A Dash továbbra is életképes befektetés 2019-re?

A Dash eredetileg 2014 januárjában „Xcoin” néven, XCO digitális tokennel indult, azonban egy másik cég már használta ezt a nevet.

Ezután a „Darkcoin” márkanevet viselte, azonban ez nem segített az érme képében, főleg, hogy elsődleges célja a magánélet volt.

Még „A Bitcoin aljas unokatestvéreWired UK. Ennek a képproblémának a kijavítására tett kísérlet során a Darkcoin-ot végül „Dash” névre keresztelték,digital ’és’ chamu

A Dash lényegében tranzakciós érme, és két elsődleges területre összpontosít; tranzakció sebessége és adatvédelem.

Szervezetként szívesen előremozdítják a tömeges örökbefogadást, különösen a fejlődő világban és a kereskedőknél. Bizonyos értelemben megpróbál versenyezni a PayPal-lal.

Szeretné megtanulni, hogyan kell kereskedni a kriptovalutákkal, mint egy profi? Fogd a mi kriptovaluta tanfolyam!

Mit próbál elérni Dash?

A Dash lényegében a Bitcoin jobb verziójává akar válni, és a mindennapi tranzakciók elsődleges érméjévé válik, és a Litecoin blokklánc elágazásával jött létre, amely eredetileg a Bitcoin villája volt..

Becslések szerint 2017 augusztusáig világszerte körülbelül 300 szervezet fogadta el a fizetést a Dash-ben. Talán a legismertebb az Apple App Store.

2019-től a becslések szerint annyi, mint 4800 vállalkozás fogadja el Gondolatjel.

Célja a Bitcoin számos kérdésének leküzdése, különös tekintettel az irányításra, a sebességre és a konszenzusra.

Hogyan működik a Dash?

kötőjel érme

A Dash a Litecoinhoz és a Bitcoinhoz hasonló munkaalgoritmust használ, különösen a bányászat működésében. A kötőjelet úgy hozták létre, hogy 2300-ig korlátozott mennyiségű kínálat lesz Gondolatjel.

A Bitcoinhoz hasonló felezési folyamaton is megy keresztül, azonban ahelyett, hogy évente 50% -kal csökkentené a blokkjutalmakat, Gondolatjel évente 7% -kal csökkenti a blokkjutalmakat.


Gondolatjel 2,5 perces blokkintervallummal és 2 MB blokkmérettel rendelkezik, bár ez a jövőben 400 MB-ra növelhető. Ha ez megtörténik, a Dash jelentősen felgyorsítja a tranzakciókat.

A Dash elsődleges jellemzője, hogy a felhasználók névtelenül vagy azonnal küldhetnek tranzakciókat.

Ezek a szolgáltatások az InstantSend szolgáltatás a tranzakciók gyors küldéséhez, a PrivateSend pedig a névtelen küldéshez.

Ettől eltekintve nincs annyi különlegesség a Dash működésében.

Ennek ellenére a Dash rendszerét megerősítették, hogy megakadályozzák az 51% -os támadásokat.

51% -ban a leghosszabb lánc a helyes változás, és a többségi kivonatolással rendelkező entitás titokban titokban létrehozhat egy hosszabb láncot, mint az eredeti lánc, és közzéteheti.

Ha ez megtörténik, akkor képesek lesznek duplán költeni és megakadályozni a különböző címekre irányuló tranzakciókat.

A Dash egy masternode hálózat vagy a „Long living Masternode Quorum” (LLMQ) és a „chainlocks” létrehozásával legyőzte az 51% -os támadásokat.

A lánczárak megakadályozzák a hálózatot a támadásokban az „első látott szabály” használatával, amely a hálózaton található minden új blokkra vonatkozik. A masternode-ok véletlenszerűen kiválasztott kvórumának feladata az első blokk aláírása, amelyet mindegyikük külön lát.

Ha a határozatképesség 60% -a ugyanazt a blokkot látja, akkor a teljes hálózatnak üzenetet küld, hogy ne fogadjon el az aláírtól eltérő blokkot.

Ráadásul a masternode-okkal, amelyek körülbelül 3400-at tartalmaznak, a Dash most azonnal megerősítheti a tranzakciókat, és a Dash blokklánca a ma elérhető egyik legbiztonságosabb lehet..

Megtámadni a Gondolatjel a blokklánc még drágább lenne, mint a Bitcoin blokklánc megtámadása.

A Dash 100 000 dollárral rendelkezik mindazok számára, akik képesek feltörni a PrivateSend szolgáltatást. Eddig senkinek sem sikerült ezt elérnie.

A Dash működéséről többet tudhat meg, ha elolvassa a dokumentumot fehér papír.

A Dash az eredeti DAO?

A Dash azt állítja, hogy ő az első decentralizált autonóm szervezet (DAO), két évvel az Ethereum előtt, amely a legismertebb DAO.

A DAO úgy működik, hogy a 10% -os nyereséget blokkolja a bányászatban, és befizeti azokat egy alapba. Az ebben az alapban lévő pénz felhasználható a masternodes által jóváhagyott projektek finanszírozására.

A Dash mögött álló csapat

csapat létrehozott kötőjel érmét

Evan Duffield az elsődleges figura Dash mögött, és megalapította az érmét. Kódolással és pénzügyekkel rendelkezik, a kriptovaluta nagyszerű kombinációja.

15 éves kora óta programoz, és korán érdeklődni kezdett a Bitcoin iránt.

Duffield kísérletezni akart a Bitcoinnal, de úgy találta, hogy az túl veszélyes lenne, ezért úgy döntött, hogy kitalálja saját érméjét, amely lehetővé teszi számára, hogy ezt megtehesse.

2017-ben Duffield visszalépett a Dash Core Project vezérigazgatói posztjáról, őt Ryan Taylor követte.

Mennyire teljesített Dash?

Az írás idején szerint CoinMarketCap, Dashnek van egy piaci kapitalizációja 849 475 178 dollár és forgalomban lévő 8 981 092 zseton.

A Dash által valaha elért legmagasabb piaci tőke az volt körülbelül 11 milliárd dollár 2017 decemberében, egy érme csaknem 1500 dollárba került.

Azonban még azelőtt, hogy ez a Dash 2017 márciusában elérte a csúcsot a Bitcoin ellen, egy Dash érme több mint 0,1 Bitcoins volt. Bár ez megtörtént, a Dash to US dollar nem emelkedett ilyen jelentősen.

A Dash a legmagasabb piaci érték elérése óta viszonylag stabil.

Egyesek szerint a Dash túlértékelt, mivel egy érmének kell lennie, egyszerűen tranzakciókhoz, és semmi máshoz. Nem kínál intelligens szerződéseket vagy bármi különlegesen egyedi dolgot, például intelligens szerződéseket vagy dApps-okat.

Ennek ellenére a Dash-nak még mindig sikerült számos partnerséget létrehoznia, ami növelte jelenlétét szerte a világon, és a későbbiekben hozzá lehet adni egy intelligens szerződéses réteget.

Gondolatjel meglehetősen sikeres volt a kriptovaluta terjesztésében azokban a régiókban, ahol zűrzavar van, ahol a régió valutájának alternatívájaként működhet, ami instabil lehet.

Latin-Amerikában a Dash különösen népszerűvé vált. A közelmúltban a Dash-t hozzáadták a parkolási fizetésekhez a Venezuelai bevásárlóközpont.

Venezuela ennek egyik legfontosabb példája az elmúlt években ott kialakuló gazdasági válság miatt.

Gondolatjel nagyon aktív volt Afrikában is, a kontinens oktatása a kriptovalutára és a bank nélküli bankokra.

Talán a leggyorsabban jelennek meg a kriptovaluták a fejlődő régiókban, és ez elősegítheti a tömeges átvételt a többi kriptovalutával összehasonlítva.

Az örökbefogadás felgyorsítása érdekében azonban nagy valószínűséggel több embernek kell olyan okostelefonra rendelkeznie, amely képes virtuális pénztárca tárolására.

Ahogy több kereskedő elfogadja Gondolatjel, valószínű, hogy az érték emelkedni fog.

Érdemes-e befektetni a Dash-be??

befektetés kötőjelbe

Ha látja a Dash pozitívumait, akkor a Dash-be érdemes befektetni.

Noha nem nyújt sok eszközt vagy platformot a fejlesztők számára, vonzó azok számára, akik egyszerűen csak egy olyan kriptovalutára vágynak, amely jól teljesít a fizetéseknél.

Ez a Dash-et közvetlen versenyben teszi a Bitcoinnal.

Vitathatatlanul a Dash valamivel jobban jár, mint a Bitcoin, például a tranzakciók sebessége és esetleg a biztonság. Ha ez fontos számodra, akkor a Dash vonzó lehet.

A Dash azonban nem rendelkezik a Bitcoin volumenével és volatilitásával, ezért nehezebb lehet profitot szerezni a kereskedéséből.

Van-e Dash-nek hibája?

Gondolatjel el kell hárítania Monero és Zcash adatvédelmi érme-vetélytársai versenyét valamint számos más érme, amelyek az első számú magánéleti érméért küzdenek.

Néhányan azt állítják, hogy a Dash valójában nem olyan privát, mint riválisai, és ha valóban versenyezni akar ezen a területen, akkor többet kell tennie.

További aggodalomra ad okot, hogy magánélet érme a kormányzati szabályozás.

A legtöbb kormánynak nem tetszik az az elképzelés, hogy az emberek névtelenül küldhessenek pénzt, mivel ez az illegális tevékenységekből származó pénzmosás módjának tekinthető..

Gondolatjel nincsenek fejlesztési jellemzői, ami egyesek számára mínusznak tekinthető. Azok a kriptovaluták, mint az Ethereum, amelyek tartalmaznak ilyen jellegű szolgáltatásokat, felgyorsították az alkalmazást.

Egy másik kérdés, amely egyesek számára problémát jelenthet, az, hogy a Dash valóban decentralizált-e vagy sem. Masternode hálózata miatt a döntéshozatal ebben a csoportban jobban meg van kötve.

Az embereket szkeptikusabbá teszi, hogy a masternodes hosszú ideig megtarthatja ezt a hatalmat, és nem biztos, hogy továbbadódik a Dash-ben résztvevőknek..

A Dash körüli vita azért is volt, amikor kiadták, mert az első két napban 2 millió Dash-zsetont bányásztak, ami sok pénzt tett az alapítóknak.

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

  • Gondolatjel a 15. legnagyobb piaci sapkával rendelkezik. 2019 augusztusáig összesen 849 475 178 dollár.
  • 4800 kereskedő fogadja el Gondolatjel. Bizonyos értelemben a Dash versenyez a PayPal-nal.
  • A támadások 51% -át nehéz végrehajtani. Ez Dash masternode hálózatának és lánczáróinak köszönhető.
  • Gondolatjel nagyon aktív a fejlődő világban. Különösen azokban az országokban, amelyek gazdasági válságokat élnek át.

Tanuljon meg kereskedni a Dash-szel a kriptovaluta tanfolyamunkkal

Szeretne többet megtudni más kriptovalutákról és azok kereskedelméről? Ezután iratkozzon fel a kriptovaluta kereskedési tanfolyamunkra!

Ha szívesen olvasta ezt a cikket Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector