Kína Blockchain Initiative: Országos törekvés a Blockchain elfogadására

Kína Blockchain Initiative

Kína országos szintű kezdeményezést indított a Blockchain Technology gyors átvétele és a felhasználási esetek „sürgős” fejlesztése érdekében. Kína Xi Jinping elnök személyesen nagyobb sürgősségre szólított fel a blockchain fejlesztése érdekében a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága előtt. Ezt az érzést visszhangozta a People’s Daily állami média a címlapcikk a „A blokklánc elhelyezése az egyik legfontosabb kezdeményezésként az országban, a legfontosabb áttörésekkel”. Ráadásul a CCTV-2 országos tévéállomás különféle hírszegmensekkel foglalkozott, amelyek a beszélgetés blokklánc technológiájával foglalkoztak – kiemelt hangsúlyt fektetve arra, hogy Kína a Blockchain, nem pedig a Bitcoin legyen a fő hangsúly.

Kína vezető újságja, a People’s Daily a Blockchain elfogadását kéri

Ez a hatalmas kezdeményezés a Blockchain nyomására egyértelműen kapcsolódik a kínai nemzeti digitális valuta – „DCEP” (Digitális pénznem / elektronikus fizetés) elindításához. Ezt az új valutát a Kínai Népi Bank (PBoC) bocsátja ki, és mind a Researve Money (M0) helyettesítőjeként, mind digitális készpénzként működik. A DCEP-t kezdetben a PBoC-hez kapcsolt bankokhoz, majd végül a Tencent és az Alibaba útján a nagyközönség számára is bevezetik.

Fontos kiemelni, hogy a DCEP központosított lesz & privát blokklánc. A hálózat új pénznemet a PBoC bocsát ki a kínai kormány felhatalmazásával. Nem lesz nyilvános részvétel a hálózatban, ellentétben a decentralizált Bitcoin hálózattal, amely a Blockchain segítségével nyitott nyilvános konszenzust alakít ki.

Blockchain, nem Bitcoin

A kriptovaluta tér egyik kulcsfontosságú területe az, hogy van-e értéke egy privát vagy centralizált blokkláncnak.

  • 1. vélemény: Bitcoin, nem pedig Blockchain
  • 2. vélemény: Blockchain, nem Bitcoin

A Bitcoin hívei azzal érvelnek, hogy a Blockchain legfontosabb értéke, hogy decentralizált hálózatot, vezető nélküli hálózatot tesz lehetővé, ahol bárki csatlakozhat, részt vehet és ellenőrizheti a tranzakciókat. Az érv az, hogy ha a Blockchain célja rekord tranzakciók, mint egy adatbázis, akkor a centralizált adatbázisok, mint a MySQL vagy a MongolDB, nagyobb hatékonysággal bírnak, mint a Blockchain. Így csak akkor lenne értelme használni a Blockchain-ot, ha nyilvános nyílt konszenzusra van szükség. Ezt az érvet követve olyan kriptovaluták, mint a Bitcoin és az Ethereum szükségesek ahhoz, hogy a Blockchain működhessen, mivel belső szerepet játszanak a hálózat jó szereplőinek jutalmazásában..

A People’s Daily egyértelművé teszi, hogy a Blockchain több mint Bitcoin

A Blockchain hívei azzal érvelnek, hogy a Blockchain biztonságot és átláthatóságot kínál, külön előnyt biztosítva a hagyományos adatbázisokkal szemben. Kína ezt az érvelést egy lépéssel tovább és aktívan elzárkózik a kriptopénzek használatától és kereskedés kriptovalutákkal (pl. Kínában tiltott kriptovaluták).

A kormány elnézi a „légi érméket” és a kriptovaluta spekulációt

A Kínai Állami Média People’s Daily felszólította a kriptovaluta-spekulációk és a pénzmosás megszüntetését

Állami média A People’s Daily kifejezetten helyeselte a kriptovaluta spekulációkat és vádakat emelt a „légi pénznem” ellen. A légi pénznem vagy a légi érmék egy kínai köznyelvi kifejezés, amelyet olyan kriptovalutákra használnak, amelyeknek nincs belső értékük, nagyon hasonlít a levegőhöz. Ezt a lépést úgy tervezték, hogy ellensúlyozza a rohamos kockázati tőkebefektetéseket a különböző kriptovalutákba Kínában, amelyek közül soknak nincs valós felhasználási esete. Ezenkívül a cikk kifejezetten az illegális tranzakciók és a pénzmosás kijavítását szorgalmazta, további végrehajtási intézkedéseket javasol egyetlen állam által nem szabályozott kriptovaluták ellen. Ez a szigorú végrehajtás „botrányos” intézkedésnek tekinthető, amely a decentralizált kriptovalutáktól a centralizált nemzeti valutába, a DCEP-be tolja el a felhasználókat..

A „Blockchain egy átverés” cenzúrája a Social Media

A WeChat blokkolja a Blockchain átverésnek nevező cikkeket

Kísérletek: @cn_Ledger és más kínai médiaforrások azt találták, hogy Kínában aktívan cenzúrázzák azokat a cikkeket, amelyek a Blockchain-t „átverésnek” nevezik. Aki közzéteszi ezeket a cikkeket, azt fogja találni, hogy gyorsan törlik őket, és a fiók esetleges felfüggesztésével számolhat. Ez a fajta médiatartalom-vezérlés Kínában szokásos, miután a Központi Párt kiad egy adott doktrínát. A médiaplatformok gyorsan megfelelnek az előírásoknak, különben megkockáztatják az eltávolítását ICP engedélyüket.

A kriptovaluta bányászat Kínában már nincs „tiltva”


A kínai kormány az már nem szorgalmazza a kriptovaluta bányászat megszüntetését (például Bitcoin és Ethereum bányászat). Ez a kormányzati politika teljes 180 ° -os megfordulása 2020. január 1-jén lép hatályba, vagyis a bányászat törvényes és adóköteles iparág lesz Kínában. Korábban a „Cryptocurrency Mining” része volt a listának megszüntetendő iparágak. Ez a változás közvetlenül a Kína ipari szerkezeti kiigazítási útmutató katalógusa, ahol egy frissített változat már nem említi a kriptovaluta bányászatot, mint fokozatosan megszüntetendő iparágat.

Hagyományosan Kína mindig is fontos szerepet játszott a Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin és a DASH bányászatban. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy Kínában bőségesen kínálnak olcsó villamos energiát (különösen a szecsuáni és a mongol régiókban), ahol az áramköltségek olyan alacsonyak lehetnek, mint 0,02 USD / kw / h. Ha többet szeretne megtudni a Bitcoin bányászatáról, olvassa el teljes Bitcoin bányászati ​​útmutatónkat.

Összességében ez a politika megfordítása erős pozitív jeleket küld a kínai kriptovalutákról. Ez egyértelmű mutató arra, hogy a A kínai kormány elismeri a bányászat fontosságát és szerepe a decentralizált nyilvános blokkláncokban. Az ilyen szakpolitikai változások pozitív jövőt sugallnak, ahol a kriptovaluta fejlődését megállító egyéb politikák megfordulhatnak.

A kriptovaluta-kereskedelem továbbra is tiltott

Kína 2017 óta betiltotta a kriptovaluta kereskedelmet. A kormány visszavonta a nagy fiat tőzsdék, például az OKex, a Huobi és a BTChina kínai működését. A kínai tőzsdék már nem rendelkeznek fiat bankszámlával. Ahogy a felhasználók áttérnek a peer to peer kereskedelemre. Az Alipay egyértelművé tette, hogy nem fogja tolerálni a kriptográfia kereskedését a platformján.

Ha bármilyen tranzakciót azonosítanak bitcoinhoz vagy más virtuális valutához kapcsolódóan, @Alipay azonnal leállítja a vonatkozó fizetési szolgáltatásokat.

– Alipay (@Alipay) 2019. október 10

Mi a helyzet a kínai Blockchain projektekkel, például a Vechain és a NEO

Míg a kínai Blockchain Initiative kifejezetten elriasztja a kriptopénzekkel kapcsolatos spekulációkat, a Blockchain projektek Kínában virágoznak. Ez egy kriptovaluta a Blockchain alapvető része – Satoshi Nakamoto a Bitcoin és a Blockchain együtt hozta létre a 2009-es fehér könyv. Tehát míg a Központi Kiadványok megpróbálják a kriptovaluta spekulációt visszaszorítani, minden a nyilvános kriptovaluta hálózatnak társított platform tokennel kell rendelkeznie.

A Blockchain kezdeményezés előremozdítása nagyban hozzájárul a Vechainhez hasonló projektek elfogadásához Kínában. A nap végén a kormány jóváhagyta a Blockchain értéktételét, válaszolva sok szkeptikusra, akik kritikusak a Blockchain valós életében.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector