felvétel elérhetővé válik a kapcsolódó bankszámlán. Az IMPS-t 200 000 INR összegig (5 percen belül) alkalmazzák a hitelkivonásokra. 200 000 INR feletti kivonást a NEFT segítségével hajtanak végre (3-4 banki munkaórán belül). A Koinexhez kapcsolt bankszámlán kívüli bármely más bankszámláról történő kivonás nem alkalmazható tranzakciók esetén. A kivonási díj a különböző kriptovaluták esetében változó. Bitcoin (0.001BTC), Ethereum (0.001ETH), Ripple (0.02XRP), Litecoin (0.01LTC), Bitcoin Cash (0.001BCH), indiai pénznem (INR 0).

Tranzakciók díja

Jelenleg a kriptopénzek vásárlásakor minimum 0,4% -os díjat kell fizetni, míg a Litecoin (0,01LTC) és a Bitcoin visszavonásakor a díj meglehetősen magas. Ezenkívül a Koinex más fizetési átjárókat is támogat, amelyek 2% -os költséggel járnak az azonnali betétekért. Az IMPS és a NEFT a Koinex által támogatott egyéb fizetési lehetőségek, amelyek nem tartalmaznak díjat, de egy-két órát vesz igénybe a tranzakciók teljesítése.

KOIN Chat

A KYC ellenőrzését követően hozzáférhet egy nyílt csevegéshez, ahol megtekintheti a regisztrált tagok csevegését, és részt vehet abban is. Néha ez a funkció csak akkor segít a kereskedési volumen korlátozásában, ha a körülbelül 150 felhasználó aktív. Ennek a szolgáltatásnak a fő funkciója az, hogy csevegésen keresztül segítse a felhasználókat a kérdéseikben, amelyet a felhasználókkal legtöbbször kommunikáló adminisztrátorok hatékonyan hajtanak végre. Ennek a szolgáltatásnak az egyik hátránya, hogy egyes felhasználók keresztneve ugyanaz, ami bizonytalansághoz vezet.

A Koinex előnyei és hátrányai

Előnyök

Az indiai fiat valutát érintő tranzakciók a kriptovaluta cseréjére a Koinex egyik fő előnye, amelyet más oldalak nem kínálnak fel. Az alacsony felszámított kereskedési díj mellett ez a webhely tartalmaz néhány fizetési átjárót alacsony tranzakciós illetékkel és más fizetési módszerekkel, amelyek nulla kivonási díjat kínálnak. Ezen az oldalon egy intuitív kezelőfelülettel együtt több kriptovaluta is elérhető.

Hátrányok

A Koinex nem jár érmék közötti cserével. Néhány kriptovaluta, például a Litecoin, viszonylag kissé magasabb kivonási díjat jelent. Ez nem foglal magában tőkeáttételt és hitelkártyás fizetéseket, valamint a kereskedelem méretének korlátozását. Pontosan illeszkedik a kereskedelem algoritmusához, ami néha nem szignifikáns. Ehhez hozzáadva, hogy a kereskedés előtt minimális összeget helyezzenek el. Az ügyfélszolgálatot kissé javítani kell, de ez minden csere esetében érvényes.

Alsó vonal

Bár a Koinex egy új platform, napról napra növekszik. Elegáns kezelőfelülettel és viszonylag alacsony kereskedési díjjal egyre népszerűbb az indiai emberek körében. Eddig ezen a webhelyen nem tapasztaltak hibákat, de egy mobilalkalmazásra nagy szükség van ahhoz, hogy könnyen elérhető legyen a felhasználók számára. Mivel fiat valutával folytatott kereskedelmet foglal magában, ez a legjobb platform az indiánok számára, hogy bekapcsolódjanak a kriptovalutába. A növekvő kriptopénz iránti kereslet fokozta a kriptovaluta-csere új helyszíneinek fejlesztése iránti igényt. Az indiánok demonetizálása után megnőtt a kriptovaluta iránti kereslet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector