Hírlevél # 16: Az Ethereum 2.0 sikeresen elindul

Piaci helyzet: Véget ért a $ BTC eladás?

A héten nagyon erős Bitcoin visszatérésnek lehettünk tanúi, miután kb. 20% -os árdömping. Az ár néhány napja oldalra mozog a 18-19 000 USD dollár térségben a következő lépés várakozásaként. A merülés alja 16200 dollár volt (Bitstamp), és sokan azt remélik, hogy ez lehet a megfelelő alkalom, hogy áthaladjon a kritikus falon 20 ezer dollárral (amiről sokan évek óta álmodoznak). A heti grafikonon a relatív erősség index (RSI) továbbra is túlvásárolt területen van, és messze meghaladjuk a 21 mozgóátlagot, ezt a mutatót a korábbi bikafuttatások történelmileg elég jól tiszteletben tartották, amikor az ár a visszavágások során többször is megugrott rajta..

Időközben egyes altcoinokon olyan megkönnyebbülés gyűlt össze, mint a $ SUSHI (2,25x 10 nap alatt) és a $ RAMP (x2 ugyanebben az időszakban), amely most hatszoros a 2020. októberi indulás utáni mélység óta..

A BTC a legmagasabb heti rezisztencia körül lebegA BTC a legmagasabb heti rezisztencia körül lebeg

A napi grafikonon megfigyelhetjük, hogy a diagram legmagasabb heti ellenállása után bekövetkezett kezdeti csúcsérték majdnem ATH-ra emelkedése után a Bitcoin meglehetősen hirtelen visszaesett az előző heti támogatáshoz, mielőtt erősen visszapattant volna. Ezt a csatornát akkor tökéletesen tiszteletben tartották eddig. Úgy tűnik, hogy az ár a tetején konszolidálódik, és mindannyian reméljük, hogy ez lehet a következő futás indítópultja!

A Facebook Libra 2021 januárjában indul?

A Libra, a Facebook által 2019-ben alapított, várt digitális valuta projekt 2021 elején láthat napvilágot.

Egy an cikk a Coindesk által november 27-én közzétett források azt állítják, hogy a Mérleg (most Diem néven átnevezett) csak egy stabil dollárral indulhat, amelyet dollár támogat, ellentétben az eredeti tervvel, amely kosarat tartalmazott a FIAT különböző devizáiból (a Libra / Diem-ről írtunk itt mélyen).

A Libra / Diem útját rövid időn belül a szabályozók meglehetősen gyötrik, és a kezdeti tagok egy része már elhagyta a projektet, például a Paypal, a Mastercard és az Ebay. Sokan mások is kijelentették, hogy még a beruházás megfontolása előtt is várják, hogy miként fog menni a bevezetés.

A svájci pénzügyi piacfelügyelet (FINMA) hatósági jóváhagyása még várat magára. Nincs hivatalos dátum.

Az Egyesült Államok szabályozói szigorítják a tapadókorongok fogását

A stabil termékekhez hasonló kérdések (például a Facebook Diem) mostantól a Stablecoin tethering and Bank Licensing Enforcement (STABLE) törvény.

Az Egyesült Államok Kongresszusa által bevezetett, a stablecoinokra és a stablecoinhoz kapcsolódó termékekre vonatkozó előírások megerősítését célozza. Különösen azt követelné meg, hogy a stabil érmék kibocsátói banki okleveleket és hatósági jóváhagyást kapjanak a stabil érmék forgalmazása előtt.

Rashida Tlaib amerikai képviselő szerint ennek a szabályozásnak az az oka, hogy megakadályozná a kriptopénz-szolgáltatókat abban, hogy megismételjék a „nagy bankok” bűncselekményeit az alacsony mérsékelt jövedelmű kisebbségek ellen..


A javasolt rendeletek szerint a kriptovaluta-szolgáltatóknak meg kell felelniük egy olyan tevékenységek listájának, mint például: „A stablecoin leendő kibocsátóinak meg kell követelniük banki charter megszerzését” vagy „Megkövetelik, hogy minden stablecoin szolgáltatást kínáló vállalatnak be kell tartania a hatályos szabályozás szerinti megfelelő banki előírásokat. joghatóságok ”és még sok más.

Bár ennek elsősorban a nagy technológiai vállalatok vagy nagy tőzsdék által biztosított magánstabilizátorokra kell hatnia (és valószínűleg kevésbé a DeFi mozgalomra), a kriptovaluta térben sokan felvetették hangjukat és kételyeiket. A probléma az, hogy végül ezek a szabályozások, ha törvényessé válnak, ellentétes eredménnyel járhatnak a javasoltakkal. A kriptovaluták mindig is teljesen átláthatók és egyenlőek voltak azokkal az emberekkel, akik befektetni akarnak ebbe. A portfólió fenntartásával járó költségek többnyire elhanyagolhatóak, a hagyományos pénzügyi szektortól eltérően nem kell hetekig várni a jóváhagyásokra, mindenki ellenőrizheti a saját pénzét, és a világ bármely pontjáról hozzáférhet hozzájuk, függetlenül a „társadalmi osztályától”. vagy bankszámla. Növelhetik-e ezek a szabályozások a költségeket, és visszatarthatják-e a szegény embereket e szolgáltatások igénybevételétől??

Az Európai Központi Bank dolgozik a digitális eurón … felülmúlja-e a kínai DCEP-t?

A digitális pénznemekről szólva Fabio Panetta, az Európai Központi Bank (ECBD) igazgatósági tagja a múlt héten négy fő területet vázolt fel, amelyeken elsősorban a digitális euró előmozdításán dolgoznak:

  1. A célzott azonnali fizetés elszámolása (TIPS), amely lehetővé teszi, hogy „magánszemélyek és cégek másodpercek alatt átutalhassanak egymás között”. Az EKBD-nek különösen meg kell állapítania, hogy képes lesz több százmillió ügyféllel működni;
  2. interoperabilitás a központosított rendszerek és az elosztott főkönyvi technológia (DLT) között;
  3. „fizetési célú, elektronikus azonosítójú blokkláncok” használata; és
  4. a magánélet fenntartására képes hardvereszközök tanulmányozása.

Olvassa el az egész cikket főkönyvek.

Meghaladja-e Kína nemzeti valutáját, a DCEP-t? Egyelőre valószínűtlennek tűnik, mivel a DCEP a tesztelés sokkal fejlettebb szakaszában van. A legfrissebb teszt egy 10 millió RMB nagyságrendű légcsepp, amelyet körülbelül 50 000 sencsen lakos költhet el.

Tudjon meg többet a kínai DCEP-ről.

Az ETH2 él!

2020. december 1-jén az Ethereum 2 Beacon lánc pontosan egy héttel a küszöb határideje után lépett életbe!

Ha érdekel, hogy érvényesítővé váljon, elolvashatja teljes útmutatónkat itt, vagy megnézheti dedikált élő közvetítésünket az Ethereum 2.0 csomópont beállításáról!

A GBV felvásárolja az OMG Network-t

Genesis Block Ventures (GBV), a Genesis Block-szal együttműködő befektetési társaság bejelentett az OMG Network felvásárlása.

Ezt a döntést azért hozták, hogy „kihasználja (GBV) hálózati erejét, elősegítse az OMG Network felgyorsult növekedését, és tovább fokozza az OMG blokklánc elfogadását Ázsiában és azon túl”..

Ez az első akvizíció a GBV-nek, egy „befektetési társaságnak, amelynek feladata a jövő blokklánc segítségével történő építése”, amely ebben az évben meglehetősen aktív volt Defiban, és eddig érdemi kapcsolatok és együttműködések kiépítésén dolgozott a környéken..

Az OMG, amely 2017-ben Omisego néven indult, egy második rétegű méretezési megoldás az Ethereum platform számára, amely nagy sebességű tranzakciókra képes (másodpercenként ezer).

További információ a közelgő élő közvetítésünkben

Hírlevelünk hátsó számait ITT találja!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector