Mikor van a megfelelő idő a befektetés megkezdésére?

Amikor a tőzsdéről van szó, a jó időzítés mindig nem jelent semmit – de az idő biztosítása mindent jelenthet.

A befektetők által az utazás kezdetén tapasztalt leggyakoribb probléma az első részvények rossz időben történő megvásárlása. Igaz, hogy a rossz időben történő befektetés veszteséget okozhat, de fontos, hogy a korai veszteség ne befolyásolja elhatározását.

Amikor befektetést választ, mindig egy szempont lesz az oldalán – az idő. Fontos, hogy ránézzünk az összképre: az idő múlásával a jól elhelyezett befektetések összesített hozama remek választásnak bizonyul. Ez nem releváns a piaci helyzet szempontjából az első részvénycsomag megvásárlásakor.

Első vásárlás

potenciális megtérülés

Ahelyett, hogy aggódna, mikor kell először vásárolnia, fontolja meg, hogy meddig hagyja el a pénzét a választott piacon. Valamennyi befektetés különböző mértékű kockázatokat és megtérülési lehetőségeket kínál, és minden egyes befektetésnek más időkeretet tart.

Ha rövid távon keres megtérülést, a kötvény általában kisebb, megbízhatóbb hozamot kínál. Ibbotson szerint 1926 és 2003 között az Egyesült Államok kincstárjegyei nagyjából 3,7% -ot hoztak évente. Ez kevés adatnak tűnhet, de ha figyelembe vesszük, hogy az infláció csak az 1960-as években kezdett emelkedni, hamar vonzó megtérüléssé válik.

Azok, akik hosszabb távon befektettek kötvényekbe, valamivel magasabb hozamot tapasztaltak; ugyanebben az időszakban évente átlagosan 5,4% -ot értek el. Ebben az időszakban a piac ingatag időszakokat élt meg, például az 1980-as éveket, amikor évente csaknem 14% -ot tértek vissza, vagy az 1950-es éveket, amikor a kötvények évente nagyjából 4% -ot vesztettek.

A részvények szintén nagyszerű befektetési választás, a nagy tőkés részvények átlagosan évente 10,4% -ot hoznak vissza 1926 és 2003 között. Bár a hozam magasabb, mint a kötvények, a különböző évtizedeket figyelembe véve ezek hasonló tendenciákat követnek. Az 1930-as évek során a tőzsde enyhe visszaesést szenvedett, amelyet több jól teljesítő évtized követett, az 1990-es években a hozam 17,3% volt.

Ne hagyja ki: A Top 20 legjobb pénzügyi tipp millenniumiak számára

Mikor kell a pénz?

megfelelő idő a befektetésekre, hosszú távú horizont, hosszú távú megjelenés

Ön képes lesz elfogadni a magasabb szintű kockázatot, ha hosszabb ideje van arra, hogy megvárja a visszatérését, mivel képes lesz kiütni minden cseppet a piacon.

De, ha a következő öt évben valamikor ki kell vennie a pénzét a piacról, célszerű elkerülni a részvényközpontú befektetési alapokat és az egyes részvényeket. Ha időtartama három évre rövidül, kerülje az ingatlanbefektetési alapokat és a kötvény-befektetési alapokat, amelyek esésbe kerülhetnek, ha a kamatlábak emelkednek.

Ez még mindig hagy néhány ésszerű lehetőséget, például egyedi kötvényeket vagy letéti jegyeket, amelyek futamideje kevesebb, mint három év. Az is lehetséges, hogy pénzét pénzpiaci alapba fektesse, vagy egyszerűen megtakarítási számlára helyezze. Ezek az opciók csekély jövedelmet eredményeznek, de mégis garantálják a fő befektetés megtérülését. Nyilvánvaló, hogy minél előbb el kell távolítania a pénzét a befektetésből, annál kevesebbet engedhet meg magának a veszteség.


Ha olyan hosszú távú befektetésre vágyik, amely elvonulhat a nyugdíjazásig, a részvények nagyon jó lehetőségek, magas megtérülési lehetőségekkel.

Olvassa el még: Ray Dalio alapelvei – Hogyan lehetünk sikeresek az üzleti életben és az életben

Eladási időpont kiválasztása

Miután kiválasztotta a befektetését, és eldöntötte, mikor adja be a pénzét, akkor azt is el kell döntenie, hogy mikor veszi fel. A kötvény lejáratakor eladja önmagát, így ez csak akkor érvényes, ha részvény vagy részvény befektetési alap vásárlását fontolgatja.

Vannak befektetők, akik úgy gondolják, hogy meg tudják jósolni a piacot. Mindenkinek azt tanácsolják, hogy akkor adják el a részvényeiket, amikor a piac zuhanás előtt áll, és vásárolják vissza őket, amikor az emelkedés szélén áll. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a befektetés nem ilyen egyszerű, és időzítési módszereik gyakran a szerencséhez vezetnek, nem pedig a szakértői időzítéshez.

A gazdaság visszaesése hatással lehet a vállalati növekedésre, ezért ebben az időben tanácsos lenne minden túlértékelt befektetést eladni. De a tökéletes befektetési időzítés pontos rendszere csak álom.

A befektetési alapok befektetői gyakran gyorsan kivonják a pénzt, ha a hozamuk csökkenni kezd. Számos tudományos tanulmány bizonyítja azonban, hogy a különböző befektetési alapokhoz gyorsan eljutó befektetők gyakran alacsonyabb megtérülést tapasztalnak, mint azok, akik esést hajtanak végre.

A piaci változások kiszűrése jó tanács, kivéve az aktívan kezelt alapokat. Ha profi pénzkezelő szolgáltatásait vette igénybe, az alap átkerülhet egy másik kezelőhöz, aki rosszul dönthet. Csak néhány hónap lehet a nem kielégítő menedzsment, ami miatt érdemes kitartani a befektetés mellett, de ha nem elégedett a döntésekkel, érdemes eladni.

Két fő figyelmeztető jel van, amelyek megjósolhatják, hogy ideális az eladás ideje. Az első az, ha az üzleti alapok megváltoznak, tehát ez már nem vonzó ipar. A második figyelmeztető jel az, amikor a részvények túlértékelődnek, fenntarthatatlan szintű részvényekkel. Mindkét jel arra utalhat, hogy valószínűleg összeomlik a piac.

Lehet, hogy ez is tetszik neked: egy befektetési horror történet!

Próbáld figyelmen kívül hagyni a híreket

hagyja figyelmen kívül a híreket

Észrevehette, hogy a média gyakran egy adott indexre összpontosít, feltéve, hogy teljesítménye az egész piacra utal. Vannak befektetők, akik technikai elemzést végeznek a piac változásainak figyelemmel kísérésére, hogy megjósolják, mikor emelkedhet a piac. A sikeres befektetés kulcsa az egész piac figyelemmel kísérése az egyes vállalatok gyengeségei és erősségei mellett. A hosszú távú megtérülés előnyeinek legjobb módja a befektetés és a befektetés kitartása.

Az emberek ezt is olvassák: 9 Must Watch Bitcoin Documentaries

Tekintse át a befektetését

felülvizsgálja a befektetését

Miután megtette befektetéseit, gondos odafigyelésre lesz szükségük. Minden befektetést rendszeresen felül kell vizsgálni, hogy elemezzék a piaci helyzetüket annak biztosítása érdekében, hogy jól teljesítsenek az alternatív lehetőségekkel szemben.

Ha mégis hibázik, tekintse át a lépéseket, és tanuljon belőlük. Minden befektető hibát fog követni, ezért érdemes megtanulni és biztosítani, hogy ezek ne fordulhassanak elő újra. Ha időhiányban szenved, próbálja meg három havonta felülvizsgálni befektetési portfólióját, bár a heti elemzés mélyebb betekintést nyújt. Nem szükséges óránként nyomon követni befektetéseit, de ismernie kell a piaci trendeket.

Ha szívesen olvasta a Trading Education cikkét, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

A cikk alapja cikk A tarka bolondból.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector