Ethereum technikai elemzés: Az ETH visszavonul 1700 dollár pszichológiai szinttől

Napi Ethereum ETH árelemzés

  • Az Ethereum ára 70 dollárral esett ezen a csütörtökön.
  • Az IOMAP egy erőteljes támogatást mutat 1550 dolláron.

Hétfő és szerda között az Ethereum ára 1310 dollárról 1670 dollárra emelkedett, közel 360 dollárral emelkedve új csúcsot ért el. Ezt követően az ETH megérintette az 1700 dolláros pszichológiai szintet, mielőtt az 1598 dollárra csökkent volna. Lássuk, mi történik a kulisszák mögött.

Az Ethereum ára 1600 dollár felett van

A bikáknak sikerült visszaszorítaniuk az Ethereum árát az 1600 dolláros pszichológiai szint fölé, és ára jelenleg 1620 dollár. A csütörtöki korrekció a relatív erősségi indexet (RSI) a túlvásárolt zónából a semleges területre hozta.

eth / usd napi diagram 020521

Kép: ETH / USD naponta

Amikor meglátjuk az IntoTheBlock IOMAP-ját, láthatjuk, hogy az Ethereum ára egy egészséges támogatási szint tetején ül, 1550 dolláron. Korábban ezen a szinten 201 000 cím vásárolt 1,4 millió ETH tokent. Ez a támasztó gát elég erősnek tűnik a nagy eladási nyomás elnyeléséhez.

eth / usd volumendiagram 020521

Kép: IntoTheBlock

Amikor meglátjuk a 4 órás ETH diagramot, a MACD bullish-ról bearish-ra váltott, így úgy tűnik, hogy az Ethereum ára átmeneti korrekción megy keresztül.

eth / usd 4 órás diagram 020521

Kép: ETH / USD 4 órás

A szunnyadó éterek mozgásban vannak

eth / usd santiment diagram 020521


Kép: Santiment

A Santiment, a vezető on-chain elemzőcég megjegyezte, hogy az alvó Ether tokenek száma mozgásban van, miközben a napi aktív címek tovább nőnek. Ez a kombináció általában nagyon pozitív az Ethereum árára.

Szürkeárnyalatos megjegyzések az Ethereum Price Gas díjra vonatkozó javaslatról

A „Valere Ethereum” címet viselő nemrégiben készített jelentésben a szürkeárnyalatos beruházások megvitatták az EIP-1559 hatását az Ethereum közgazdaságtanára. A vállalat szerint a javasolt EIP-1559 díj- és égetési mechanizmus bevezetése „pozitív visszacsatolási hurkot hozhat létre az Ether árához”, ha a hálózati aktivitás tovább növekszik az Ethereumon.

Az Ethereum társ-alkotója, Vitalik Buterin és az Ethhub társalapítója, Eric Conner 2019 áprilisában javasolta az EIP-1559-et. A javaslat díjpiaci és égési mechanizmus megvalósítására törekszik, hogy az Ethereum gyakran magas gázdíjait ellenőrizzék. Decemberben Buterin ismét sürgette az Ethereumot az EIP-1559 elfogadására. A javaslat azt eredményezheti, hogy az ETH-t nagyobb mértékben égetik el, mint az új ellátás létrehozása. Ez jelentősen elmozdítaná az ETH-piacokat támogató kereslet-kínálat dinamikáját.

A javaslat egy „alapdíjat” javasol, amelyet a bányászok kapnak egy borravaló mellett a tranzakciók megkönnyítése érdekében. Az alapdíj emelkedni vagy csökkenni fog attól függően, hogy a hálózat 50% feletti vagy alatti kapacitással rendelkezik-e. Ez lehetővé teszi a pénztárcák számára, hogy jobban megjósolják a gázár ingadozásait, és az ETH-t a hálózat egyedüli natív gazdasági egységévé tegyék.

Ha az ETH elégetése a tranzakciókért meghaladja az új ETH-ellátás létrejöttét, a Grayscale feltételezi, hogy az EIP-1559 az ETH-ár szempontjából rendkívül bullish lehet..

Ha az aktivitás növekszik és az éter kínálata csökken az égés következtében, a kereslet és kínálat görbéje az éter egységárának növekedését jelzi, mivel minden egységnek a gazdasági tevékenység nagyobb hányadának kell megfelelnie. Ha az EIP-1559 megvalósul, akkor fogyasztási mechanizmust hozna létre, amelynek pozitív visszacsatolási hurokként kellene szolgálnia az Ether árához.

A szürkeárnyalatos azt mutatja, hogy mennyire értékelik az Ethereumot

A Grayscale Investments nemrég kiadott egy jelentést „Valere Ethereum” címmel, hogy útmutatást adjon az Ethereum használatának megkezdésére törekvő befektetők számára. A jelentés az ETH „átláthatatlan és változó” értékelésének módszertanát jellemzi.

A Grayscale kutatószárnya jelentéseket tesz közzé a kriptográfiai ökoszisztéma különböző aspektusairól. Néhány hónappal ezelőtt a vállalat kiadott egy hasonló cikket „A Bitcoin értékelése” címmel.

A legutóbbi útmutató azt sugallja, hogy az ETH-t akár pénznek tekintheti (mint egyfajta árucikket, amely az Ethereum hálózathoz tartozik), vagy „kamatozó eszközként” tekintheti az Ethereum 2.0 kontextusában. Az ETH 2.0 elmozdulást eredményez a tét igazolásával kapcsolatos konszenzusról a hagyományos munkavégzés igazolására.

A szürkeárnyalatos azt sugallja, hogy az Ethereum 2.0 frissítésének későbbi szakaszai nettó pozitívak lehetnek az ETH értéke szempontjából. Phil Bonello, a Grayscale kutatási igazgatója elmondta:

Az Ethereumon végzett hatalmas tevékenység, az Ether gazdasági fejlesztései és az Ethereum 2.0-val való fokozott skálázhatóság ígérete között az Ethereum közösség sok mindent fel tud izgatni. Az adatokból megfigyelhetjük, hogy az Ether ára általában mozog a mögöttes tevékenység mellett a hálózaton.

Az Ethereum ár várhatóan eléri ezeket a szinteket

Ha rövid távú bearish hipotézisünk fennáll, akkor az Ethereum ára valószínűleg korrigálódik és az 1550 dolláros támogatási vonalra csökken, mielőtt visszaugrik..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector