A Bitcoin ára történelmi pillantása: 2009-2020

A Bitcoin ára történelmi pillantása: 2009-2020

Érdekli a Bitcoin befektetése és kereskedése? Téged fedeztek fel! Ebben az útmutatóban megvizsgáljuk a Bitcoin ártörténetét 2009 és 2020 között.

A Bitcoin nem igényel bevezetést! Csak egy évtized alatt a Bitcoin-nak sikerült átalakítania az egész pénzügyi szektort, kihívást jelentve a központi bankok, kormányok és a határokon átnyúló fizetések terén. A Bitcoin több ezer altcoin létrejöttéhez vezetett, és még mindig ez a legnagyobb kriptovaluta piaci kapitalizáció és hálózati hatás szerint.

Először 2008 végén ismerték el a Bitcoin digitális kriptovalutaként, mielőtt hivatalosan 2009 januárjában egy névtelen alapító (k) Satoshi Nakamoto fedőnevet használtak volna fel. Érdekes módon a szakértők úgy vélik, hogy Satoshi személyazonosságának feltárása pusztítást okozna, ezért jobb, ha titokban marad.

Azóta a Bitcoin különféle gyűléseknek és összeomlásoknak volt tanúja. Az elmúlt években annak ellenére, hogy nem törvényes fizetőeszköz, a Bitcoin elismertségében és értékében is megnőtt – a múlt minden idők legmagasabb szintjére emelkedett, kissé meglepő módon sok felhasználó és pénzügyi szakértő számára.

A Bitcoin hosszú utat tett meg alapítása óta, és több mint egy évtizede használta először. Így az újító Henry Dreyfuss „Az előre tekintéshez meg kell tanulnunk visszanézni” szavakat követve – itt a Trading Educationnél a Bitcoin ártörténetét vesszük szemügyre 2009 és 2020 között..

2009: A Bitcoin elindult

A 2009-es év emlékezetes volt! A 2008-as pénzügyi és lakásbuborék-válságot követően a Bitcoin nyílt forráskódú szoftverként jött létre, hogy harmadik felek, korlátozások és túlzott díjak nélkül segítsen a felhasználóknak hozzáférni a digitális pénzhez..

Az első bitcoinokat 2009 januárjában adták ki 0,00 dollár értékben. A Bitcoin nem szerepelt egy jegybanknál vagy egy nyilvános tőzsdén, így decentralizált valutaként az értéke kezdetben önkényes volt.

Bitcointalk”, Egy online fórum, amelyen a felhasználók egyeztetései zajlottak a Bitcoin akkori értékével kapcsolatban, és az elején fokozatosan népszerűvé vált a kriptográfusok körében..

A kicsi kamatemelkedés ellenére a Bitcoin ára nulla maradt az év hátralévő részében és 2010 hajnalában.

2010: A Bitcoin első sikere

2010-ben a Bitcoin népszerűsége megugrott, és az év folyamán a Bitcoin értéke 0,00 dollárról 0,39 dollár csúcsra emelkedett az év későbbi részében. Ez elképesztő volt.

Itt kell elmagyaráznunk, hogy az adott év márciusában tartott aukción 10 000 BTC-t ajánlottak fel 50 dolláros kezdő licit mellett, és egyáltalán nem kaptak kamatot a piacon, így a 0,39 dolláros emelés nagy hír volt.


A Bitcoin soha többé nem kereskedett semmivel!

2010 elején elindult az első Bitcoin-tőzsde, az úgynevezett BitcoinMarket.com, és a Bitcoin első kereskedelmi felhasználását ugyanezen év májusában látta, amikor 10 000 BTC-t használtak két pizza vásárlásához..

Nagyszerű módon május 22-ét ma Bitcoin Pizza Day néven ismerik. Vásárolna azonban ma több mint 300 millió dollár értékű pizzákat??

Ez a két fejlemény a Bitcoint a pénzügyi nyilvánosság elé tárta, és kétségtelenül rövid életében tett némi intézkedést, hozzájárulva az értékének növekedéséhez.

2011: Versenyben más kriptovalutákkal

A Bitcoin első kriptovaluta versenytársai 2011-ben kezdtek megjelenni. A Namecoin és a Litecoin két példa volt a 2011-ben létrehozott Bitcoin villákra.

A Bitcoin nyílt forráskódja lehetővé tette a versengő valuták fejlesztését, és valóban ösztönözte ezt a fajta fejlődést az élő piac létrehozása érdekében.

A 2011-es évben a Bitcoin értéke is tovább növekedett, és februárra az egyik BTC elérte az 1 dolláros árat, elérve az összes fontos paritást az amerikai dollárral.

A kriptovaluták szélesebb körű kitettségre tettek szert a pénzügyi szektorban. Hamarosan megugrott az érdeklődés növekedése, és a csúcspontján, négy hónappal később, a Bitcoin körülbelül 31 dollárt ért.

De ami emelkedik, annak lejönnie kell, és 2011 vége felé a Bitcoin 2 dollár körüli értékre zuhant.

Érdekli a kereskedés Bitcoin?

2012: Népszerűség növekedés

2012-ben a Bitcoin világszerte vezető kriptovalutaként kezdte meg magát.

2012 folyamán a Bitcoin népszerűsége ismét felfelé fordult, értéke pedig emelkedett, mivel a média elismertséget nyert és egyre inkább elfogadottá vált fizetési módként.

A Bitcoin Alapítvány az év későbbi részében indult, BitPay több mint ezer, a Bitcoin fizetését elfogadó cég felsorolása. Valójában sok kiskereskedő nyitott a kriptopénzek használatára és a bitcoinokkal történő fizetések elfogadására is.

A 2011-es pénzügyi összeomlást követően a vállalatok elfogadottságának ez az emelkedése azt jelentette, hogy a 2012-es év akkor kicsi, de állandó növekedést mutatott a Bitcoin árában, 4 dolláros ingatag kezdetről körülbelül 13 dollárra az év végére.

Egy másik fontos esemény a Bitcoin Alapítvány elindítása volt a Bitcoin elfogadásának és protokolljának javítása érdekében.

2013: Európai pénzügyek

Visszatekintve a Bitcoin ártörténetére, el kell ismernünk azt a tényt, hogy a 2013-as év fontos év volt: a Bitcoin bekapcsolódott a mainstream pénzügyi világba.

Európában ekkor jelentős pénzügyi nehézségek voltak tapasztalhatók. Különösen figyelemre méltóak voltak azok a problémák, amelyekkel Görögország és Ciprus szembesült.

Ciprus pénzügyi válsága a BTC felhasználásának megugrását eredményezte, amikor a befektetők elfordultak a hagyományos bankoktól, akiket megbízhatatlannak tartottak. Ezért a Bitcoin értéke meredeken emelkedett. 2013 márciusára a Bitcoin értéke 13 dollárról 260 dollárra emelkedett.

Az ebből adódó eladási és ebből következő átmeneti összeomlás ellenére a Bitcoin értéke néhány csúcsot ért el az elkövetkező hónapokban, kétszer meghaladva az 1000 dollárt, és 2013 végére végül 750 dollár körüli értéken ülve.

Az árak nagyon ingadozni kezdtek.

A 2013-as évet arra az évre is emlékezik, amikor a Selyemút weboldalt bezárták – egy webhelyet, amely tiltott tranzakciókhoz bitcoinokat használt.

2014: Bitcoin válságban

A Bitcoin számára a 2014-es év nagyon nehéz volt.

Mt. A Gox, a Bitcoin legnagyobb tőzsdéje abbahagyta a kereskedést és 2014-ben csődbe ment, miután megsértették a biztonságot, amelynek során akár 750 000 BTC-t is elloptak..

Ez óhatatlanul befolyásolta a Bitcoin értékét, és nagy – ha csak átmeneti – negatív hatással volt a Bitcoin ártörténetére.

Ugyanebben az évben pletykák kezdtek el terjedni a pénzügyi piacokon a kínai tilalomról Kínában.

Ezekkel a hamis állításokkal kapcsolatos bizonytalanság negatív hatással volt a Bitcoin árára is, és a BTC belépett egy medvepiacra. Végül is a piaci hírek és a kriptográfia döntő szerepet játszanak a kriptopiacon.

2014 nagy részében a Bitcoin 300 és 400 dollár közötti értéken ült.

2015: Pozitív fordulat

A Bitcoin 2015-ben bizonyos fokig stabilizálódott. 2015 végére a medvepiac véget ért, és a Bitcoin belépett egy bika piacra, amelynek értéke meghaladja a 400 dollárt..

A befektetők egyre lelkesebbek voltak. Emellett azoknak a vállalatoknak a száma, amelyek elfogadják a Bitcoint fizetési módként, az alacsony kezdetek óta a 2012-es 1000-ről 2015-ben megközelítőleg 160 000-re nőtt.

Még a bankok is kezdtek érdeklődni, és a Barclays Bank lett az első bank, amely elfogadta a Bitcoin-befektetéseket abban az évben.

A média figyelmét hatalmas Bitcoin-alapú adománygyűjtési erőfeszítések figyelték meg a vállalatok, köztük a Coinbase és a 21 Inc..

Ezek a tényezők segítették a Bitcoin értékének növekedését. A Bitcoin a 2015-ös korai összeomlásától kezdve – ahol 150 dollárra süllyedt – 360 dollárra nőtt, 2016-hoz közeledve..

2016: Megnövekedett kereslet és érték

A BTC árai továbbra is ingadoztak a 2016-os év során.

2016 folyamán a Bitcoin ártörténetében mérföldkő volt, amikor a Bitcoin és más digitális pénznemek Japánban pénznemként elismerték. Következésképpen nőtt a kereslet és így a Bitcoin értéke.

A Bitcoin értéke 2016 elején valamivel meghaladta a 400 dollárt, az év végére majdnem 1000 dollárra emelkedett, ahogy nőtt az egyedi digitális valuta iránti kereslet, használat és bizalom.

Valóban, 2016-ban a dolgok nagyon rózsásnak tűntek; úgy tűnt, hogy a Bitcoin csak felfelé és felfelé fog menni. A Bitcoin 2016-os kilátása különösen fényesnek tűnt, miután az érme 2016 júniusában elérte a 750 dolláros mérföldkövet.

Talán a Bitcoin 2016-os áremelkedésének legnagyobb oka a 2016. július 9-én lezajlott blokkjutalom feleződése volt.

Röviden: a Bitcoin felére utal, amikor az új blokkokat létrehozó bányászok Bitcoin-díjait félbevágják, ami növeli a Bitcoin értékét.

2017: A legdicsőbb év

bitcoin árelőzmények

2017! Az az év, amikor a tényleges kripto-fellendülés a pénzügyi szektoron túl messze meghódította a világot.

2017-re mindig a Bitcoin egyik legjobb évének emlékeznek. Érménként 960 dollár körüli évtől kezdve a Bitcoin mérföldkőtől mérföldkő után megtörte.

Különösen 2017. decemberére emlékezünk, mint a Bitcoin legjobb hónapjára 2020-ig – vagy amikor a Bitcoin szó szerint néhány dollárral volt kevesebb, mint hogy érménként elérje a 20 000 dollárt.

Sokan megkísérelték pontosan meghatározni, miért nőtt pontosan a Bitcoin ára ilyen exponenciálisan, de úgy tűnik, nincs egyértelmű oka. Egyesek úgy vélik, hogy egy kriptobálna manipulálta a piacot, és hatalmas növekedést okozott a BTC értékében.

Egy biztos: 2017 után a Bitcoin csatlakozott a globális pénzügyi piachoz, és nem szándékozott távozni. A BTC árának történelmi emelkedése után mindenki tudta, mi az a Bitcoin, és nem kerülhettük el azt a tényt, hogy a kriptovaluta olyasmi lett, amellyel végül mindannyiunknak foglalkoznunk kell.

2018: A másnaposság a buli után

Míg 2017 egy év veszélye volt, 2018 nagyrészt csalódásnak bizonyult. Valójában olyan volt, mint egy forgószél esése a Bitcoin számára. A Bitcoin nem váltotta be a 2017-ben támasztott elvárásokat.

Sokan úgy vélték, hogy a Bitcoin folytatja útját felfelé, de ennek pont az ellenkezőjét tette, és 2018-at 3900 dollár körül zárta.

Voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy a Bitcoin megfordíthatja lefelé mutató tendenciáját és újra fellendülhet – 2017. január 6-án érménként még elérte a 17 000 dollárt is -, de ez nem tartott.

De a végzet és a homály ellenére 2018-ban történt valami érdekes: a Bitcoin árfolyama kezdett változni, amit az emberek már nem gondoltak lehetségesnek.

Legfőképpen 2018 szeptemberétől novemberig a Bitcoin 6 200 és 6400 dollár között mozgott. Ez egy fontos megfigyelés: megmutatta, hogy még 2018-ban a Bitcoin már megbízható vagyonraktár lehetett. Néhány befektető úgy véli, hogy a Bitcoin az elkövetkező években felváltja az aranyat.

2018 novemberére a Bitcoin 3500 dollárra zuhant. Emellett emlékeztetni kell arra, hogy annak ellenére, hogy az ár folyamatosan gyengült, a Bitcoin még mindig több értékkel rendelkezett, mint az első néhány évben.

2019: Lassú visszatérés a formához (kissé)

A 2018-ban tapasztalt komor hónapok után a 2019-es év új ár- és volumenemelkedéssel fogadta a BTC-t.

Itt kell megjegyeznünk, hogy a Bitcoin 2019-et egy változó piacon kezdte, 3900 és 4150 dollár közötti mélypont között ragadva. Sokak számára úgy tűnt, hogy 2019 a 2018-as visszaesés folytatása lehet.

Ám mindez áprilisra változni kezdett, amikor a Bitcoin kitört a rutinból, és új csúcsot, 5000 dollárt ért el. Ezt követően a Bitcoin emelkedni kezdett az árában.

Június végére a Bitcoin elérte az éves csúcsot, érménként nagyjából 13 600 dollárt, majd a volatilitás új szakaszába lépett, amely augusztusig tartott..

E csúcsot követően azonban a Bitcoin árfolyama ismét ingadozni kezdett, bár ez az idő határozottan hullámosabb volt, mint korábban, 2019-ben.

Ráadásul a bitcoin bankautomaták száma több mint 5000-re nőtt a világon. A Bitcoin érménként körülbelül 7300 dollár magas megjegyzéssel tudta befejezni az évet, miután érménként jó ideje eltöltött 10 000 dollárt.

A kripto kereskedők és befektetők már nagyon várták a Bitcoin és a blockchain technológiák jövőjét.

Érdekli a kereskedés Bitcoin?

2020: A bizonytalanság éve

Mindez 2020 márciusában változott. A folyamatban lévő koronavírus-járvány a kriptó fekete csütörtökhöz (2020. március 12.) vezetett, amikor a kriptók összeomlottak. A bitcoin ára egy szempillantás alatt megfeleződött. Amint arról a Decrypt beszámolt, egy királyt trónfosztottak.

Ez a Bitcoin piaci helyzetének és a likviditás párolgásának elmozdulásához vezetett. Ezenkívül világszerte a gazdaságokat nagyon erősen sújtották, ami mindig elakasztja az érdeklődést és a befektetéseket.

És miközben a vírus megfertőzte a kriptotérben, megjelent egy lehetőség. A Bitcoin evangélisták úgy vélik, hogy a járvány a tömeges Bitcoin elfogadásához vezet. Bizonyos értelemben a COVID-19 digitális pénzforradalomhoz vezetett, és a kormányok blokklánc-technológiákat vezettek be a járványok nyomon követésére és az orvosi nyilvántartások adminisztrációjának javítására..

Nem csak ez, hanem egy újabb Bitcoin felezés történt 2020-ban, ami jelentős hatással lehet a keresletre és a kínálatra, valamint a BTC értékére.

A 2020-ban bekövetkezett minden zord változás ellenére 2020 még mindig egy év marad, amely megmarad a Bitcoin történelemkönyvében.

2020 októbere és decembere között a Bitcoin értéke emelkedett. 2020 októberében a bitcoinok már 10 800 dolláron kereskedtek; az év végére meghaladta a 20 000 dollárt, és új csúcsokat ért el.

A nagy cégek is elkezdtek halmozódni a Bitcoinon.

a bitcoin mindenkor magas

A szakértők továbbra is bullish előrejelzéseikben. 2021 januárjától a Bitcoin 30 000 dollár körül mozog, és új csúcsot ért el, 41 000 dollárt. A CoinDesk szerint 2021. január 20-án a Bitcoin meghaladta a 35 000 dollárt.

Bitcoin ár mérföldkövek (USD)

0,00 USD 2009. január

0,10 USD 2010. október 10

1,00 USD 2011. február 9

10,00 USD 2011. június 2

100 USD 2013. április 3

1000 USD 2013. november 8

850 USD 2014. február 16

2000 USD, 2017. május 20

3000 USD, 2017. június 11

4000 USD, 2017. augusztus 13

5000 USD 2017. szeptember 1

10 000 USD 2017. november 28

15 000 USD 2017. december 7

2017. december 17, 19 783 USD

6 200 USD 2018. február 5

2018. december 7, 3300 USD

20 442 USD 2019. július 1

2019. november 9, 8771 USD

19 850 USD 2020. november 30

28 000 USD 2020. december 27

41 973 USD 2021. január 8

Mint minden pénzügyi piacon, a Bitcoin jövője sem biztosítható. Mégis, egy dolog biztos: a Bitcoin itt marad. Megalakulása óta a Bitcoin megnyitotta a pénzügyi világot a digitális lehetőségek előtt, és széles körben elfogadottá és használtá vált a piacokon.

A Bitcoin értéke ugyanúgy hajlamos a külső eseményekre és a befektetők bizalmára, mint bármely más valuta, de amint a média spekulációi megmutatták, a kriptovaluták eddig viharral és kissé meglepetéssel vitték el a világot.

Mi következik mégis?

Nos, ki tudja? Lehet, hogy a Winklevoss ikrek előrejelzései valósággá válnak, és a Bitcoin eléri az 500 000 dolláros értéket és a 9 billió dolláros piaci felső határt?!

A Bitcoin árának történelmi pillantása: 2009-2020 | Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye a következőket:

  • A Bitcoin 2009-ben került bevezetésre a digitális készpénz egyik formájaként.
  • Amikor a Bitcoin először elindult, egy érme értéke 0,00 dollár volt. Hosszú időbe telt, mire a Bitcoin értékértéknek tekinthető.
  • 2010-ben 10 000 bitcoinból két pizzát vásároltak, ma 300 millió dollár értékben.
  • A Bitcoin 2012-ben nagyobb elfogadottságot tapasztalt a pénzügyi szektorban.
  • A 2017-es év a Bitcoin egyik legjobb éve volt. 2017 decemberére érménként csaknem 20 000 dollárt takart el.
  • 2018-ban és 2019-ben a Bitcoin stagnálás időszakába lépett. A Bitcoin ára jelentősen változni kezdett,
  • A koronavírus megnehezítette a Bitcoin útjának becslését 2020-ban. Míg egyesek úgy vélték, hogy a vírus tökéletes alkalom a BTC ragyogására, mások nem voltak biztosak benne.
  • 2020 decemberében a Bitcoin elérte a 28 000 dollárt.
  • 2021 januárjától a Bitcoin minden eddiginél jobban teljesít, az árak 30 000 dollár körül mozognak. 2021. január 8-án a BTC 41 973 dollárt ért el.

A Bitcoin ártörténetének visszatekintése létfontosságú a jövőjével kapcsolatos előrejelzésekhez.

Ha többet szeretne megtudni a Bitcoin-ról és a BTC kereskedéséről, ne habozzon, iratkozzon fel kriptopénz-kereskedési tanfolyamunkra, és nyisson számlát partnerünknél eToro!

eToro – A legjobb bróker a Bitcoin vásárlásához

etoro bróker

Az eToro évek óta megbízhatónak bizonyult a kriptográfia területén – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Gondolod, hogy a Bitcoin eléri az 50 000 dollárt?

Ha tetszett a cikkünk A Bitcoin árának történelmi pillantása: 2009-2020, akkor kérjük ossza meg másokkal, akik érdeklődnek a kriptovaluta befektetés iránt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector