Kína HYPE: Jelenleg legforróbb blockchain projektek Kínában

Kína a világ egyik legnagyobb Blockchain közösségével rendelkezik – hatalmas számú híres korai befektetővel a Bitcoin és az Ethereum területén. A kriptográfia egyre forróbb Kínában a további pénzügyi ellenőrzések lehetséges kockázata miatt, amelyek korlátozni fogják a Fiat Valuta mozgását Kínában. Az olyan stabil érméket, mint az USDT, sok kínai birtokolja, mivel ez az egyetlen módja az amerikai dollár kitettségének megszerzésére Kínában. A kínai kormány jól ismeri ezt a tendenciát, és a közelmúltban elindult agresszíven lezárja a bankszámlákat kriptovaluta transzferekhez társítva. Ez a konfliktus az emberek és a kormány vágyai között nagy harctér lesz 2020-ban, különösen, amikor Kína arra törekszik, hogy még ebben az évben felszabadítsa jegybanki digitális valutáját – a „DCEP” -et..

Szerencsére a kínai kriptovaluta befektetési közösség teljesen különbözik a nyugati közösségtől, óriási különbségekkel és trendekkel.

Brókerek, kereskedők és MLM-ek

Sajnos Kínában az MLM (Multi-Level Marketing) csoportok a kriptovalutát használják pénzeszközök lekérésére. Ezek a csoportok vidéki falvakba utaznak, hogy pénzt kérjenek a gazdag gazdáktól és a helyiektől. Ezek a csoportok gyakran csalárd módon állítanak hatalmas nyereséget, vagy kitalált történeteket készítenek bennfentes tudásról. Ez a kínai gazdálkodók újgazdag természete miatt következik be, akik gyakran nagy összegekért adnak el földeket a kormánynak. Az MLM-ek mind jól ismert valutákat, például ADA-t (Cardano), vagy új kriptovalutákat használnak pénzeszközök lekérésére.

AZTA. @Cardano meggazdagodtak a gazdag kínai gazdálkodók előtt … Nem biztos benne, hogy lenyűgözött-e vagy megijedjek (vegye figyelembe a @IOHK_Charles) $ ADA pic.twitter.com/Gx02cMbDYY

– Boxmining (@boxmining) 2020. július 5

„Fehér láz” – nyugati projektek & Az alapítók felszállnak

A kínai blokklánc-befektetők a legitimitás érdekében a nyugati projektek felé ugranak. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a közösség unja a rossz kínai “Pump and Dump” / “Chinese Market making” stratégiákat. Tavaly hatalmas hype-ciklusok jöttek létre olyan tőzsdéken, mint pl MXC rossz ízlést hagytak a befektető szájában. Egyszerűen szólva, egy kis friss levegőt keresnek, és remélik, hogy ezt megtalálják a nyugati társaikban. Ez bizonyos nyugati projektvezetőket vagy alapítókat istenszerű státuszba szorított – például Polkadoté Gavin Wood és Charles Hoskinson. Valójában Gavin nagyobb befolyással rendelkezik, mint Vitalik, és nagyon hasonló módon imádják.

Gavin Wood | PolkadotKína szerelmes Gavin Woodba

Forró projektek: Polkadot, FileCoin, Cosmos, Tezos, Kusuma

Defi passé

Kína jóval korábban beleszeretett a decentralizált pénzügyekbe (Defi), mint a nyugati közösség – olyan pontra, hogy most már nagyon divatból van. Ezt tovább rontja a híres Dforce Hack, ahol 25 millió dollárt loptak el (majd később „visszaadtak”) a hackerek. Noha a Dforce hackje nyugaton is híreket vett fel, ennek nem volt olyan érzelmi hatása, mint Kínában – végül is a kínai befektetők végül az összes elszenvedett kár számláján álltak..

Ez óriási ellentét a nyugati világgal szemben, ahol a legutóbbi Defi őrültet Coinbase rúgta be & Összetett.

Blockchain Service Network és vállalati átvétel

A kínai központi vezetés tavaly megállapította, hogy a „Blockchain” lesz Kína egyik fő nemzeti célja, Hszi elnök személyesen tolja előre a napirendet. Ennek csúcspontja a Blockchain Service Network (BSN) létrehozása Kínában – egy többláncú platform, amely interoperabilitási rétegként szolgál majd az összes kínai blockchain számára. Szerencsére a BSN nem Blockchain, ehelyett egy hálózat, amely segíti a blokkláncok kommunikációját. A BSN fejlesztései megnövelte az érdeklődést az olyan vállalati blokkláncok iránt, mint a Vechain (VET), a Cosmos és a Polkadot.


Forró projektek: Vechain, Cosmos és Polkadot

Az NFT-k a következő „trendek”

Amint Kína túl van a #DeFI-n, a Nem-Fungible Tokenek kerültek a középpontba. Újra megvizsgálják az NFT-k lehetséges hatásait a játékiparban. Az olyan érmék, mint az Enjin ($ ENJ) és a Decentraland (MANA), számos beszélgetés középpontjában állnak. Elég érdekes, hogy nem csak a Gamingről beszélnek, hanem jelentős mértékben beszélnek arról, hogy az NFT-k rendelkeznek szellemi tulajdonval (IP) és más kiterjesztett felhasználásokkal. Erről a témáról egyáltalán nem esik szó a nyugati térben, és rávilágít arra, hogy bizonyos projekteket hogyan lehet újra adaptálni a különböző kultúrákhoz.

Maxim Blagov, a Enjin kínai hírnevet szerez

Forró projektek: Enjin, Decentraland, Opensea

Filecoin Rising

Filecoin Testnet bányászat

A filecoin és a decentralizált tárolás az egyik legforróbb téma volt 2018-ban (nézze meg ezt őrült videó – emlékeztet egy bizonyos hey hey hey projektre). A nem meglepő, decentralizált tárolás 2020-ban ismét visszatér. Nem kell két találgatás arra, hogy rájöjjünk, hogy ezt a hype-ot a Filecoin táskatartóinak sokasága váltja ki, akik a 2017-es őrület során vásároltak. Végül is szükségük van rá kijárat befektetéseik végül is.

Ennek a hype-nak a szikráját a Filecoin hamarosan bekövetkező mainnet-indítása okozza. A kínai bányászok már készülnek az érme bányászatára – még akkor is, ha ezt VPN-en keresztül kell megtenniük.

Forró projektek: Filecoin, Storj, Arweave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector