A piacot legyőző ember tanulságai

Edward Thorp “Az ember minden piacért” egy emlékirat, amely inspirál Kereskedelmi oktatás a befektetés iránt érdeklődő olvasók.

Lehet, hogy Ed Thorp nem olyan híres, mint a pénzügyi guruk, mint pl George Sorros és Warren Buffett, de a tényleges eredmények tekintetében meg kell osztania a reflektorfényben. Bár a pénzkezelők jól ismerik, sikerei korunk egyik leghíresebb matematikusává és kártyapultjává teszik.

Keresse meg az Amazon-on >> egy ember, aki megverte a piacot Edward Thorp

Azok számára, akik szeretnének betekintést nyerni a világ egyik legsikeresebb pénzügyi gurujába, ez a könyv ideális. Investing.com A Thorp-t legendaként írja le a játék- és a kvantumvilágban egyaránt, matematika professzortól blackjack szakértővé, majd egy neves fedezeti alapkezelővé vált. Az akadémiai matematikusok sok emlékével ellentétben ez a könyv érdekes és vonzó történelem Thorp képességéről, hogy képes a matematikát használni és elszántságát a siker érdekében.

Lehet, hogy tetszene neked is: Stanley Druckenmiller – Az ikonikus Forex kereskedő

Edward Thorp sikerei

Edward Thorp karrierje során számos eredményt ünnepelt, a szerencsejáték világában bekövetkezett fejlemények a leg figyelemre méltóbbak. Thorp kifejlesztette az első rendszert, amely feltörte a Blackjack játékot, majd kifejlesztette az első hordható számítógépet, amely lehetővé tette számára, hogy előnyt szerezzen a rulettben.

Ezután Thorp befektetéseire váltotta tehetségét, ahol híresen birtokolta az első kvóta fedezeti alapot, mielőtt folytatta az egyik minden idők legjobb fedezeti alapjainak nyilvántartása. Thorp tehetsége az új lehetőségek felderítésében folytatódott nála a piac megtörésére szolgáló opciós árképzési képlet kidolgozása, amely később Nobel-díjat kapott. Thorp híresen felhasználta figyelemre méltó tehetségét annak bizonyítására, hogy Bernie Madoff csaló, 15 évvel a bűncselekmények feltárása előtt.

Edward Thorp korai élete

A könyv Thorp gyermekkorának néhány részletével kezdődik, amely betekintést enged az olvasóba introvertált és intelligens személyiségébe. Néhány történetet részletesen leírnak, például amikor Thorp 12 éves korában elindult megtanulni a Morse Code-et, amelyhez szalagos gép és rádió üzemeltetői engedély beszerzése volt szükséges..

Thorp rendkívül keményen dolgozott, hogy helyet szerezzen az egyetemen az alsó-középosztálybeli hátteréből, ahol fizikát tanult, mielőtt matematikára váltott PhD megszerzése érdekében. A könyv kezdete elmagyarázza, hogy Thorp hogyan olvasna pénzügyi könyveket az egyetemi ideje alatt, hogy megismerje a befektetéseket, ez pedig lehetővé tette számára, hogy matematikai tudását felhasználja a tőzsdén..

Lásd még: Az első számú pénzügyi sajnálat, amelyet mindenáron el akar kerülni

Thorp és szerencsejáték-sikere

Bár a blackjack kártya számlálása kezdetben nem tűnik érdekesnek a pénzkezelők számára, kutatási folyamatairól és a kereskedelem teszteléséről elegendő részlet áll rendelkezésre ahhoz, hogy mindenki elkötelezett legyen.


A könyv ezen része elmagyarázza Thorp sikereit a blackjack játékban. Thorp elmagyarázza tízszámláló rendszerének használatát, amely mérsékelten súlyos veszteségeket mutatna, esetenként nyert csíkokkal keverve a ház megverésében. A könyv azzal folytatódik, hogy elmagyarázza, hogy a véletlenszerű kedvező fogadásoknak ez a jellemzője többször tapasztalható mind a befektetési, mind a szerencsejáték világában.

Inspiráló emlékirat

Az utolsó fejezet Thorp záró gondolatainak ismertetésével oktatásának haszna ragyogó sikerein, a szerencsejátékban és a pénzügyek világában egyaránt. Nyilvánvaló, hogy Thorp úgy véli, sikerei nagyrészt annak tudhatók be, hogy képes önmagát tanítani, ezt a készséget már korán megtanulta.

A profi befektetők sokat tanulhatnak a Thorp szerencsejáték-módszerének alkalmazásától a részvény- és opciós kereskedelem világáig. Ha folytatni szeretné befektetői oktatását, és többet szeretne megtudni a befektetésen belüli sok sikeres emberről, kérjük, tekintse meg éleslátó blogjainkat, vagy lépjen velünk kapcsolatba még ma.

Ne hagyja ki: Charlie Munger: A pragmatikus befektető, aki tudja, hogyan lehet gazdagságot teremteni

Ha szívesen olvasta ezt a Trading Education cikket, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

Források:

[1] befektetés.com

[2] valueandopportunity.com

[3] blogs.cfainstitute.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector