EOS vs Ethereum: Az EOS jobb, mint az Ethereum?

EOS vs. Ethereum: Az EOS jobb befektetés, mint az Ethereum

Jobb az EOS, mint az Ethereum? Melyik blockchain platform kínál további újításokat? Az EOS jobb befektetés, mint az Ether?

Nos, ha azt hitted, hogy az Alien vs Predator századunk legnagyobb csatája, készülj fel az EOS és az Ethereum párharcára.

Mi, a Trading Education, segíthetünk többet megtudni a kriptográfia világáról és annak módjáról kriptovalutákkal kereskedni, mint egy profi. Vegyen részt a kriptovaluta tanfolyamunkon, és derítse ki, hogy az EOS jobb-e, mint az Ethereum.

Ha zavartnak érzi magát az „EOS vs. Ethereum – Jobb az EOS, mint az Ethereum?” Kidolgozásakor, olvassa tovább. Összeállítottunk egy teljes útmutatót, hogy kiválaszthassa, melyik a jobb.

Mi az Ethereum?

Az EOS jobb, mint az Ethereum? Mielőtt elkezdenénk feltárni mind az EOS, mind az Ethereum előnyeit és hátrányait, meg kell magyaráznunk, mit kívánnak elérni ezek a kriptók. Mint tudjuk, az Ethereum a második legnépszerűbb és kereskedett digitális eszköz.

Az Ethereum egy nyílt forráskódú blockchain alapú platform, Vitalik Buterin készítette, amely megkönnyíti az intelligens szerződések és a decentralizált alkalmazások (dApps) használatát. Ami azt illeti, az Ethereumot az intelligens szerződések királyának tartják.

Ráadásul az Ethereum számos tokent támogat, mint például az ERC-20, valamint számos kriptojátékot. Az Ethereum nem az üres beszédről szól, hanem a valódi hatékonyságról!

Nem meglepő, hogy az Ethereum étere a kereskedelem egyik legígéretesebb érme. A Bitcoinnal ellentétben az Ethereum nincs korlátozva, több mint 113 448 141 éter van forgalomban.

Az Ethereum folyamatosan javul, és úgy gondolják, hogy az Ethereum 2.0, az Ethereum második iterációja hatalmas hatással lesz a befektetési világra, az energiahatékonyságra és a tétre összpontosítva a bányászat helyett.

Mi az EOS?

Az Ethereum képességeit figyelembe véve nehéz elképzelni egy olyan platformot, amely felülmúlhatja. Tehát lehet-e az EOS jobb, mint az Ethereum?

Az EOS egy decentralizált platform, amely lehetővé teszi az intelligens szerződések és a dApps használatát, ami az Ethereum egyik fő versenytársa.. Ez a blokklánc platform 2018. január 31-én jelent meg, és alig több mint pár év alatt megszerezte a 13. helyet CoinMarketCap az írás idején.


Talán ez a legvalószínűbb Ethereum-gyilkos és első pillantásra úgy tűnik, hogy mindent megpróbál jobban csinálni, mint az Ethereum. A valóságban azonban sokkal többet kínál, mint az Ethereum helyettesítése!

Az EOS forradalmasíthatja a felhasználók interakcióját a blokklánc technológiával. Hogyan? Csak olvass tovább!

Mit próbál elérni az EOS?

Hogyan lehet az EOS jobb platform és befektetés, mint az Ethereum? Az igazság az, hogy Daniel Larimer, az EOS mögött működő CTO azt állítja, hogy egyetlen blockchain platform sem képes elérni azt a teljesítményt, amelyet a rendszeres emberek kívánnak. Azt állítja, hogy rendes emberek nem érdekli annyira a decentralizáció, hanem a teljesítmény.

Az EOS segítségével Larimer olyan platformot akar létrehozni a dApps számára, amely az emberek által kívánt módon fog működni. Éppen ezért elsődleges riválisuk az Ethereum! Az EOS megpróbálja megkönnyíteni a dApps létrehozását az Ethereumhoz képest.

Állítólag, Az EOS kevesebb kódolást igényel ahogy azt biztosítja több alapjellemző, mint az Ethereum és könnyebb megtanulni a használatát és a navigációt. Ez döntő fontosságú, mert a legtöbb ember nem rendelkezik technikai ismeretekkel az Ethereum használatához.

Az EOS adatbázis-kezelést és számlavezetést is biztosít a felhasználói élmény javítása érdekében.

Larimer azt állítja, hogy az EOS egy napon potenciálisan több millió tranzakciót fog kezelni másodpercenként (tps). Ma azonban azt állítják, hogy 1000-8000 tps-t képesek lesznek kezelni. Szükséges megemlíteni, hogy amíg az EOS el nem éri a csúcsteljesítményt, nem tudjuk meg, hogy ez igaz vagy lehetséges.

Hogyan működik az EOS?

eos kriptovaluta

Meg tudja-e valósítani az EOS céljait? Jobb lehet-e, mint az Ethereum? Lássuk, hogyan működik pontosan az EOS!

A legfontosabb tudnivaló az EOS-ról az, hogy az EOS a blokklánc és az érme, valamint a Az EOS.IO lényegében az operációs rendszer, amely a blokklánc tetején működik.

Az EOS.IO-t annyiban hasonlították össze a Google Play Áruházával és az Apple App Store-jával, hogy egyszerű beállítani és használni az alkalmazásokat. Ez a rendszer megkönnyíti az EOS blokklánc használatát, ami kulcsfontosságú ahhoz, hogy egyre több embert vonzzanak az EOS-ba való befektetésre.

Az EOS érme működik az EOS blokkláncot, és a a tét algoritmusának delegált igazolása. Nyílt forráskódú, és bárki felhasználhatja nagy teljesítményű intelligens szerződések létrehozására. Más szavakkal, az EOS-t úgy tervezték, hogy működőképesebb legyen a vállalkozások és a felhasználók számára, hogy blokklánc-alapú alkalmazásokat hozzanak létre sokkal felhasználóbarátabb módon, mint az Ethereum.

Úgy van! Az EOS mögött az egyik fő ötlet olyan blokklánc-alkalmazások létrehozása, amelyek úgy működnek, mint a webalapú alkalmazások. Ne feledje, hogy a blockchain alkalmazásoknak eddig nem sikerült ugyanazt a teljesítményt elérniük, és úgy vélik, hogy ez megállítja a tömeges alkalmazást.

Továbbá az EOS rendelkezik egy decentralizált kormányzás alkotmánnyal. Ez az egyik elsődleges jellemző, amelyet az alapítók alapvető fontosságúnak tartanak egy tisztességes rendszer létrehozásához. Állításuk szerint ez az EOS-t decentralizáltabbá tette, mint Bitcoin és Ethereum valamint több olyan hely, ahol EOS-érméket készítenek.

Állítólag a Bitcoin-ot négy bányászati ​​medence, az Ethereumot pedig kettő irányítja. Ez azt jelenti, hogy szinte az összes hatalmat ezek a csoportok irányítják. Az EOS-nak viszont 21 érdekeltje van, akik blokk-alkotók, és nem bányászok.

Ez jelentősen megosztja a hatalmat, és decentralizáltabb irányítási struktúrához vezet. Ez azért is jelentős, mert ha ezeket a bányászati ​​készleteket lebontják, az negatív hatással lehet a kriptovalutára, és leállíthatja a tranzakciók érvényesítését.

Végül, de nem utolsósorban Larimer szerint, Az EOS jobb felhasználói élményt nyújt; még az egyszerű, de kulcsfontosságú dolgok is biztonságosabbak.

Az EOS mögött álló csapat

csapat mögött eos

Ami a kriptovalutákat illeti, mint például az EOS és az Ethereum, meg kell jegyeznünk, hogy népszerűségüket az érzelmek is befolyásolják. Valójában a platform mögött álló csapat döntő szerepet játszhat.

Például Daniel Larimer, az EOS készítője népszerű figura a kriptográfia világában. A Steemit és a Bitshares társszerzője is.

Ne feledje, hogy a Steemit egy közösségi média és blogolási platform, amely megjutalmazza a felhasználókat a tartalom kriptovalutában való közzétételéért és gondozásáért. Larimer nagyon aktívan dolgozik a Steemit-en, az EOS-ról ír.

A Bitshares viszont decentralizált platform a kriptovaluták blokklánc-technológiával történő kereskedésére.

Larimer mindkét projektben szerzett tapasztalatait bevitte az EOS-ba. Most Daniel Larimer a CTO at Blokk. Egy, amely az EOS tulajdonosa. Úgy véli, hogy a decentralizált alkalmazások nem versenyezhetnek a centralizált alkalmazásokkal, amíg nem tudnak jobban teljesíteni, mint ők. Larimer nem hisz az erőszakos eszközökben sem, hogy érvényesítse a decentralizált platformok irányítását.

Itt kell megemlítenünk Brendan Blumert is. Blumer a Block.One vezérigazgatója. Soros vállalkozó és befektető. Blumer rengeteg tapasztalattal rendelkezik a technológiai üzletágban, 15 éves kora óta aktív, ahol virtuális játékeszközök értékesítésével kezdte.

Tekintettel a kriptográfiai kereskedelemben gyakorolt ​​befolyásukra, nem meglepő, hogy az EOS mögött álló csapat döntő szerepet játszhat ebben az EOS kontra Ethereum csata.

Hogyan teljesített az EOS?

eos ár grafikon

Nagyszerű képességek, innovatív csapat… Az EOS felülmúlhatja az Ethereumot? Nézzük akkor az EOS árakat!

Az írás idején egy EOS token 2,53 dollárba kerül, a teljes piaci korlátja 2 371 458 834 dollár, és 937 809 754 EOS keringő készlet.

Érdekes, hogy az EOS-ot nagyon izgalommal töltötték el, amikor szinte azonnal kiadták és értékben fellendültek.

Az árkorrekció után érménként 18 dollárra emelkedett, és 2018 januárjában 10 milliárd dolláros piaci kapitalizációra emelkedett., azt érménként minden idők legmagasabb szintjét, 21 dollárt, a teljes piaci kapitalizációt pedig 17 milliárd dollárt érte el 2018 áprilisában.

Azóta megérett az EOS körüli izgalom, és az árak érménként 1,81 dollár és 5,93 dollár közötti csúcs között mozogtak.

Ezt ne felejtsük el Az EOS ICO az Ethereumot használta a házigazdájához és egy egész évig tartott. Néhányan furcsának találták ezt; Larimer azonban azt mondta, hogy mind az Ethereum, mind a Bitcoin hosszabb volt. Összesen körülbelül 4 milliárd dollárt sikerült összegyűjteniük.

Amint az EOS fejlődik és új funkciókkal bővül, az ár valószínűleg nő vagy csökken, ha nem fogadják jól őket. Most az EOS az egyik legnépszerűbb érme, amelybe befektetni lehet; egy érme, amelyet alaposan figyelnie kell.

Szeretne többet megtudni más kriptovalutákról és azok kereskedelméről? Ezután iratkozzon fel a kriptovaluta kereskedési tanfolyamunkra!

Meggondolta-e a vásárlást EOS?

Hogyan teljesített az Ethereum?

Az Ethereum is érdekes utat tett meg. Két évvel azután, hogy Vitalik Buterin javasolta az Ethereumot, a protokoll 2015 júliusában életbe lépett.

2016-ban azonban feltörték a rendszert; 60 millió dollárt loptak el egy dApp-on keresztül, amelyet kockázatitőke-alapnak, a DAO-nak terveztek. Ennek eredményeként létrejött az Ethereum Classic (ETC), és az Ethereum blokklánc feloszlott.

Az Ethereum másik nagy eseménye volt a 2017-ben elindított CryptoKitties blokklánc alapú játék. Higgye el vagy sem, a felhasználók megőrültek az Ethereum virtuális macskái miatt, és a blokklánc eldugult.

Úgy van! Sokan voltak hajlandók vagyont fizetni egy digitális macska megszerzéséért. A legdrágább vásárlás a népszerű macska sárkány, értéke 600 ETH vagy körülbelül 170 000 USD.

A hullámvölgyei ellenére az Ethereumnak sikerült megőriznie az egyik legerősebb eszközt 2020-ban, piaci felső határa 51 507 291 691 dollár. 2020 novemberétől, egy ETH 454 dollár, szerint CoinMarketCap.

Egyes szakértők úgy vélik, hogy az Ethereum a következő néhány évben elérheti potenciálját. Tehát, ha hajlandó az EOS helyett az Ethereumba fektessen be, egyszerűen csak figyelje szorosan az ETH árát!

Meggondolta-e a vásárlást Ethereum?

Az EOS problémái

Mielőtt arra a következtetésre jutna, hogy az EOS jobb, mint az Ethereum, meg kell említenünk, hogy az EOS-nak számos problémája van. Úgy van! A rengeteg jó hír ellenére az EOS nem problémamentes.

Példaként a Weiss Crypto Ratings azt állítja, hogy az EOS-nak problémái vannak a központosítással. 2019-ben, Weiss csökkentette az EOS besorolását, miután arra a következtetésre jutottak, hogy az EOS nem hajlandó eleget tenni a decentralizáció növelése érdekében.

Ennek azonban részben az lehet az oka, hogy az EOS nagyon fiatal, és ezért mielőtt teljesen elfogadják, centralizációs problémái lesznek.

Ennek ellenére az EOS elsődleges problémája a hibák. Rengeteg kérdés merült fel az indulás óta, és a kritikusok elgondolkodnak azon, hogy az EOS csapata megfelelően teszteli-e a frissítéseket, mielőtt feltenné őket a fő hálózatra.

Az egyik legfrissebb hibában a blokkgyártást le kellett állítani, és az EOS csapata konferenciahívásra kényszerült a blokkgyártókkal, ami arra késztette őket, hogy visszaforgassák a kódot egy korábbi frissítéshez.

Ugyanakkor meg kell említeni, hogy a Bitcoin és az Ethereum, valamint sok más kriptovaluta problémája volt az induláskor.

Végül meg kell említenünk, hogy mások spekuláltak erre Az EOS az Egyesült Államokban szabályozási problémákkal szembesülhet az ICO működtetése terén, azt állítva, hogy túl messzire mentek, és ez később problémává válhat számukra. Ne feledje, hogy az amerikai állampolgárok nem vehettek részt az ICO-ban (csakúgy, mint a kínai).

Ne felejtsük el, hogy a kriptográfiai előírások világszerte jelentősen eltérnek. Itt többet megtudhat a világon a legrejtélyesebb városokról.

Az Ethereummal kapcsolatos kérdések

Mint fentebb említettük, a rejtjelezési világnak számos technikai és szabályozási kihívással kell megküzdenie.

Csakúgy, mint bármely más kriptográf, például, Az Ethereumnak van néhány komoly problémája méretezhetőségi kérdések. Vegye figyelembe, hogy a szakértők szerint az ilyen skálázhatósági problémák egyik fő oka az a tény, hogy „minden csomópontnak feldolgoznia kell minden tranzakciót”.

Az egyre növekvő számú felhasználó üzemanyagot ad a tűzbe és különböző technológiai problémákhoz és lassú feldolgozási időkhöz vezet.

Míg az Ethereum mögött álló csapat úgy véli, hogy az Ethereum 2.0 segít megoldani a rendszer kapacitásával kapcsolatos további problémákat, csak az idő fog megmondani.

Egy másik probléma az Az Ethereum magas díjai. Ne felejtsük el, hogy az intelligens szerződések megkötéséért a felhasználóknak éterben gázt kell fizetniük. Ezeket a díjakat a bányászok vagy a csomópontok tulajdonosai kapják. Tekintettel arra, hogy a kriptók célja a tranzakciók olcsóbbá és gyorsabbá tétele, a magas költségek taszíthatják a felhasználókat és a rajongókat.

Sőt, a felhasználói élmény is szenvedhet, így nem meglepő sok felhasználó az Ethereum alternatívái, például az EOS felé fordul.

A legfontosabb kérdés: Az EOS jobb, mint az Ethereum?

eos vs ethereum

Szóval, az EOS jobb, mint az Ethereum? A rövid válasz: még mindig túl korai azt mondani (meglepetés, meglepetés!).

Mivel mind a Larimer, mind a Vitalik célja a szervezetek és a pénznemek decentralizálása és az átláthatóbb pénzügyi világ megteremtése, sokan hasonlítják össze az EOS-t az Ethereummal.

Az összehasonlítás azonban nem mindig egyértelmű. Mindkettő még kísérleti jellegű, és idővel változni fog. Az EOS mögött álló csapat minden bizonnyal úgy véli, hogy jobb, de a kettő megfelelő összehasonlítása csak akkor valósulhat meg, ha teljes kapacitással működnek.

Az EOS sokkal fiatalabb, mint az Ethereum, és egyesek úgy gondolják, hogy ez megoldhatja az Ethereum problémáit.

De az Ethereum is változik. Vitalik Buterin azt mondta, hogy az Ethereum sokkal gyorsabb lesz a szilánkosodás és a plazma után. Buterin úgy véli, hogy az Ethereum képes elérni a tízezer tps-t.

Fontos felismerni azt is, hogy az egyik az EOS és az Ethereum közötti elsődleges különbség az, hogy versengő ideológiákkal rendelkeznek. Az Ethereumnál az intelligens szerződések felhasználói fizetniük kell a gázt a használatukért. Az EOS segítségével a fejlesztőknek kell fizetniük a gázt.

Az Ethereumnak problémái lehetnek a visszamenőleges kompatibilitással a méretezés során; Lehet, hogy az EOS-nak még nincsenek ilyen problémái.

Egy másik jelentős különbség az EOS és az Ethereum között az általuk használt programozási nyelvek. Az Ethereum saját programozási nyelvét, a Solidity-t használja, míg az EOS a C-t++. Mivel a C ++ már széles körben elfogadott, ez azt jelentheti, hogy az EOS-t könnyebb elfogadni, mint az Ethereum-ot.

Ennek ellenére a C ++ már egy ideje elenyészik a népszerűségtől; erőltetés EOS további programozási nyelvek hozzáadásához a jövőben, az örökbefogadás további felgyorsítása.

Talán az egyik legnagyobb különbség az EOS és az Ethereum között az EOS segítségével a felhasználók frissíthetik az intelligens szerződéseket. Az Ethereumon az intelligens szerződések változhatatlanok, ami azt jelenti, hogy miután aktiválódtak, nem állíthatók le. Meg kell azonban említeni, hogy az intelligens szerződések frissítése biztonsági kockázatot jelenthet.

Logikus feltételezni azt is, hogy mivel a blockchain technológia folyamatosan fejlődik, az EOS-nak és az Ethereumnak is több versenytársa lesz. Vesz NEO, gyakran kínai Ethereumnak hívják, például! Melyik kriptográfia nyer? Csak az idő fogja megmondani!

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire az EOS jobb, mint az Ethereumnál című cikkünkből, tegye a következőket:

  • Az EOS kontra Ethereum csata az egyik legérdekesebb terület a kriptográfiai világban.
  • Az EOS.IO használatával az EOS sokkal felhasználóbarátabb, mint a legtöbb kriptovaluta. Ez nagy kérdés, mert eddig a legtöbb dApp platform túl bonyolult ahhoz, hogy a hétköznapi emberek használhassák őket.
  • Daniel Larimer áll az EOS mögött. Larimer nagyon ismert a kriptovaluta világban, korábban a Bitshares és a Steemit mellett dolgozott.
  • Az elsődleges különbség az EOS és az Ethereum között az, hogy a fejlesztők fizetnek az intelligens szerződésekért. Az Ethereumban a felhasználóknak fizetniük kell a gázt az intelligens szerződések használatáért.
  • Még nem láttuk, hogy az EOS valóságos-e Ethereum gyilkos. Még mindig túl korai megjósolni az EOS teljesítményét.

Melyik kriptográfia jobb? Melyik fogja meghódítani a világot? Csak az idő fogja megmondani.

Addig ne habozzon, ha többet szeretne megtudni a kriptokereskedelemről. Mi, a Trading Education, végig vezethetjük Önt a tanulási úton. Tanuljon meg kereskedni az EOS-szal kriptovaluta tanfolyamunk és válj kriptográf ásszá.

Végszó

Legyen Ön tapasztalt kriptokereskedő, vagy megtegye az első lépéseket az ágazatban, az EOS és az Ethereum potenciálisan erős versenyző lehet befektetési portfóliójára. Reméljük, hogy ez az összehasonlítási útmutató segített demisztifikálni ezeket a főbb kriptókat az Ön számára.

Most már tudja a legfontosabb különbségeket az EOS és az Ethereum között. Ha inspirációt érez a befektetés megkezdéséhez Ethereum és / vagy EOS, vagy ez a cikk némi extra betekintést nyújt a meglévő befektetési ismereteihez, örömmel ismerheti ezt etoro lehetőséget nyújt a Crypto eszközökbe és CFD-kbe történő befektetésre, 90-ig+ kriptovaluták. Az EOS ÉS az Ethereum befektetői diverzifikált portfóliót építhetnek a legnépszerűbb érmékkel.

EOS VS. Ethereum – Infographic

eos vs. ethereum infographic

Ha tetszett olvasni cikkünket Az EOS jobb, mint az Ethereum?, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Ön szerint az EOS jobb, mint az Ethereum? Befektetne az EOS-ba? Milyen érmét cserélne helyette? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben.

Jogi nyilatkozat: A kriptopénzek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van, és a múltbeli teljesítmény nem jelzi a jövőbeni eredményeket.

Felhívjuk figyelmét, hogy a CFD-k összetett eszközök, és a tőkeáttétel miatt nagy a pénzveszteség kockázata. A lakossági befektetői számlák 62% -a pénzt veszít, amikor CFD-vel kereskedik ezzel a szolgáltatóval. Meg kell fontolnia, hogy megérti-e a CFD-k működését, és megengedheti-e magának, hogy vállalja a pénz elvesztésének nagy kockázatát.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector