Ez a könyv segít abban, hogy megfelelő befektetéssel járjon

Az 5 tévedés, amelyet minden befektető elkövet, és hogyan kerülhető el

A befektetés egyszerű, hacsak nem bonyolítjuk.

Ez az üzenet áll Peter Mallouk Az 5 hibát minden befektetőnek és hogyan lehet elkerülni őket című új könyvének középpontjában. A szerző kiemeli azt a pontot, hogy amit nem szabad megtennie, ugyanolyan fontos, mint amit a befektetések világában.

Mi itt Kereskedelmi oktatás hisz abban, hogy függetlenül attól, hogy az olvasó egy kezdő, aki csak most kezdi a befektetési világot, vagy egy pénzügyi tapasztalat, több éves tapasztalattal rendelkezik, Peter könyve és tanácsa minden közönség számára elgondolkodtató lehet.

Mallouk, aki vagyonkezelőként dolgozik az Egyesült Államokban, azt állítja, hogy öt kulcsfontosságú hibát követ el sok befektető, és ezek a befektetési hibák károsak a portfóliójuk teljesítményére:

  • piaci időzítés,
  • aktív kereskedés,
  • félreértés a teljesítményről és a pénzügyi információkról,
  • lehetővé téve érzelmeinek és elfogultságainak a folyamat akadályozását, és
  • rossz tanácsadóval dolgozik.

Keresse meg az Amazon-on >>Az 5 hiba, amelyet minden befektető elkövetett: Peter Mallouk

A szerző azt is hangsúlyozza, hogy a legtöbb befektető mindent megtesz annak érdekében, hogy időzítse a piacot, annak ellenére, hogy olyan nehézsúlyúakat fektet be, mint Warren Buffet és Benjamin Graham, akik szerint a piaci időzítés a legnagyobb hiba, amelyet a befektetők elkövethetnek.

Peter azt állítja, hogy azok a befektetők, akik azt állítják, hogy időzíteni tudják a piacot, hazudnak, vagy egyszerűen egyszerűen tévednek.

Az új befektetőknek kétszer meg kell gondolniuk, mielőtt ilyen követeléseket vásárolnának, és ha képesek lesznek elkerülni ezt a gondolkodásmódot, befektetési karriert eredményeznek, amely nagyon sikeres lehet.

Alapvetően ma a legjobb idő a befektetésre.

A szerző nem tanácsolja az aktív részvényválasztást, inkább kizárólag indexalapokba fektet be. Számos tanulmány mutatja, hogy a befektetés szinte minden más formája, legyen szó befektetési alapokról, fedezeti alapokról, adományokról és így tovább, vesztett az index-befektetésektől, ha a hozamról van szó..

Lásd még: 5 módszer a beruházás megkétszerezésére

Peter azonban nem említi kifejezetten a tőzsdei indexeket folyamatosan felülmúló befektetők sikerét, bár a befektetési üzletág néhány sikeresebb nevét idézi. A mainstream befektetési nevek, mint Peter Lynch, Warren Buffet és Benjamin Graham egyaránt szerepelnek, de a szerző nem állítja, hogy egy befektető egyszerűen követheti a sikerhez használt befektetési filozófiát.

Ez azt sugallja, hogy vagy a szerző úgy véli, hogy a részvényválasztás árnyalatai meghaladják azt a szintet, amelyen a könyv legtöbb olvasója működni fog, vagy hogy a filozófia ellentmondana annak az üzenetének, miszerint az aktív befektetés nem az út. Peter ettől függetlenül talán jobban megtehette volna könyvének aktív kereskedési szakaszának ismertetését.

pénzügyi hírek, újságolvasás


A könyv valódi pozitívuma az, ahogyan megragadja a befektetők problémáját, hogy a hírcsatornák által szolgáltatott pénzügyi híreket érdemes cselekedni. A televíziós hírcsatornákat általában profitorientált vállalkozásokként működtetik, ahol a nézők száma a legfontosabb. Emiatt hajlamosak szenzációba hozni a híreket, hogy felhívják a nézőket, ami nem mindig a komoly kereskedők javára válik.

A szerző azt javasolja a kereskedőknek, hogy a befektetőktől eltérő menetrenddel működő hírcsatornák tanácsai alapján tegyék el a cselekvési ösztönöket. A legrelevánsabb információk megadása nem a legégetőbb feladat, a nézők megrajzolása igen. Ne feledd.

Lehet, hogy tetszene neked is: A Bitcoin még mindig érdemes-e befektetni 2018-ban?

A könyv azt tanácsolja a befektetőknek, hogy a hirdetett teljesítményű alapkezelők tanácsának megfogadása nem a legjobb megoldás, és mindig ajánlott további kutatás annak biztosítására, hogy a teljesítményigényeket a megfelelő kontextusban adják meg.

Az érzelmi tényezők óriási szerepet játszanak a befektetésben, és a félelem, a kapzsiság és a sajnálat minden befektetőre hatással lesz karrierjük során, és felelősek lehetnek azért, hogy a befektető rossz időben vásároljon vagy adjon el. Míg a magatartásbeli elfogultságok, mint például a túlzott önbizalom, befolyásolják a befektetők tevékenységét, ez a könyv olyan megoldásokat kínál, mint például a fegyelmezett megközelítések.

A szerző részletesen elmagyarázza, és remek munkát végez a mentális elfogultság problémáinak nagyon jó magyarázatával, amelynek gondolkodási szünetet kell adnia az olvasónak.

válassza ki a megfelelő pénzügyi tanácsadót

Egy másik fontos kérdés, amellyel Peter Mallouk foglalkozik könyvében, a pénzügyi tanácsadók ellenőrizetlen felemelkedése, akik sok befektető számára több kárt okoztak, mint hasznot. Sajnos túl gyakran fordulnak elő olyan pénzügyi tanácsadók történetei, amelyek a magas jutalékokkal járó termékeket veszik el a gyanútlan befektetőktől, és a szerző tanácsai a befektetők számára, hogy ellenőrizzék a pénz letétkezelését, az összeférhetetlenséget és a kompetenciát, mielőtt bármilyen pénzügyi tanácsadóval dolgoznak.

A helytelen pénzmegőrzés olyan helyzetekhez vezethet, mint ahogy láttuk, amikor a befektetők olyan Ponzi-rendszerekbe kerültek, mint Bernie Madoff. Amikor a tanácsadók elkezdenek jutalékot kapni az értékesítésért, és e tény alapján pénzügyi termékeket ajánlanak, átlépik az ügyfelük érdekében működő elfogulatlan, semleges tanácsadóktól az értékesítőkig terjedő vonalat..

Az emberek ezt is olvassák: Mikor van a megfelelő idő a befektetés megkezdésére?

A pénzügyi tanácsadóknak semmilyen formális képzésben nem kell részt venniük, és ezért a befektetőknek gondoskodniuk kell róla, mielőtt kineveznének egy munkatársat. A szerző javasol néhány ésszerű lépést a befektetők számára, amelyeknek követniük kell a rossz tanácsadó kiválasztásának esélyét.

A könyv azt is megvitatja, hogy mit kell tennie a befektetőknek, beleértve néhány tanácsot az index-befektetés megvizsgálására és befektetéseik elosztására különböző eszközosztályok, például az Egyesült Államok és a nemzetközi részvények, kötvények és ingatlanok között. Peter azt is hangsúlyozza, hogy a befektetőknek fontolóra kell venniük, hogy ne fektessenek be olyan eszközosztályokba, amelyek csökkenthetik a hozamokat, például a készpénzt és az aranyat.

Az eredetileg 2014-ben megjelent könyv egyike azon keveseknek, amelyek a történelmi elemzés áttekintésekor foglalkoznak a 2008-as pénzügyi válsággal, és megmutatják, hogy a történelem során a válságot sújtottuk, csak a helyreállítás következtében..

Sokat lehet levenni a mindenkori magas árakról szóló szakaszból, ahol a szerző azt állítja, hogy naiv dolog visszavonásra számítani minden alkalommal, amikor a részvények minden idők legmagasabb szintjére emelkednek.

Összehasonlítást végez a mindennapi cikkek – például az üdítők és cukorkák – áraival, mondván, hogy nem várjuk el, hogy az ilyen termékek árai korrigálódjanak, ha minden idők legmagasabb szintjét érik el..

A piacok ugyanúgy működnek.

Ne hagyja ki: Mennyit veszít, ha nem fektet be?

Az öt tévedés, amelyet minden befektető elkövet, és hogyan lehet őket elkerülni, egy könnyen olvasható, éleslátó könyv, amely szerencsére hiányzik a szaknyelvből és a zavaros statisztikákból..

A dolgok egyszerűsítése mellett a szerző idézett néhány jól elismert forrásból, például a Vanguard, a Morningstar és számos egyetem tanulmányait, amelyek könnyen emészthető módon mutatják be eredményeiket..

Ez a könyv jó vásárlás mind a kezdő befektetőknek, mind a tapasztalt piaci olvasóknak, és tervrajzot biztosít a kezdő befektetők számára, és követni kíván néhány érdekes kérdést, amelyek tapasztalt befektetők számára megkérdőjelezik a közelmúlt döntéseit.

Ha szívesen olvasta a Trading Education cikkét, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

Ismerje meg a Forex kereskedését

Forrás: www.drvijaymalik.com/2015/01/book-review-5-mistakes-every-investor

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map