A MyEtherwallet biztonságos-e 2021-ben? [Biztonság és biztonsági információk]

Tavaly a MyEtherWallet elérte egy olyan hacket, amely képes átirányítani szervereiket egy hamis és rosszindulatú webhelyre (gyakran phishing-oldalaknak hívják őket) Oroszországban, amelynek fő célja az abszolút gyanútlan áldozatok pénztárcájának ürítése, akik a MEW-t használták a a hack futott, amint említettük, átirányított minden olyan összeget, amelyet ebben az időszakban el lehetett volna küldeni. 

A feltörés után sok felhasználó megrémült, és elgondolkodtak a kérdésen:a MyEtherWallet biztonságos?”, És hogy 2019-ben továbbra is biztonságos Ethereum pénztárca-e.

Ha ez érdekesnek tűnik számodra, ugorjunk bele!

A MyEtherwallet biztonságos

Mi a MyEtherwallet?

Taylor Manahan és Kosala Hemachandra alapítottak MEW (MyEtherWallet) még 2015-ben, nem sokkal az Ethereum létrehozása után. 

Ahogy a vállalat agresszívan növekedett, számos vállalat társult a MEW-vel, miközben tovább növekszik. A legnagyobbak között vannak olyan nagy srácok is, mint a Bity, a Kyber Network, a Changelly és a Simplex.

MEGJEGYZÉS: Ezeket az utóbbi cégeket különösen fontos szem előtt tartani, mivel lehetővé teszik a felhasználók számára a fiat titkosítást, az ETH-t a BTC-hez, az ETH-t az ERC-20 zsetonokhoz és más ilyen fontos párokat..

Ha továbbra is használja a MEW-t?

Az ilyen sürgető kérdések teljes megértése és megválaszolása érdekében készítsünk egy rövid összefoglalót arról, hogy a MyEtherWallet hogyan működik, és hogyan lehet a lehető legjobban mozgatni darabjait a platformon, hogy minden a lehető legbiztonságosabb legyen.. 

MEW-fiók létrehozásakor egy nyilvános és egy magánkulcs is létrejön, és azokat nem tárolja a MyEtherWallet webhely.

A felhasználó teljes felelősséggel tartozik a kulcsok mentéséért és biztonsági mentéséért egy offline biztonságos és megbízható helyen. A felhasználók hozzáférhetnek fiókjukhoz és elküldhetik az ETH-t egy hardveres pénztárca, például a TREZOR vagy a Ledger Nano S használatával (ezekről hamarosan bővebb információt nyújtunk ebben az útmutatóban), vagy közvetlenebb módon, a privát eszközök használatával kulcsok, Keystore fájlok vagy memória kifejezések.

MEGJEGYZÉS: Az emlékeztetők olyan eszközök, amelyek segítenek megjegyezni a különböző szempontokat vagy nagy mennyiségű információt. Ez lehet rím, betűszó, dal, képek, valamint mint ebben a példában, egy kifejezés, amely segít a tények listájának emlékezésében egy adott sorrendben.

MyEtherWallet feltört! 

Igen, a MEW-t feltörték. 2018. április 24-én riasztások léptek fel.


 Egy átverő művész kifejlesztett egy adathalász-hacket, amely napjainkban túlságosan is elterjedt. Az ilyen típusú feltöréseknél az emberek bármi gyanú nélkül hozzáférnek a hivatalos weboldalnak tűnő webhelyhez. Kevesen tudják, hogy hamis webhelyet keresnek fel, amely pontosan úgy nézhet ki, mint ahova megpróbáltak eljutni. Szinte lehetetlen észrevenni, mert a webhely nagyjából pontosan ugyanúgy néz ki. És ez történt a MEW oldallal, és sok embert kiraboltak az ETH-tól.

Hogyan történhet ez meg? Sajnos köztudott, hogy az adathalász támadás leginkább a központosított szolgáltatások, például a MEW esetében a legelterjedtebb, mivel egy központi webhely / szolgáltatás létezik, amelyet könnyebb megcélozni. Miután valaki belép a hamis weboldalra és beírja a személyes adatait, készen áll. Viszlát személyes bejelentkezési információk, viszlát biztonság.

Ezt megelőzően egy MEW átverés is történt 2017 decemberében. Ez a mobil birodalomban volt, mivel a felhasználók megtalálhattak egy MEW alkalmazást az Apple alkalmazásboltban, amely sokakat megbolondított, mivel azonos volt egy igazi MEW alkalmazással. Természetesen aligha mondhatta ki, hogy hamis, mivel az ikonok nagyjából ugyanúgy néznek ki. 

Végül az Apple cselekedett, és leállította az alkalmazást, de nem azelőtt, hogy már veszélyeztette volna a felhasználó érzékeny adatait, például a bejelentkezéseket.

A MEW hibás ebben?

A MEW azt állította, hogy az ilyen típusú támadások és feltörések óta a domain szolgáltató viseli a súlyt, ha ez sajnálatos, és a domain kizárólagos felelőssége. 

Talán egy egyszerű hiba, de megrongálta a MyEtherWallet biztonságát, és megkönnyítette a hackernek a lehetőséget, hogy könnyen átirányítsa az embereket erre a hamis webhelyre, és ennek következtében elveszítse az ETH-ját.

Kiváló példák vannak arra, hogy a csalók hogyan tudják becsapni a felhasználókat, sőt az Apple-hez hasonló technológiai óriásokat. Ez a bizonyos adathalász vagy hamis alkalmazás, amelyet a teljes rendszeren átjutottunk, és hozzátehetjük, szigorúbb, mint a legtöbb.

Ha ez segít az Ön perspektívájában, fontos számunkra, hogy tisztában legyünk azzal, hogy ez nem a MEW ellenőrzése alatt állt. Bár igaz, hogy feltörték, ennek nagy része az Apple ilyen típusú hamis alkalmazások elleni biztonsági és megelőző intézkedéseivel is összefügg.. 

Melyik a legbiztonságosabb módja a MEW-fiókunk használatának? 

A fent megadott összes információ mellett, hogyan tudnék megbízni a Földön a MyetherWallet-ben? Ha szüksége van a bizalom növelésére és arra, hogy mennyire biztonságos a MyEtherWallet, akkor mindenképpen többet szeretne megtudni a hardveres pénztárcákról. Kétségtelenül kijelenthetjük, hogy a biztonság terén ezek a nyerteseink. 

mennyire biztonságos a MyEtherWallet

A hardveres pénztárca feladata, hogy jelszó legyen, így további biztonsági rétegeket biztosíthat, például kódsalátákat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kifejezéseket vagy a magánkulcsokat nem lopják-e el..

A kódok a tényleges fizikai pénztárca főképernyőjén jelennek meg, nem a számítógép képernyőjén. ezért egy külső megfigyelő nem fog találkozni a kulcsaival és más olyan információkkal, amelyek segítenek elérni a MEW-fiókját. 

Mindig vannak óvintézkedések, amelyeket meg kell tenni. Míg általában a hardvertárcák sokkal biztonságosabbak, a hackerek mindig veszélyt jelentenek a közelben. 

Tegyük fel, hogy bármilyen okból átirányítják az adathalász webhelyre. Ha ott próbálsz tranzakciót végezni a hardver pénztárcáddal, akkor teljesen fedett vagy? Nem fogunk hazudni, soha nem vagy 100% -osan biztonságban, de akkor is biztonságosabb lennél, mintha nem lenne. 

A legrosszabb eset, aminek tanúja lehetünk, az lenne, hogy valóban átutalja magát a hacker pénztárcájába, de ami a fejét illeti, nem férnek hozzá az összes adatához.

Persze, tudjuk, hogy ennek nem örülni kell, de sokkal jobb, mint ellopni az egész egyenlegét, vagy legalábbis egy nagy tranzakciót. 

Javaslataink 

Kétféle lehetőséget ajánlhatunk olyan hardvertárcák esetében, mint a TREZOR vagy a Ledger Nano S. Mint korábban említettük, mindkettő használható a MyEtherWallet-lel.

Mindkét platform szilárd, megbízható, és ezen a ponton nem jelentenek nagy hibákat. Hagyták, hogy kezeljük és tároljuk az Ethereumot és sok más érmét, mint például a Bitcoin, DASH, Bitcoin Cash, ERC20 és még sok más.

A pénztárcához való hozzáférés privát kulccsal, Keystore fájl vagy mnemos kifejezés segítségével veszélyeztetett helyre kerülhet az ilyen típusú feltörések vagy támadások miatt. Ezért, ha valamilyen okból kifut egy adathalász webhelyre, ez nem lehet az Ön hibája, de öntudatlanul a fiókja teljes irányítását átadja a hackereknek. 

Megbízható-e a MyEtherWallet?

A MEW erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a MyEtherwallet a lehető legbiztonságosabb legyen, az érintett felhasználók cselekvésre ösztönzését követően. Az egyik legismertebb lépés ehhez a MEWconnect létrehozása

Mi az a MEWconnect? 

A MEWconnect a mobil alkalmazás a MyEtherWallet számára. Gyakran hardveres pénztárcának tekintik, de valójában nincs hardver ebben a játékban. Minden Android és iOS okostelefonhoz elérhető. 

Mivel azonban megemlítettük, hogy a MEW biztonsága észrevehetően növekszik egy külön hardver pénztárca használatával, ezeket a MEWconnect helyett használhatja.

Bármelyiket is választja, garantáljuk, hogy a MyEtherWallet elkötelezett az ügyfelek minden tapasztalatának kétségtelen biztonságos biztosítása mellett.

Lépések a MyEtherWallet biztonságossá tételéhez

Kövesse ezeket a lépéseket, hogy megértse, hogyan lehet biztonságos módon navigálni a MyEtherWallet alkalmazásban. Ne tegye ki magát veszélynek, ezért kérjük, hogy tegye meg ezeket a biztonsági óvintézkedéseket:

  1. A legjobb megoldás az, hogy elkerülje az „ingyenes ETH-hirdetést”. Óvakodjon az ajándékozás időtartamától! Csábító és ártalmatlan, amilyennek tűnhet, ez természetesen nem igaz. Legyen figyelmes, nincsenek parancsikonok. Ehelyett a kemény munka, az elhivatottság és egyebek mellett döntsön. 
  2. Ne írja be a bejelentkezési adatait, amíg még egyszer nem ellenőrizte az URL-t. Ha valami nem működik, ellenőrizze újra és hasonlítsa össze. Csak egy karakter vagy betű jelentheti a különbséget. Ennek figyelmen kívül hagyása meredek árat jelenthet.
  3. E-mailek a MEW-től vagy más szervezetektől. Ismét ellenőrizze ismét, ebben az esetben a feladó e-mailjét. Ha „gyanús hangulatot” tapasztal, vagy túl sok személyes információt kér, ne válaszoljon, és ne küldje el spamnek. Továbbá ne kattintson egyetlen linkre sem. Légy nagyon óvatos.
  4. Bányászati ​​csalások. Sok csalás célozza a MEW ERC20 pénztárcákat és érméket. Legyen óvatos, ha túl jól hangzik, végezze el a kutatását, és keresse meg az értékeléseket és mások tapasztalatait. Ne essen a „garantált bányászati ​​eredmények” csapdájába. A GPU bányászata nagyon nyereséges lehet, ha helyesen végezzük.
  5. MEW alkalmazások letöltése. Először is, látogasson el a hivatalos webhelyre, és erősítse meg, hogy rendelkeznek hivatalos alkalmazásokkal. Végül is a navigáció legbiztonságosabb módja mindig a hivatalos webhelyeken található linkek megütése. 

Végső gondolatok 

Tehát amikor arra a kérdésre kerül sor: „Biztonságos a MyEtherWallet?” a válaszunk:

Igen, a MEW biztonságos. Mindazonáltal mindig szem előtt kell tartani, hogy a kriptovilágok mégis veszélyesek lehetnek. Felelősen kell cselekednie. Most, ha megfogadja és betartja az ebben az útmutatóban szereplő tanácsokat, akkor a MyEtherWallet biztonságosnak tekintheti, mivel ez az egyik legbiztonságosabb pénztárca.

A MyEtherWallet biztonságos használat, és népszerűsége továbbra is növekszik, amikor az ETH-kezelő platformokról van szó, de a felhasználók számára rendkívül fontos megérteni, hogy a magánkulcsok vagy jelszavak bármilyen központosított webhelyre történő beírása kockázattal jár. Ezért léptünk át több lépést, hogy a lehető legbiztonságosabb módon végezhessük el a dolgokat. 

Reméljük, hogy sokat, vagy legalább annyit tanult, hogy eldöntse, a MyEtherWallet a legjobb megoldás az Ön és az ETH menedzsmentje számára. 

Mondja el nekünk gondolatait a megjegyzésekben!

Lásd még:

  • Az Altcoins vásárlásának legjobb módjai
  • A Gatehub pénztárca biztonságos?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector