Interjú Chengpeng Zhao-val (CZ), a Binance társalapítójával és vezérigazgatójával

Chengpeng Zhao (CZ), a Binance Exchange társalapítója és vezérigazgatója LIVE interjún vett részt a Boxmining társasággal 2020. augusztus 11-én..

A Binance egy kriptovaluta-tőzsde, amely platformot biztosít a felhasználók számára a különböző kriptopénzek kereskedelmére. Ez az egyik, ha nem A világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje a kereskedési volumen szempontjából.

Nézze meg a teljes interjút itt:

Interjú CZ-vel, a Binance társalapítójával és vezérigazgatójával

Binance Friss frissítések

A Binance növekedését termékkínálatának határidős oldalára összpontosította – csak 2020 júliusában 16 származékos szerződést adtak hozzá, és most 43 határidős szerződést kínál 8 tőkeáttételes zsetonnal együtt. A Future tőzsdei kereskedési volumene 2020 júliusában 80 milliárdról 109 milliárdra nőtt, ami csaknem 25% -os növekedést jelent egy hónap alatt. A Binance ugyanebben a hónapban elérte a 13 milliárd dolláros kereskedési volument is, ami a mindenkori legmagasabb kereskedési volumen. A Binance a kereskedelem mennyiségének folyamatos növekedését is megfigyelte, és 2020 júliusában megdöntötte a tőzsdén tapasztalt legmagasabb napi kereskedési volumen rekordját – 17 milliárd dollár.

Nemrégiben Európában több területre szállították ki Binance kártyáikat. Lásd még az alábbi szakaszunkat, ahol részletesebben áttekintjük a Binance kártyát.

Ezenkívül a Binance nemrégiben piacra dobta a Binance Australia nevű fiat-crypto kereskedési platformot, amely az ausztrál felhasználóknak gyors, biztonságos és megbízható platformot kínál a fiat pénznemek bankszámlájukról történő befizetéséhez, valamint digitális devizák vásárlásához és kereskedéséhez a tőzsdén..

Hallgassa meg a teljes interjút a Podcast-on: https://anchor.fm/boxmining/episodes/EXCLUSIVE-Binance-Exchange-CEO-Changpeng-Zhao-CZ-ei62bi/a-a2uverv

DeFi és DEX?

A CZ DeFi szerint valóban innovatív tér, különösen az Automatic Market Makers (AMM), amelyet nagyon érdekes találmánynak tart. Valójában elárulta, hogy érdekli az AMM-ek hozzáadása a Binance-hez, hogy az emberek bizonyos.

De óvatosságra int, hogy a legtöbb DeFi projekt kudarcot vall, és csak kevesen látják át a dolgokat, bár ez a néhány túlélő vadul sikerülni fog. Arra is figyelmezteti a kereskedőket, hogy legyenek óvatosak a DeFi zsetonokba történő befektetés során, mivel ez egy új tér, és sok kockázattal jár. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a DeFi egésze rossz lenne, sőt, a Binance csapata nagyon támogatja a DeFi-t, és számos kapcsolódó kezdeményezést végez.

CZ úgy véli továbbá, hogy a decentralizált tőzsdék (DEX) nem jelentenek kihívást a Binance számára – amely a központosított pénzügyi tér része. Ennek oka az, hogy az iparág meglehetősen kicsi, ezért minél több a működő platform, annál több ember vonzza és hívja meg ezt a teret. CZ úgy véli továbbá, hogy a DEX és a központosított pénzügyi felhasználók alapvetően meglehetősen különböznek egymástól, és a DeFi által érintett eszközök gyors növekedése ellenére a felhasználók száma továbbra is viszonylag alacsony. A DeFi ugyanis megköveteli a felhasználóktól, hogy saját magánkulcsukat tartsák és biztonságban tartsák. De az emberek döntő többsége erre jelenleg nem képes.

Kritériumok az új érmék tőzsdei bevezetésére: hogyan döntenek?

CZ elmondta, hogy az érmék listája a Binance-nél mindig a felhasználók számán alapult. Egyszerűen fogalmazva, ha egy érmének sok felhasználója van, és óriási igény mutatkozik a közösség iránt, akkor felsorolja. Az a tény, hogy a Binance nem választja ki, hogy melyik érmét tegye közzé, ha egy érmének nagy száma van, és nagyon keresett és népszerű, akkor a tőzsdéknek nincs más választásuk, mint felsorolni.


A CZ néhány tippet kínál azoknak a felhasználóknak, akik valóban szeretnék, ha egy adott érme listára kerülne. Azt javasolja, hogy a projektek valóban keményen dolgoznak közösségük felépítésén és több felhasználó bevonásán. A Binance több szempontot is áttekint, amikor úgy dönt, hogy egy érmét felsorol, beleértve a közösség méretét, a Twitter követőinek számát és a címek számát. Ha a Binance úgy látja, hogy valóban sok a felhasználó, akkor felsorolja. Valójában CZ elárulja, hogy személyesen nem vesz részt a tőzsdei bevezetési folyamatban, és néha csak azt tudja, hogy egy érme szerepel a Binance-n, amikor utólag meglátja a bejelentést a Twitteren.

Megemlíti azt is, hogy a Binance megemelte a tőzsdén bevezetett érmék számát a kriptovaluta-piac emelkedő hőmérséklete miatt. És tulajdonképpen a tőzsde már 2020 augusztusának elején egy hét alatt 6 érmét jegyzett fel.

Binance intelligens lánc

A Binance Smart Chain története azért van, mert a Binance Chain egyetlen célú nagy teljesítményű DEX-ként került bevezetésre. Ez a láncon belüli megrendelés-egyeztetés, amelynek célja, hogy másodpercenként körülbelül 100 ezer megrendelést 1 másodperces megerősítéssel nagyon gyorsan kezelhessen. De a teljesítmény ilyen szintjének elérése érdekében ki kellett venniük az intelligens szerződéses képességeket a Binance Chain-ból – de nagyon népszerű funkció volt a felhasználók körében. Ezért a Binance Smart Chain párhuzamos láncként jelent meg, amely támogatja az Ethereum kompatibilis intelligens szerződéseket, így támogatja a szilárdságot és kompatibilis az Ethereum Virtual Machine (EVM).

Ezért a Binance Smart Chain legfontosabb jellemzője, hogy kompatibilis az Ethereum-alapú intelligens szerződésekkel. Szintén teljesen nyílt forráskódú lesz, így bárki telepítheti a szerződéseket a platformra. Tehát, ha van egy DeFi szerződésed, amely az Ethereumon fut, akkor áthelyezheted a Binance Smart Chain-hez, és ott is futni fog. A Binance intelligens lánc célja, hogy a felhasználók számára egyszerű módszer legyen intelligens szerződések telepítésére a Binance Chain-on minden további tanulási görbe nélkül. Teljesítményét tekintve a Binance Smart Chain alacsonyabb teljesítményű, mint a Binance Chain, de ennek ellenére magasabbnak kell lennie, mint az Ethereum 1.0.

Tudjon meg többet az Ethereumról és a készülő Ethereum 2.0-ról itt.

CZ azt is elárulta, hogy a csapat tétmechanizmust tervez a BNB számára a Binance Smart Chain-on. A Binance intelligens lánc tétmechanizmusát és mainnet 2020 augusztusának végén vagy szeptember elején kell elindítani.

Binance DEX vs Binance CEX

A CZ szerint a legtöbb felhasználó a központosított Binance tőzsdét, azaz a Binance.com-ot választja a Binance DEX helyett, mivel sokkal könnyebb bejelentkezni és több ügyfélszolgálattal rendelkezik. Ezért úgy véli, hogy bár a jövő a DEX-é, mégis inkább a CEX-re koncentrálnak, mivel jelenleg nagyobb felhasználói bázissal rendelkezik.

CZ azt is kiemelte, hogy a Binance platform továbbra is befektet a DEX és a Binance Chain fejlesztésekbe, valamint egyéb külső projekteket is támogat és finanszíroz..

A Binance csere célja, hogy sok felhasználót vonzzon a kriptográfia felé. CZ úgy véli, hogy jelenleg csak az emberek 0,1% -a rendelkezik titkosítással. Ha ez 1% -ra nő, az ipar tízszeresére nő, és a Binance is profitálni fog.

Binance Card: Csúsztassa az ujját ($ SXP) partnerség és mi következik

A Binance Card segítségével a felhasználók néhány kattintással kezelhetik pénzeszközeiket, a kártyabiztonságot és a kiadásokat. Miután megkapta az új kártyáját, hozzá kell adnia pénzeszközöket a BTC vagy a BNB átvitelével a Binance.com pénztárcájáról a Binance Card pénztárcára. És készen állsz az indulásra!

CZ megosztotta, hogy a Swipe ($ SXP) a Binance kártya fő szolgáltatója, és a két csapat partneri viszonyban van a Binance kártya fejlesztése céljából. Úgy véli, hogy ez a partnerség és maga a Binance Card nagyon stratégiai stratégia, mert végül lehetővé teszi az emberek számára, hogy közvetlenül költsék el kriptovalutáikat. Ez kiküszöböli annak szükségességét, hogy az embereknek meg kell tenniük a plusz lépéseket a kriptovaluták stabil érmébe történő átültetésével, a stabil érmét máshová kell vinniük, hogy fiat valutává válhassanak, és végül ezt a valutát a bankszámlákra helyezzék be vásárlásaik kifizetésére. Lényegében ez lehetővé teszi az emberek számára, hogy 100% -ban maradjanak kriptovalutákban.

A Binance a közelmúltban szállította ki Binance kártyáit Európa egyes területeinek kiválasztására, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül vásárolhassanak és kriptovalutáikat költsék a Binance-re. Ami más helyszíneket illeti, a Binance csapata régiók szerint bontja ki a kártyákat. A kártyák kiadásának technológiája megvan, de a Binance csapatának meg kell győződnie arról, hogy minden régióban megfelel-e az előírásoknak. A munkafolyamat mozgásban van, ezért csak idő kérdése lesz, amikor Binance kártyákat állítanak ki más országokban.

A Binance saját Bitcoin villámcsomópontot futtat?

CZ szerint a Binance.com nem futtat egyetlen Bitcoin villámcsomópontot sem, mivel még nem mentek ilyen messzire. A CZ azonban nagyon támogatja a villámcsomópontokat és a 2. réteg legtöbb megoldását. Elárulja, hogy van még néhány munka, mielőtt a Binance futtathatná a saját villámcsomópontját, például még mindig elfoglaltak a SegWit integrációjával, egy Bitcoin megvalósítással, amelynek célja a hálózat tranzakciós áteresztőképességének növelése. Ez egy nagy projekt számukra, mert maga a Bitcoin pénztárca már nem túl nagy teljesítményű. Már hatalmas infrastruktúrát kellett kiépíteniük, hogy kezeljék a tőzsde összes felhasználójának összes pénztárca címét, és valójában a legtöbb felhasználónak több címe is van. A csapatnak sok örökséggel kell megküzdenie a továbbjutás érdekében, azonban dolgoznak rajta. Ugyanakkor a csapatnak az Exchange működtetésének más szempontjaira is összpontosítania kell, például új érmék listázására a felhasználók számára stb.

Stablecoin: USDT és DAI

Ami az USDT-vel történik, és az a tény, hogy új USDT-t vernek, CZ maga sem tud további információt a nyilvánosan elérhető adatokból. Úgy látja azonban, hogy csak egy népszerű stablecoin birtoklása nagyon kockázatos, különösen, ha valami történne a bankszámla letétkezelésével stb. Tehát előnyös lenne, ha az ipar több stablecoinná válna, és több választási lehetőséget kínálna a felhasználóknak. Például a BUSD, amelyet tulajdonképpen a partnerük PAXOS kezel. Ez azért van, hogy a kockázat is diverzifikált legyen, mivel kevésbé támaszkodnak egy szervezetre vagy bankszámlára stb.

Ami a DAI stablecoin-t illeti, CZ úgy véli, hogy innovatív megközelítéssel rendelkezik a stabil érmék kibocsátására vonatkozóan, és a Binance támogatja ezt, és izgatottan várja, hogy merre tart.

Tudjon meg többet a Binance Exchange-ről

Decentralizált pénzügyek (DeFi) sorozat: oktatóanyagok, útmutatók és egyebek

A kezdőknek és a haladóbb felhasználóknak egyaránt megfelelő tartalommal nézze meg a DeFi térben való kereskedéshez szükséges ESSENTIAL TOOLS oktatóanyagokat tartalmazó YouTube DeFi sorozatunkat. MetaMask és Uniswap. Mély elmélyülés olyan népszerű DeFi témákban, mint a Reef.finance ($ REEF) és a Polkadot ($ DOT)

Az ezen a weboldalon található DeFi sorozat olyan témákat is tartalmaz, amelyeket a YouTube nem fedezett fel. Bevezetés a DeFi-re: a Decentralized Finance (DeFi) áttekintése: Útmutató a kriptovaluta legmelegebb trendjéhez

Oktatók és útmutatók az ESSENTIAL DEFI TOOLS számára:

 • MetaMask útmutató: Hogyan lehet fiókot létrehozni? PLUS tippek és hackek haladó felhasználók számára
 • Uniswap áttekintés és oktatóanyag: Útmutató kezdőknek és haladó tippek és trükkök
 • A szérum DEX útmutatója és áttekintése
 • SushiSwap ($ SUSHI) elmagyarázta
 • 1 hüvelykes csere, Mooniswap és Chi GasToken: A végső áttekintés és útmutató

Ha részletesebb információt szeretne kapni más konkrét DeFi projektekről, olvassa el a DeFi token útmutatóinkat. Íme néhány legnépszerűbb útmutatónk:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) áttekintés: A DeFi protokoll alapvető útmutatója
 • ChainLink ($ LINK) útmutató: Kulcs link a DeFi térben
 • Cream Finance ($ CREAM): Mi ez?
 • Curve Finance ($ CRV) útmutató
 • DODOEx ($ DODO): Forradalmi On-Chain likviditási szolgáltató
 • Lineáris pénzügy ($ LINA): A szintetikus csereplatformok jövője?
 • Polkadot ($ DOT): Minden, amit tudnod kell a kínai DeFi kedveséről
 • RAMP DeFi: Hogyan oldja fel a társult eszközök értékét?
 • Reef Finance ($ REEF): A többfunkciós Defi platform
 • Solana ($ SOL) elmagyarázta
 • A grafikon ($ GRT) – A decentralizált alkalmazások következő szintje
 • Trustswap ($ SWAP) magyarázat – A DeFi tranzakciók következő generációja
 • Yearn. A DeFi ökoszisztéma egyesítése
 • Wing Finance ($ WING) – Hitel alapú DeFi hitelezési platform

További videók és cikkek hamarosan megjelennek a DeFi sorozatunk részeként, ezért feltétlenül iratkozzon fel a hírlevelünkre Youtube-csatorna és (egyelőre) Ingyenes heti hírlevél így értesítést kaphat, amint kijönnek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector