Bitcoin vs Binance Coin: Melyik kriptot kell megvásárolnia 2021-ben

Bárki, aki ismeri a kriptovalutát, tudja, hogy a Bitcoin messze a leghíresebb érme mind közül. Ez volt az eredeti kriptovaluta, és ma a legnagyobb a piaci kapitalizáció szempontjából – és jelentős különbséggel.

A Bitcoin azonban nem hiányzik hibáinak, és mivel a blockchain előnyei egyre szélesebb körben elismertek, számos altcoin megjelent Satoshi Nakamoto eredeti fehér papírjának fejlesztésével. Ezek közül a legsikeresebb a Binance Coin.

Ha a kriptográfiai befektetési lehetőségeket vizsgálja, nem a Bitcoin, akkor a Binance Coin lehet a legjobb alternatíva a 2021 számára. A következő összehasonlításban mérlegelni fogjuk a Bitcoin vs Binance Coin főbb jellemzőit, és megnézzük, hogy az ipar hogyan értékel az elkövetkező hónapok potenciális növekedése.

A Binance Coin átveheti a Bitcoin koronáját?

A Binance Coin sok figyelmet kapott az utóbbi időben, és egyike azoknak az altcoinoknak, amelyek nagyarányú támogatást vonzottak a kriptovaluta szektoron kívülről. A Binance Coin piaci sapkája példátlan 40 milliárd dollárra emelkedett februárban, figyelemre méltó áremelkedés után, lehetővé téve számára, hogy megelőzze a Litecoin-t, mint a világ harmadik legnagyobb digitális pénznemét, és újból spekulációkat váltott ki, hogy a BNB lehet a jelző, amely végül megdönti a Bitcoin.

Még 2019-ben, Weiss értékelések azt javasolta, hogy a Binance Coin olyan jelentős hatást gyakoroljon a kriptográfia piacára, hogy végső soron helyettesítheti a Bitcoint.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy az altcoin-ot Bitcoin-gyilkosként emlegetik, ezért az ilyen jóslatokat mindig körültekintően kell megtenni. A mozgásban lévő altcoin azonban gyakran jobb befektetési lehetőséget kínál – különösen rövid távon.

Tehát befektetnie kell a Binance érmébe, vagy 2021-ben meg kell vásárolnia a Bitcoint? Összeállítottuk a következő összehasonlítást, hogy lássuk, miként érik el az egyes érmék egymással szemben, valamint hogyan helyezkednek el a szélesebb kriptopiacon.

Bitcoin vs Binance érme: A BNB és a BTC összehasonlítása

Akár befektet a Binance Coin-ba, akár 2021-ben vásárol Bitcoin-t, mindkettő növekedési tendenciát mutat az elkövetkező hónapokban, és valószínűleg mindkettő belátható időn belül a kriptopénzek legfelső sorában marad. De ahhoz, hogy objektív képet kapjunk a Bitcoin vs Binance Coin-ról, először meg kell vizsgálnunk az egyes érmék fejlődését.

Binance Coin Vs Bitcoin: Mik a legfontosabb különbségek közöttük

Íme a két eszköz legfontosabb különbségei:

Háttér


A Bitcoin volt az első kriptovaluta, és többé-kevésbé egyedül volt felelős azért, hogy a blokklánc-technológiát feltegye a térképre. A 2009-ben kifejlesztett Bitcoin forradalmasította a pénzügyi világot, és gyorsan felkeltette az előrelátó befektetők érdeklődését.

Az informatikai körökön kívül csak kevesen hallottak a blockchainról a Bitcoin előtt. A technológia biztonságos, peer-to-peer tranzakciókat tesz lehetővé központi hatóság, például bank vagy kormány szükségessége nélkül. A Bitcoin mögött az volt a szándék, hogy alternatív fizetési módot kínáljon a lakossági és intézményi tranzakciókhoz.

Míg néhány általános pénzügyi adat kezdetben rettegett a Bitcoin értéktartási képességétől, a vélemények hamar megváltoztak, amikor a korai befektetők hatalmas megtérülést kezdtek látni – csak 2013-ban egyetlen BTC token értéke 150 dollár körüli szintről jóval 1000 dollár fölé emelkedett.

A Binance Coin (BNB) a natív kriptovaluta neve, amelyet a Binance kriptovaluta tőzsdén végrehajtott tranzakciókhoz használnak. Az érmét eredetileg az Ethereum blokkláncon fejlesztették ki, de az anyahálózathoz vándorolt, amikor a Binance decentralizált tőzsde 2017-ben elindult..

A Binance Exchange natív jelzőjének lenni önmagában elég nagy üzlet. Az írás idején a tőzsde a világ legnagyobb volt a kereskedelem volumenét tekintve, másodpercenként több mint 1,4 millió tranzakciót dolgozott fel.

A Binance Coin-t a hálózat cseréjeként használják, ami azt jelenti, hogy a token maga is nagyon magas kereskedési volumennel rendelkezik, de széles körben támogatott, mint peer-to-peer fizetési lehetőség is, és bár a PayPal nem támogatja, a A Binance hálózat nemrég mutatta be a BinancePay szolgáltatást – rivális platform a kiskereskedelmi tranzakciók számára.

Tranzakciók és sebesség

A Bitcoin és a Binance Coin összehasonlításakor fontos megérteni számos fő különbséget. Az egyik fő jellemző, amely az egyik tokent kijelöli a másikból, az, hogy az adott hálózat hogyan kezeli a tranzakciókat. Ha például befektetést tervez a Bitcoinba, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy ez az a terület, ahol az érme az évek során bizonyos mértékű kritikával szembesült.

A Bitcoin a work-proof protokollra támaszkodik, amelyben a hálózat számítógépei versenyeznek összetett egyenletekkel, hogy ellenőrizzék a lánc új blokkjait – ezt a folyamatot bányászatnak nevezik. Körülbelül tíz percbe telik, amíg új blokkok jönnek létre a Bitcoin hálózaton, ami lényegesen hosszabb, mint néhány más kriptóé.

A BTC bányászat szintén hatalmas mennyiségű számítási teljesítményt igényel, és nagyon erőforrásigényes, ezért a bányászok Bitcoin jelzőkkel jutalmazzák a munkájukat. További információ a Bitcoin bányászatról itt található.

A Binance a közelmúltban dobta piacra a Binance intelligens láncot a decentralizált alkalmazások fejlesztésére. Ez a kétláncú architektúra forradalmasította a Binance hálózat tranzakcióinak feldolgozását, és nagymértékben javította skálázhatóságát.

Az új Binance intelligens lánc akár 3 másodperces blokk létrehozási időt is feltételez – ami valljuk be, tízperces blokkidőt fúj ki a vízből a Bitcoins. A gyorsabb időt a kétláncú rendszeren belüli innováció és a gyorsabb tétbiztosító konszenzus mechanizmusa révén lehet elérni. A BNB jóval alacsonyabb kereskedési díjakat is kínál, mint a Bitcoin blokklánc, így összességében valóban nincs összehasonlítás a Bitcoin és a Binance Coin között, amikor tranzakciókról van szó..

Kereslet és kínálat

Ha még nem fektet be a Bitcoinba, akkor elgondolkodhat azon, hogy egy számítógépes hálózaton keresztül létrehozható valuta hogyan képes valódi értéket felmutatni. A válasz erre a kérdésre a Bitcoin beépített deflációs mechanizmusában rejlik.

A BTC teljes kínálata 21 millió érmére korlátozódik – ennél több soha nem lesz. A teljes ellátás ezen korlátozásán túlmenően a sikeres Bitcoin-bányászok számára elért jutalom rendszeres időközönként felére csökken – ez a folyamat nem meglepő módon a felére ismert. Ez hatékonyan növeli az ingyenes Bitcoin tokenek hiányát a hálózatban, ami elméletileg növelni fogja a BTC értékét az elkövetkező években.

A Bitcoin iránti kereslet sem mutatja a lassulás jeleit. Valójában 2020 végén a PayPal támogatni kezdte a BTC-t, megnyitva a kriptovalutát 300 millió felhasználója számára.

Mint megjegyeztük, a Binance Coin a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének őshonos jelzője, ezért indokolt, hogy rendkívül nagy a kereslet. Valójában az írás idején a BNB kereskedési volumene körülbelül 6773 230 572 dollár volt, ami már csak ezért a tényezőhöz is a tíz legjobb kriptó közé tartozik..

Ami a kínálatot illeti, a Binance Coin beépített deflációs mechanizmussal is rendelkezik, bár nagyon különbözik a Bitcoinétól. Negyedévente a Binance nyereségének 20% -át felhasználja a BNB visszavásárlásához és „elégetéséhez”, ami alapvetően azt jelenti, hogy véglegesen törli a hálózatról.

Ez a folyamat addig folytatódik, amíg 100 millió Binance-érmét nem vásárolnak vissza és elégetnek – ez a teljes 200 millió készlet 50% -át teszi ki. A gyakorlat növeli a BNB hiányát és elméletileg annak értékét is.

Binance Coin vs Bitcoin: Melyik a jobb befektetés?

A műszaki adatok mind jók és jók, de mint ismeri bárki, aki ismeri a kriptopénzpiacokat, technikai szempontból a legjobb kriptopénz nem mindig jelenti a legjobb befektetést. Tehát hogyan lehet másként dönteni a Bitcoin és a Binance Coin között?

Ha mérlegeljük, hogy befektetünk-e Bitcoinba, vagy 2021-ben vásárolunk-e Binance Coin-t, számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Először is, a történelmi ármozgások elemzése nyomokat adhat arra vonatkozóan, hogy az érme árát hogyan befolyásolják bizonyos piaci erők. Összevonhatjuk a vezető kriptográfiai platformok technikai elemzését is, hogy ötletet alkothassunk arról, mire számíthatunk az elkövetkező hónapokban.

Végül érdemes odafigyelni arra is, hogy mit mondanak a pénzügyi ágazat legfontosabb adatai. Előfordul, hogy olyan vezető hatóságok megjegyzései, mint Mike Novogratz vagy Elon Musk, önmagukban is elegendőek az árak felemeléséhez, máskor a rendelkezésre álló legmélyebb elemzések hátteréből megjegyzéseket tesznek..

Bitcoin Vs Binance érme: ártörténet

Az érmék ártörténete az egyetlen 100% -osan megbízható információ, amely rendelkezésünkre áll, ezért azt minden árjóslatban mindig figyelembe kell venni. Ha más nem, akkor jelezheti, hogy az érmék miként élték át az adott politikai vagy gazdasági eseményeket, és így hogyan befolyásolhatják őket az ilyen események a jövőben.

BTC

Igaz mondani, hogy a Bitcoin egész fennállása alatt meglehetősen lenyűgöző növekedést tapasztalt. Mint szinte az összes kriptó, ez is fillérekért kezdett kereskedni, és csak az amerikai dollárral ért el paritást 2011-ig.

Check out: Miért fog felrobbanni a Bitcoin 2021-ben?

Azóta azonban a BTC meteorikus emelkedést tapasztalt. 2011 és 2013 között egyetlen Bitcoin token ára 1242 dollárig emelkedett – ami azt jelentette, hogy azok, akik korán kezdtek befektetni a Bitcoinba, hatalmas hozamot értek el.

A BTC ezután újabb rekord árat ért el, 19 783,06 USD 2017-ben, amikor a mainstream intézményi befektetők elkezdték észrevenni és hozzáadni a kriptot portfólióikhoz. Míg az ár 2017 óta többször zuhant, az írás idején a Bitcoin megdöntötte korábbi rekordját, és 2021 februárjában alig haladta meg az 50 000 dollárt.

Binance érme

A Binance Coin-nak nem volt tipikus árpályája, mivel fennállásának nagy részében meglehetősen szűk árkategóriában maradt. A BNB meglepően rövid idő alatt – az első kereskedési éven belül – felülmúlta az amerikai dollárt is. 2018 januárjára elérte a csúcsot, 23,91 dollárt – ez nem óriási összeg zsetononként, de továbbra is lenyűgöző növekedés a kereskedés egy évében.

Olvassa el még: A Binance Coinba történő befektetés előnyei és hátrányai

Körülbelül a következő 18 hónapban a BNB ára 10 és 20 dollár között mozgott, mielőtt 2019 nyarán bikát tapasztalt volna, amelynek ára rekordmagasra, 38 dollárra emelkedett az év júliusában. A Binance Coin azonban gyorsan visszatért a $ 10 – $ 20 közé, és ezen a tartományon belül ingadozott 2020 végéig.

2021 első heteiben azonban a Binance Coin sztratoszférába került. A nemrégiben megjelent intelligens hálózatán új alkalmazások és cserék áradata alakult ki, a Forbes elleni bírósági eljárások leállításával együtt a BNB ára meghaladta a 338 dollárt, ezzel a piaci kapitalizáció szerint a harmadik legnagyobb kriptovaluta.

Bitcoin Vs Binance Coin: Jövőbeni jóslatok

Természetesen a BNB árának hirtelen megugrása kissé feleslegessé tette a meglévő árelőrejelzéseket. A legtöbb vezető kriptográfiai platform azonban megpróbálta átértékelni a dolgokat. A Bitcoin rekordnövekedést tapasztalt 2021 nyitásakor is, így a jövőbeni előrejelzések az, ahol a Bitcoin vs Binance Coin verseny igazán felmelegszik.

BTC

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a BTC-nek meglehetősen pozitív előrejelzései vannak 2021-re vonatkozóan. A TradingBeasts például azt jósolja, hogy a Bitcoin kitart a legutóbbi áremelkedés mellett, és az év hátralévő részében jóval 40 000 dollár átlagár felett folytatja a kereskedést, folyamatosan emelkedve Decemberig 46 143 dollár. Ezek átlagos árak, de a platform ezt megjósolja A BTC az év vége előtt elérheti az 57 000 dollárt is.

Az egyik optimistább jóslat a Gazdasági Előrejelzési Ügynökségtől származik. A platform úgy véli, hogy a BTC nem csak a legújabb növekedést fogja tartani, hanem valóban hasonló pályán halad tovább, tokenenként 100 000 dollárt törve az év végéig.

Kép: DigitalCoinPrice

A DigitalCoinPrice valahol a TradingBeasts és a The Economy Forecast Agency között helyezkedik el, és azt jósolja, hogy a Bitcoin 2021 decemberéig eléri a nagyon tekintélyes átlagot, a tokenenként 84 000 dollárt..

Némi jelentős eltérés ellenére a legtöbb kriptográfiai elemző a növekedést jósolja a BTC számára, így bárki, aki megpróbálta megvásárolni a Bitcoint 2021-ben, ésszerűen számíthat pozitív befektetési megtérülésre.

Binance érme

A DigitalCoinPrice gyorsan átment a blokkokból annak átdolgozásával Binance Coin ár előrejelzése. A platformon az érme lenyűgöző bikafutása kissé elkeskenyedik a nyár folyamán, majd szeptemberben ismét 435 dollárra nőtt. A platform ekkor úgy látja, hogy a Binance Coin 372,51 dollárral fejezi be az évet – ez az írás árának csaknem 44% -os növekedése volt..

Közben, WalletInvestor azt jósolja, hogy a BNB folytatja sikereit és folytatja az emelkedést 2021-ben. A platformon a Binance Coin ára hónapról hónapra folyamatosan növekszik, míg december végéig eléri a 468 dolláros csúcsot..

Még egyszer, A Gazdasági Előrejelzési Ügynökség figyelemre méltóan növekszik a Binance Coin-on, elemzése szerint a BNB több mint kétszeresére fog emelkedni az árban mostanáig és az év végéig, december végét 696 dolláros csúcson zárva..

Bitcoin Vs Binance Coin: Mit mondanak a szakértők

A Bitcoin vs Binance Coin elemzésünk utolsó szakasza bemutatja, hogy a világ egyes pénzügyi és kriptovaluta-adatai mit mondanak az egyes tokenekről.

A Bitcoin hatalmas lendületet kapott, amikor Elon Musk Tesla-jából kiderült a 1,5 milliárd dolláros BTC akvizíció. 2021 februárjában. A hír a rekordot érő futás felé ösztönözte a Bitcoin-t, amelynek során az érme minden idők legmagasabb szintjét, több mint 54 000 dollárt érte el.

A Bitcoin emellett rengeteg támogatást kapott a pénzügyi világ néhány, meglehetősen kiemelkedő hangjától. Pénzember Mike Novogratz – a Bitcoin régóta támogatója – úgy véli, hogy a BTC jó úton halad a 100 000 dolláros korlát megszegésén. “Úgy érzi, hogy egy kicsit konszolidálódni fogunk ezen az 50 000 dolláros területen … de a következő nagy szakasz akár 100 000 dollár is lehet” – mondta a Galaxy Digital Holdings Ltd alapítója és vezérigazgatója..

Közben, A Visa vezérigazgatója, Al Kelly is mérlegelt a Bitcoin vitában, a kriptovalutát „digitális aranynak” minősítve, és arra utalva, hogy a BTC potenciálisan felvehető cége fizetési hálózatába.

Ez mind remek hír mindenkinek, aki úgy döntött, hogy befektet a Bitcoin-ba, de mi van a Binance Coin-nal? Elég azt mondani, hogy az altcoin nem rendelkezik a Bitcoin kiterjedt támogatásával, de nem híresség-támogatói nélkül.

Nicholas Merten, a crypto elemzője és kereskedője a BNB-k „gyakorlatilag nem létező” díjait dicsérte a Binance intelligens láncon. Arra spekulált, hogy a BNB bika már kimerült lehet, de továbbra is azt állította, hogy a befektetők hozzáadhatják azt, ha úgy gondolják, hogy legalább 10% esély van arra, hogy ez uralja a DeFi teret.

Máshol, A Binance Coinnak valószínűtlen támogatója van a KISS rocklegendájának, Gene Simmonsnak is. Simmons, aki szintén sikeres befektető, ragaszkodott hozzá, hogy nem hirdeti az érmét, de ennek ellenére a Twitteren jelentette be, hogy 300 000 dollár értékben vásárolt BNB-t.

Úgy tűnik, mintha a Bitcoin vs Binance Coin verseny kissé egyoldalú lenne a szakértői vélemények tekintetében, de meg kell jegyezni, hogy a mainstream pénzügyi világ még mindig kissé lemaradt a legújabb altkoinokról.

Ne hagyd ki:

Bitcoin árjóslás 2021-2025

Binance érme árjóslás

Hogyan viszonyul a Binance Coin más kriptókhoz?

A Bitcoin vs Binance Coin mérlegelése egy dolog, de nem szabad elfelejteni, hogy ezeknek a tokeneknek nagyon eltérő az infrastruktúrája, és akár azt is lehet vitatni, hogy elsődleges felhasználásuk eltérő. Míg a Bitcoin-ot kizárólag peer-to-peer fizetési rendszerként szánták, a Binance Coin életet élt mint csereeszköz.

Érdekesebb felfedezésre váró út, hogy a Binance hogyan viszonyul más kriptókhoz – nem utolsósorban az Ethereumhoz, amely egyfajta ál-szülő a Binance Coin számára, mivel eredetileg az újabb érme gazdája volt.

Az Etheruem a piaci részesedés szerint a második legnagyobb érme, így jó eséllyel a következő óriás lehet, aki a BNB nyomán esni fog. Az iparági szakértők felvetették egy lehetséges „megforduló” eseményt, ahol a Binance Coin megdöntheti az Ethereumot, és ez nagyon is reális lehetőség, ha a Binance-alapú DeFi-alkalmazások fokozottan elterjednek az Ethereum-alapú megfelelőivel szemben.

A Binance Network jelenleg 67 decentralizált alkalmazást tartalmaz, ami még mindig messze van az Ethereum mögött, de az új Binance Smart Chain sokkal alacsonyabb díjakat kínál, és máris a DeFi dapps táj két nagy szereplőjének: a Venusnak és a PancakeSwapnak ad otthont, amelyek már tranzakciót is generáltak. volumene 14, illetve 1 milliárd dollár.

Hogy mi történik az Ethereum és a Binance Coin között, még várat magára, de minden bizonnyal úgy néz ki, mintha a Litecoin hamarosan nem foglalná el a helyét, mint a 3. számú kriptopénz.

Binance Coin vs Bitcoin: Következtetés

Úgy tűnhet, mintha a Bitcoin vs Binance Coin nem lenne igazi verseny, de az utóbbi nagyobb százalékos áremelkedést tapasztalt – és végül is ez a százalék számít a befektetőknek.

Akár a Binance Coinba való befektetés mellett dönt, akár a Bitcoin vásárlásáért 2021-ben, a legtöbb elemző úgy gondolja, hogy meglehetősen lenyűgöző növekedést várhat. A becslések természetesen rendkívül változatosak, de a következő év nagy részében mindkét token felértékelődik.

Míg a Bitcoin minden eddiginél több mainstream sikert tapasztal, az új Binance intelligens láncban rejlő lehetőségek csak most kezdik kiaknázni. A valóságban vitatható a Bitcoin vs Binance Coin mellett való érvelés – az okos befektető mindkettőt kiválasztja portfóliójukhoz.

Tehát a Binance Coin jobb befektetés, mint a Bitcoin?

Nagyon nehéz összehasonlítani a Bitcoin és a Binance Coin értékeket, mivel nagyon különböző módon működnek. A befektetés szempontjából jobb, ha a diverzifikált portfólió részeként egymást kiegészítőnek tekintjük. Végső soron mindkettő a növekedés irányába mutat, és egyik vagy másik választása nehéz felhívásnak bizonyulhat ebben a szakaszban.

A Binance Coin példátlan növekedést tapasztalt 2021 nyitó heteiben, és bár a dolgok kissé megnyugodhatnak március / április folyamán, az altcoin várhatóan folyamatosan értékelni fogja 2022-be történő belépését. A Binance Coin befektetésének választása – egy diverzifikált részeként portfólió – jó döntésnek bizonyulhat.

Hogyan lehet befektetni a Binance érmébe és a Bitcoin-ba

Ha Binance Coinba kíván befektetni, vagy 2021-ben vásárol Bitcoinot, de új ismeretekkel rendelkezik a kripta szcénájában, akkor elgondolkodhat azon, hogy miként kezdheti meg tulajdonképpen portfóliójának építését.

Az első dolog, amit meg kell tennie, egy számla nyitása egy jó hírű brókernél. A legtöbb befektető számára javasoljuk eToro mivel ez az egyik vezető platform jelenleg a piacon, és érmék jó választékához kínál hozzáférést. Rengeteg tananyag is rendelkezésre áll a kezdő befektetők számára.

Perceken belül megnyithat egy fiókot – csupán néhány személyes adatra és érvényes igazolványra van szüksége az ellenőrzés céljából. Miután elindult, gyorsan hozzáférhet a legújabb kriptográfiai árakhoz, és egy gombnyomással megkezdheti a kereskedést.

eToro – A legjobb platform a kriptók vásárlásához

Az eToro évek óta megbízhatónak bizonyult a Crypto iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

GYIK

Mi a legjobb kriptovaluta, amelyet 2021-ben lehet befektetni?

2021 nyitó hónapjai már nagyon izgalmas időszakot jelentettek a kriptopénzpiac számára, és egyes érmék rekordmagasságot értek el. A legtöbb alkalmi megfigyelő valószínűleg már gondolt arra, hogy befektet a Bitcoinba, de számos altcoin is létezik, amelyek jobb befektetésnek bizonyulhatnak – ezek közé tartozik a Dogecoin, a Litecoin és a Binance Coin.

Hol lehet kriptovalutát vásárolni 2021-ben?

Az egyik legjobb platform a kriptopénzek vásárlásához az eToro. Intuitív felhasználói felületet és rengeteg eszközt kínál az ármozgások nyomon követésére.

Bitcoin Vs. Egyéb kriptovaluták

  • Bitcoin vs. Ethereum
  • Bitcoin vs. Ripple
  • Bitcoin vs. Bitcoin Cash
  • Bitcoin vs. Cardano
  • Bitcoin vs Dogecoin
  • A 10 legfontosabb kriptovaluta, a Bitcoin kivételével

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector