Alakváltási alternatíva: 7 egyéb kriptográfia, amelyet fontolóra kell venni

Sokan használják naponta az Alakváltást. Gyors, megbízható módot kínál a kriptopénzek kereskedelmére. Talán maga is használta ezt a cserét, de szívesen nyitva tartaná más lehetőségeket, és kíváncsi arra, hogy „Van-e Alakváltás alternatívája?”. A jó hír az, hogy biztosan van!

Valójában számos …

Mi az az Alakváltás?

A Shapeshift egy kriptovaluta-csere. Sok máshoz hasonlóan ez is csak kriptográfia, vagyis használhatja egyfajta kriptovaluta cseréjére egy másikra, de nem vásárolhat kriptot fiat pénznemekkel, például amerikai dollárral vagy euróval. De a legtöbb más cserétől eltérően az Alakváltás nem őrizetbeli csereprogram.

A letétkezelő központok, például a Coinbase, a Kraken vagy a Poloniex kriptotárca címet adnak felhasználóiknak, és a kicserélt tokenek addig tárolódnak ezekben a pénztárcákban, amíg a felhasználók visszavonják azokat. Tehát, ha a Coinbase-t szeretné használni a Bitcoin cseréjére Etherre, akkor a bitcoinjainak a Coinbase BTC pénztárcájában kell lennie, és az éterét a Coinbase ETH pénztárcájában kapja meg.

A szabadságon kívüli cserék kicsit másképp működnek. Nem adnak meg pénztárca címeket a felhasználóik számára. Ehelyett a felhasználók a saját személyes pénztárcájukat használják, vagy azokat, amelyeket a szabadságvesztés biztosít (a Shapeshift és a Coinbase használatával kapcsolatos cikkemet itt tekintheti meg). Ez azt jelenti, hogy maga a tőzsde nem tárol semmilyen kriptovalutát, ami sokkal kevésbé vonzó célpont a potenciális hackerek számára.

Vannak-e Alakváltás alternatívák?

Bár igaz, hogy a legtöbb cseréje a szabadságvesztés-fajtából származik, a Shapeshift nem az egyetlen a maga nemében. Számos alakváltó versenyző van. További népszerű, azonnali, nem őrizetbe vett titkosítási tőzsdék a Changelly, CoinSwitch, SimpleSwap, Godex, Bisq, Switchain és Flyp.me.

Vessünk egy pillantást rájuk.

ShapeShift Alternative # 1: Changelly

legjobb alakváltási alternatíva

Changelly körülbelül 60 különböző kriptovalutát sorol fel a kereskedéshez, és közülük hetet (Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin, Binance érme és Stellar) vásárolhat amerikai dollárral vagy euróval. Az átváltási díj 0,25% átalány. A felhasználóknak létre kell hozniuk egy fiókot a kereskedéshez, de csak e-mail címet kell megadniuk. Nincs szükség személyes adatokra. Mobilalkalmazás is elérhető.

ShapeShift Alternative # 2: Godex

godex

A Godex mintegy 210 különféle kriptovalutát sorol fel, de nem támogatja a kriptovaluta fiat pénznemű vásárlását. Az átváltási díjak a tranzakció létrehozásának pillanatában rögzülnek. Nincs szükség fiók létrehozására, így a felhasználók névtelenül kereskedhetnek.


ShapeShift Alternative # 3: SimpleSwap

simpleswap

A lista előző bejegyzéséhez hasonlóan a SimpleSwap névtelen kereskedést és fiat devizatámogatást nem tesz lehetővé. Több mint 250 kriptovaluta szerepel, és a felhasználók választhatnak fix vagy változó kamatozású kereskedést.

ShapeShift Alternative # 4: CoinSwitch

alakváltási alternatíva

A CoinSwitch abban különbözik a lista többi bejegyzésétől, hogy nem tőzsde, hanem inkább tőzsdei összesítő. Ez azt jelenti, hogy a CoinSwitch több más cserével is összeköti a felhasználókat, köztük a Binance, a HitBTC és a Changelly között, így megtalálhatják a legjobb ajánlatot. A felhasználóknak nincs szükségük számlák létrehozására, így anonim kereskedés lehetséges. A tőzsdei rendszer kissé bonyolult, mivel a tőzsdétől is függ, ahol a kereskedelem ténylegesen zajlik, de becslések szerint körülbelül 0,5%. A CoinSwitch rendelkezik a legtöbb kriptovalutával a listán szereplő tőzsdék közül, jóval több mint 300 zsetonnal.

ShapeShift 5. alternatíva: Bisq

bisq

A lista többi bejegyzésével ellentétben a Bisq nem webcsere, hanem teljes asztali alkalmazás, elérhető Windows, Mac és Linux számára. Gyors, anonim kereskedést kínál valamivel több mint 100 kriptovaluta között, és némelyikük fiat valutával megvásárolható. A Fiat fizetési lehetőségei közé tartozik az AliPay, a MoneyGram, a WeChat pay, a Western Union, a Uphold és a Zelle.

ShapeShift Alternative # 6: Switchain

alakváltási alternatíva

A CoinSwitchhez hasonlóan a Switchain is egy tőzsdei aggregátor, amely gyors, anonim kereskedést kínál a kriptovaluták között. Az érmelista azonban nem olyan nagy. A Switchain főként a Binance-en felsorolt ​​Bitcoin, Ether, Litecoin, Tether 0x és ERC-20 tokenek között kereskedik..

Alakváltási alternatíva # 7: Flyp.me

flyp.me

A ShapeShifthez vagy a Changelly-hez hasonlóan a Flyp.me is azonnali, nem őrizetbe vett titkosítási csere. És a SimpleSwap-hoz hasonlóan a felhasználóknak sem szükséges fiókot létrehozniuk a szolgáltatás használatához, ezért az anonim kereskedés támogatott. A csere díja 0,5%. Nincs fiat devizatámogatás, és 30 különböző kriptovalutát sorol fel, köztük a Bitcoin, az Ether, a Litecoin, a DASH, a BAT, a Peercoin és az Augur.

Példa tranzakcióra

Ezeknek a cseréknek a használata még a kezdők számára is nagyon egyszerű, mert mindegyiküknek egyszerű, intuitív felülete van, és Changelly-nek még mobilalkalmazása is van. Lássunk egy példát …

Válasszuk a Changelly-t a shapeshift.io alternatívaként, és mobilalkalmazásukkal kereskedjünk a 3,6 EOS-val a DASH-hoz.

  1. Nyissa meg a Changelly alkalmazást, írja be a 3.6 parancsot, és válassza az EOS lehetőséget a „You send” mezőben, és válassza a DASH lehetőséget a kapni kívánt tokennek. Az alkalmazás megmutatja, hogy mennyi DASH-t fog kapni, valamint az árfolyamot, a díjat és a tranzakció befejezésének becsült idejét. Koppintson a „Csere most” elemre.változékony csere
  2. Itt meg kell adnia a pénztárca címét, ahová meg szeretné kapni a DASH-t. Másolhatja / beillesztheti a címet, vagy megérintheti a jobb felső sarokban található zöld gombot a QR-kód beolvasásához. Koppintson a „Tovább” gombra.változó fogadó cím
  3. Most az alkalmazás megmutatja a tranzakció végső részleteit, beleértve a hálózati tranzakciós díjat is. Ha minden kielégítő, érintse meg a „Megerősítés & Befizetés ”a folyamat megkezdéséhez. Miután ezt megtette, az alkalmazás megmutatja azt a címet, amelyre el kell küldenie a tokeneket. Az EOS esetében ez egy címet és egy emlékeztetőt jelent (más tokeneknél nem kell emlékeztető).változékony megerősítés
  4. Nyissa ki a pénztárcáját, és ezzel küldje el a 3,6 EOS-t a Changelly által megadott címre és emlékeztetőre.változékony átadás
  5. Visszatérve a Changelly alkalmazásra, megmutatja, hogy a tranzakció megkezdődött.változékony tranzakció
  6. Néhány perc múlva az alkalmazás értesíti a tranzakció befejezéséről, és a DASH tokenek elérhetővé válnak a pénztárcájában.változékony tranzakció kész

Ez az! Mint látható, a folyamat nagyon egyszerű. A lista többi cseréje hasonlóan működik, de webes felületen keresztül, mivel még nem állnak rendelkezésre számukra mobilalkalmazások.

Következtetésképpen…

Tehát a válasz: “Van-e Alakváltó alternatíva?” szilárd „igen”. Az Alakváltásnak számos alternatívája van, és néhányat vázoltak ebben a cikkben. Közülük választás függ a váltani kívánt jeltől, a fizetendő díjtól, valamint a névtelenség vágyától vagy igényétől. Nyugodtan fedezze fel őket. Mindegyik gyors, biztonságos és megéri az idejét.

Olvassa el még: Hogyan használjuk az Alakváltást a Coinbase-szel

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector