Seth Klarman: Az értékbefektetés legendája

Ha még nem hallottál volna Seth Klarmanról, akkor jó társaságban lennél. A befektetési ipar óriása régóta repül a nyilvánosság radara alatt, de a modern idők egyik igazi fedezeti alap legendája. Ilyen előrelátása és befektetési tehetsége, hogy “bostoni orákulumnak” hívják.

Ha csak erre gondolsz Warren Buffett hasonló címmel rendelkezik a befektetési körökön belül, láthatja, miért érdemes tudni Seth Klarmanról.

Ki Seth Klarman?

Seth Klarman

Ez a nagy kérdés sok ember számára, akik esetleg még nem találkoztak vele. Egyszerűbben fogalmazva, ő egy Milliárd státuszú amerikai fedezeti alapkezelő az évek során elvégzett sok sikeres befektetés miatt.

Jelenleg Klarman a híres Baupost Group vezetője, amelyet harmincéves karrierje során óriási sikerre irányított. Még mindig kapcsolatban áll a Baupost Group-lal, a befektetési stílusa csak úgy tűnik, hogy a jövőben több pénzt fog keresni a fedezeti alap befektetői számára.

Kis makkból nagy fák nőnek

egy kis makkból nagy fák nőnek, értékes befektetés

Első felállításakor a Baupost Group viszonylag szerény volt. William Poorvu, Howard Stevenson, Jordan Baruch és Isaac Auerbach társalapítók által 1982-ben alakult, és 27 millió dolláros kezdeti tőkekiadással kezdte az életét. A csoport megalakulása után a négy társalapító okos, innovatív pénzkezelőt keresett a siker érdekében. Itt lépett be a képbe Seth Klarman.

Korábban Cornellben, majd a Harvard Business School-ban tanult, amikor hallgatóként találkozott William Poorvu-val. A befektetés iránti érdeklődése nem volt meglepetés, mivel megvásárolta Johnson első részvényeit & Johnson mindössze 8 éves!

Miután Harvardról szerezte MBA-ját, Klarman gyakornokként dolgozott a Mutual Sharesnél, mielőtt jelentkezett volna a Baupost szerepre. Bár nem volt nagy tapasztalata a szakmai befektetés terén, a Baupost társalapítói sokkal többet láttak a Klarmanban. Energiája, ötletei és szenvedélye megnyerte őket, és a Baupost szerepét betöltötték.

Nagyszerű döntésnek bizonyult egész körben. Klarman csak megmutathatta milyen kivételes befektetési képességekkel rendelkezett és munkáltatói erőből erőt vettek maguk után. A vállalat körüli adatok ezt alátámasztják – a Klarman irányításával 33 év alatt átlagosan 16,4% -os hozamot értek el. Ennek perspektívájaként a kezdeti 10 000 dolláros beruházás mára 1,5 millió dollárra nőtt volna!

Lehet, hogy tetszik is: Vessen egy véletlenszerű sétát a Wall Streeten

Seth Klarman és az értékbefektetés

mi az értékbefektetés


Ha összefoglalja ennek a befektetési legendának filozófiáját és befektetési stílusát, akkor két szóval – értékbefektetés.

De mi az értékbefektetés? Valójában ez egy nagyon egyszerű elv és módszer, amellyel pénzét részvényekbe fektetheti. Ez azon vállalatok megtalálásán alapul, amelyek részvényei valós értéküknél alacsonyabb áron kereskednek. Ez azt jelenti, hogy olcsón megvásárolhatja őket, és többért eladhatja őket, ha idővel elérik a valós értéküket.

A befektetésnek ez a módja az Ön javára billenti az egyensúlyt, és megadja ezt a rendkívül fontos előnyt a többi kereskedővel szemben. Annak ellenére, hogy ez egyszerű koncepció, kemény munkára és türelemre van szükség a távozáshoz.

Értékbefektetés – az alapvető dolgok, amelyekre figyelni kell

Amint fentebb említettük, Seth Klarman szívében értékbefektető. Olyan részvényeket keres, amelyek alacsonyabbak az árnál, mint kellene, ez adja az értéket a kereskedés során. Bizonyos értelemben ő az, aki elmegy a helyi üzlet diszkont folyosójába, hogy felkapjon valamit a szokásos ár felénél. Ez a mindennapi példa bemutatja, hogy az értékkereskedelem hogyan működik lényegében.

Lásd még: 5 Arany Forex tipp újoncoknak

De mi áll ennek hátterében az értéket adó vállalatok kiválasztása szempontjából?

hogyan válasszon értékrészvényeket

Téves árképzés – ez egyszerűen a vállalatokkal kapcsolatos kutatásokat végzi, hogy megtudja, a részvények ára alacsonyabb, mint kellene. Nagyszerű rést jelent ennek elérése azoknál a vállalatoknál, amelyek átmeneti bajban vannak, de úgy gondolják, hogy idővel helyreállnak. Klarman nagy hatással van erre a stratégiára, és a válogatása miatt a csődbe menő vállalatokat is megvizsgálja.

Készítsen biztonsági tartalékot – ez pontosan olyan, mint egy biztonsági háló építése a pénz védelme érdekében, amikor belép a kereskedelembe. Miután elvégezte egy adott vállalat kutatását, kiszámíthatja, hogy szerinte mennyit kell érnie a részvényeinek, és merre tarthat az ár a jövőben. Miután ez megtörtént, meghatározhatja, hogy mekkora biztonsági tartalékkal rendelkezik, ha a jelenlegi áron vásárolna részvényeket. Mondanom sem kell, hogy minél nagyobb biztonsági hálót tud létrehozni, annál jobb.

Ne féljen attól, hogy összetett – a Klarman által az értékbefektetésen belül egy másik alapelv az, hogy ne meneküljünk a bonyolultabb befektetések elől. Ezeket a komplex befektetéseket kerüli el a kereskedők többsége, ami azonnal előnyt jelent számukra. A nehéz helyzetben lévő adósságokkal rendelkező vállalkozások vagy a spin-off cégek remek lehetőségek itt vannak – több munkára van szükségük ahhoz, hogy megfelelően megvizsgálják, de valóban megtérülhetnek.

Az emberek azt is olvassák: A legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy mi a befektetés, nem?

Szeretne többet megtudni az értékbefektetésről?

A fentiek csak megkarcolják az értékbefektetés felületét, és azt, hogy Seth Klarman hogyan használta fel sok sikeres kereskedéshez az évek során. Részletesebb magyarázatért kultikus klasszikus könyvét, a „Margin of Safety” -t érdemes elolvasni. Ez az, ha megtalálja!

Keresse meg az Amazon-on >> Seth Klarman biztonsági könyve

Ez a könyv annyira népszerű és hatalmas, hogy elfogyott, és nehéz megtalálni, hogy egy használtat vegyen fel. A probléma az, hogy olyan jó, hogy senki sem akar elválni tőle! Ha talál online használt példányt, készen áll arra, hogy borsos árat fizessen érte. Azt már ismerték eléri az 3000 dolláros árat az Amazon-on egyedül. Ez elsősorban annak a hozzáférhető stílusnak köszönhető, amellyel meg van írva, és maga Klarman útmutatása arról, hogy hogyan lehet az értékbefektetést komoly pénz megszerzésére használni.

Ha szívesen olvasta a Trading Education cikkét, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

Források:

[1] valuestockguide.com

[2] time.com/pénz

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector