Ethereum VS. Ripple: Melyik legyen a portfólióban?

Kíváncsi tudni, mi a különbség az Ethereum VS Ripple között? Szeretne alapos ismereteket szerezni az Ethereumról és a Ripple-ről? Jó helyen landolt. Ebben a cikkben az Ethereum vs. Ripple: melyik legyen a portfóliójában, meg fogjuk különböztetni ezt a két érmét.

A tartalom megtanulása

Ethereum VS. Ripple – összehasonlítási útmutató

Mi az Ethereum?

Mi a Ripple?

Ethereum VS. Ripple: Hogyan hasonlítanak össze?

Ha az Ethereum vagy a Ripple szerepelne a portfólióban?

Miért fektethet be az Ethereumba?

Miért fektethet be a Ripple-be??

Végső szó

Ethereum VS. Ripple – Infographic

Ethereum VS. Ripple – összehasonlítási útmutató

Mindannyian ismerjük a Bitcoin-t – a „kriptovaluta királyát”, amely 2009-ben vezetett be minket a digitális eszközök világába. De melyek a legfontosabb kriptovaluták a Bitcoinon kívül?

Kérje meg ezt egy kriptográfiai befektetőnél, és valószínűleg megkapja ezt a választ: Ethereum és Fodrozódás. Nem titok, hogy ezek az altcoinok a vállalkozás egyik legnagyobb neve. Egy gyors Google-keresés azonban annyi kérdést vethet fel, amennyit megválaszol.

Mi az Ethereum? Mi a Ripple? Mi a fő különbség az Ethereum és a Ripple között? Az Ethereum jobb befektetés, mint a Ripple? És ami a legfontosabb, melyik legyen a portfólióban?


Ha zavartnak érzi magát az „Ethereum vs. Ripple – melyik legyen a portfóliójában?” Kidolgozásakor, olvassa tovább. Összeállítottunk egy teljes összehasonlító útmutatót, hogy kiválaszthassa az Ön számára legmegfelelőbb befektetést.

Mi az Ethereum?

Kezdjük az alapokkal. A legfontosabb, amit meg kell érteni az Ethereum kapcsán, hogy nem egyszerűen kriptovaluta. Az Ethereum a blockchain technológiai platformjának a neve is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságos, decentralizált kriptotranzakciókat hajtsanak végre a okos szerződések. Ez a nyílt forráskódú blokklánc decentralizált alkalmazás néven ismert, más néven a dApp.

Az intelligens szerződés egy automatikus szerződés, amelyben a megállapodás (vagy tranzakció) feltételeit kódolják. 100% -ban biztonságos, és lehetővé teszi az emberek számára, hogy online tranzakciókat hajtsanak végre harmadik fél, például bank vagy más pénzügyi szervezet útján.

Az Ethereum anyanyelvét hívják Éter (ETH). Ha elgondolkodott már azon, hogy „mi az Ethereum bányászata?”, Ether tartja a kulcsot a válaszhoz. Az Ethereum bányászat egyszerűen az új éter bányászatának folyamata, amely jutalomként keletkezik, amikor a bányászok a tranzakciókat a blokkláncon keresztül ellenőrzik.

Először egy ICO (kezdeti érmekínálat) révén indult 2014-ben, az Ethereum gyorsan a világ második legnagyobb kriptopénzévé vált a Bitcoin mögött. Piaci felső határa jelenleg 51 507 291 691 dollár – de sok kriptóhoz hasonlóan köztudottan ingatag és több száz százalékos ingadozáson eshet át a nap folyamán.

Mi a Ripple?

Az Ethereumhoz hasonlóan a Ripple-ről az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy ez nem csak egy kriptovaluta. A Ripple-t általában mindenre kiterjedő kifejezésként használják, hogy leírják mindkét platformját (a ténylegesen hívott fizetési hálózatot) RippleNet) és virtuális pénzneme (ún Ripple XRP). Ez azt jelenti, hogy ha valaha a Ripple-re keresett a kriptográfiai tőzsdéken, akkor elképzelhető, hogy anélkül is megbotlott benne, hogy tudta volna!

A RippleNet-et úgy alakították ki, hogy a bankok és más nagyvállalkozások számára egyszerűvé tegye a valós idejű globális fizetések küldését. Ezen tranzakciók lebonyolítása hihetetlenül drága lehet az árfolyamok és a feldolgozási díjak miatt – nem beszélve a lassúságról!

A Ripple XRP univerzális pénznemként történő alkalmazásával a RippleNet lehetővé teszi ezeknek a vállalkozásoknak, hogy határokon átnyúló fizetéseket hajtsanak végre, anélkül, hogy aggódnának az árfolyamváltozás miatt..

A Ripple először 2012-ben jelent meg, és az XRP jelenlegi piaci felső határa 12 393 914 767 dollár.

Ethereum VS. Ripple: Hogyan hasonlítanak össze?

ethereum vs hullámzás

Tehát, most már ismeri az Ethereum és a Ripple alapjait. Mivel mindkét kriptó fizetési platform, valamint natív valuta, nem tagadható, hogy a két részvény hasonlóságot mutat. De ha még mindig küzd, hogy eldöntse: „Ethereum VS. Ripple melyik a jobb? ’, Itt az ideje elmélyülni a két kriptó közötti fő különbségekben.

Ethereum vs. Ripple – Főbb különbségek

Sebesség

Már említettük, hogy a Ripple-t arra tervezték, hogy megszüntesse a globális vállalatok közötti lassú tranzakciós időt. Nem meglepő tehát, ha azt halljuk, hogy a Ripple fizetések megdöbbentően gyorsak – valójában a hálózat többet képes feldolgozni, mint 10 000 különböző tranzakciók egyetlen másodperc alatt. Ez 1000-szer gyorsabb (és 1000-rel olcsóbb is), mint egy Bitcoin tranzakció.

Az Ethereum jelenleg sokkal lassabb, mint a Ripple – pontosabban csaknem 670-szer lassabb! Az Ethereum csak körül tudja dolgozni 15 másodpercenként. Lehet, hogy ez nem tűnik hosszú időnek a pénzeszközök megvárására, különösen, ha már napokat szokott várni arra, hogy a fiat tranzakciók megjelenjenek a bankszámláján. De ezek a plusz másodpercek azt jelentik, hogy az Ethereum árfolyama sokkal magasabb, mint a Ripple hálózaté, valamint sokkal kevésbé energiatakarékos.

Beállítható azonban ez a változás? A hevesen várt Ethereum 2.0, amely az Ethereum technológiát egy továbbfejlesztett platformra vándorolja, forradalmasíthatja a kriptográfiával kapcsolatos feltételezéseinket.

A fényes új Ethereum platform, az Eth2 néven sokkal több tranzakciót képes feldolgozni, mint elődje. Ez viszont sokkal energiahatékonyabbá teszi. Jelenleg minden Ethereum tranzakcióhoz hihetetlen 22,65 kwH energia szükséges. El kell ismerni, hogy ez jobb, mint a Bitcoin, amely minden tranzakció feldolgozásához szinte ugyanannyi energiát igényel, mint egy napi amerikai háztartás. Ez azonban rendkívül korlátozza az Ethereum sebességét és kapacitását.

Az Eth2 2020-ra tervezett 0. fázisának elindításával sok befektető lehetőséget kapott arra, hogy az Ethereumba vásároljon a megjelenése előtt. Ennek oka, hogy a frissítés megnövelheti az érdeklődést a kriptográfia iránt, ami pozitív hatást gyakorol az árára.

Kínálat

Egy másik kulcsfontosságú különbség az Ethereum és a Ripple között az elérhető kriptok mennyisége. A „hány Ripple érme van” kérdésre fix válasz van – 100 milliárd XRP. A CoinMarketCap szerint 45 328 155 123 XRP van jelenleg forgalomban.

Az Ethereum viszont a korlátlan mennyiségű éter. A CoinMarketCap keringő készletét 113 448 141 ETH néven sorolja fel, tehát lényegesen kevesebb az Ether token, mint az XRP.

Mivel nem bányászhatja az XRP-t úgy, mint az étert, a fennmaradó Ripple-ellátást szorosan ellenőrzi a vállalat. A befektetői aggályok megszüntetése érdekében körülbelül 55 milliárd XRP van egy titkosított számlán, ami megkönnyíti a felhasználók számára, hogy nyomon kövessék a forgalomban lévő XRP maximális mennyiségét.

Piaci teljesítmény

Piaci sapkájukat tekintve (ami rövid a piaci kapitalizáció szempontjából) az Ethereum és a Ripple a második, illetve a negyedik kriptovaluta a világon. A Stablecoin Tether csak nemrégiben döntötte el a Ripple-t a harmadik helyre, miután az év elején gyors növekedésen ment keresztül.

A hullámár és a 24 órás kereskedési volumen egyaránt jóval alacsonyabb, mint az Ethereumé. Az XRP ára jelenleg csak 0,2734 dollár, kereskedési volumene pedig 3 329 787 622 dollár, míg az Ethereum ára 454 dollár, kereskedési volumene majdnem 12 107 610 666 dollár.

Ezen adatok szerint az XRP a negyedik legnagyobb kriptovaluta lehet piaci részesedés szerint, de jelentősen kereskedik az első három mögött. Ennek azonban nem szabad feltétlenül elrettentenie, ha fontolgatja hozzátéve Ripple-t portfóliójához.

A Ripple különbözik a legjobb versenytársaitól (Tether, Ethereum és Bitcoin), mert más célra tervezték. Ne feledje, hogy a Ripple elsősorban a nagy bankokat célozza meg, az ügyfelekkel együtt a Bank of America és a JP Morgan. Ez azt jelenti, hogy sokkal szűkebb körű, mint az Ethereum, amelyet fel lehet használni számos decentralizált pénzügyi (DeFi) szolgáltatás nyújtására.

Konszenzus mechanizmus

Ami a rendszereiket illeti, az Ethereum és a Ripple nagyon különböző algoritmusokra támaszkodik. Ezek az algoritmusok néven ismertek konszenzusos mechanizmusok. Ez bonyolultnak tűnhet, de a konszenzusos mechanizmus egyszerűen az a név, amely leírja azokat a szabályokat, amelyek lehetővé teszik a blokklánc-rendszerek számára bizonyos folyamatok végrehajtását.

Az Ethereum által alkalmazott konszenzusos mechanizmus a munka igazolása algoritmus (PoW). A PoW rendszer részeként a kriptovaluta bányászoknak versenyezniük kell összetett matematikai egyenletek megoldása érdekében számítógépes hardverükkel annak érdekében, hogy blokkokat adhassanak a blokklánchoz. Ez a folyamat hatalmas energiát igényel, ezért az Ethereum platform jelenleg annyira nem hatékony.

A Ripple viszont konszenzusos mechanizmust alkalmaz, amelyet úgy hívnak, hogy a Szövetségi Bizánci Megállapodás (FBA). Ez megint elég bonyolultnak tűnhet. De leegyszerűsítve: az FBA úgy működik, hogy minden csomópontot (egy kiszolgálót, amely kapcsolódik a Ripple hálózathoz) kis számú más csomóponthoz köti. Minden csomópontcsoport átfedésben lesz egy másik csoporttal, biztosítva minden csomópont csatlakoztatását.

Minden tranzakció érvényesítéséhez rögzített számú csomópontnak konszenzusra (vagy megállapodásra) kell jutnia abban, hogy egy blokk helyes, mielőtt hozzá lehetne adni a blokklánchoz. Ez azt jelenti, hogy a technológia hihetetlenül biztonságos és gyors.

Jelenleg a Ripple FBA mechanizmusa sokkal hatékonyabb, mint az Ethereum PoW-ja. De ismét az Ethereum 2.0 kiadása mindent megváltoztathat.

Az Eth2 frissítéskor az Ethereum átvált a munkavégzés igazolásáról a tét igazolása konszenzusos mechanizmus. A tétbiztosítási (PoS) mechanizmus úgy működik, hogy arra kéri a felhasználókat, hogy az egyes tranzakciók érvényesítése érdekében biztosítékként „tétbe tegyenek” kriptovaluta alapjaik bizonyos százalékát. Valaki, aki bizonyos összegű étert tétként „bezár”, validátornak nevezik.

Egy olyan rendszer átfogásával, amelyre támaszkodik kriptovaluta validátorok A bányászok helyett az Ethereum megszünteti a szakadékot technológiája és a Ripple technológiája között.

Ha az Ethereum vagy a Ripple szerepelne a portfólióban?

Az „Ethereum VS.” kérdésre nincs „egy méret mindenkinek” válasz. Ripple – melyik legyen a portfóliójában? A legjobb befektetés számos tényezőtől függ, beleértve az Ön által preferált befektetési stílust, a jelenlegi portfóliót és a kockázathoz való hozzáállását.

Mint minden befektetésnél, sem az Ethereum, sem a Ripple nem biztos pénzszerző, és mindig fontos, hogy saját átvilágítását végezze. Vizsgáljuk meg azokat az okokat, amelyek miatt fontolóra veheti az egyikbe való befektetést.

Miért fektethet be az Ethereumba?

  • Az Ethereum 2.0 bevezetésére a tervek szerint 2020 vége előtt kerül sor. Miután a bevezetés 0. fázisa befejeződött, az Ethereum hatékonysága várhatóan az egekbe szökik. Amint egyre többen kezdik használni a platformot, és egyre több tranzakció történik, pozitív hatással láthattuk az Ether árát.
  • Az Ethereum támogatja a DeFi szektor legfontosabb kriptovaluta tokenjeinek számát. A decentralizált pénzügyi szolgáltatások (például biztosítás, megtakarítások és hitelek) iránti kereslet gyorsan növekszik, így az Ethereumba történő befektetés módja lehet az ipar növekedésének kiaknázására..
  • Az Ethereum széles körű, nagy horderejű befektetőkkel rendelkezik. Az olyan vállalatoktól, mint a Microsoft, az olyan prominens angyalbefektetőktől, mint Joseph Lubin és Gil Penchina, az Ethereum olyan emberek figyelmét hívta fel magukra, akiknek korábban volt módjuk észrevenni a „következő nagy dolgot”. Még Ashton Kutcher színészt is megnyerte!

Miért fektethet be a Ripple-be??

  • Mivel a Ripple XRP-t meghatározott célra használják a pénzügyi szektoron belül, árát általában nem befolyásolják ugyanazok a tényezők, amelyek befolyásolják a kriptókat, mint például a Bitcoin és az Ethereum. Ha diverzifikálni kívánja portfólióját, a Ripple XRP-be történő befektetés módja lehet új kriptovalutákba történő vásárlásnak anélkül, hogy portfólióját az ipari trendek kegyelmébe helyezné.
  • A digitális átalakulás a pénzügyi szektor egyik fő célja. (Valójában a legfrissebb statisztikák azt sugallják, hogy az Egyesült Királyságban az összes pénzügyi szolgáltató cég egyharmadának a „digitális átalakulás” a legfontosabb üzleti prioritása.) Mivel az árfolyamokkal és a korábbi rendszerekkel kapcsolatos problémák megnehezítik az online fizetéseket, sok vállalat kezdi a technológiát keresni, mint például a Ripple.
  • A Ripple megelőzi a hagyományos versenytársakat. Tranzakciós sebessége gyorsabb, mint a VISAé – így ahogy az emberek egyre inkább a kihívó szolgáltatások felé tekintenek, a Ripple-nek mindenki radarján magasan kell lennie.

További irodalom

Az Ethereum jó befektetés, és befektetnem kellene-e az Ethereumba?

Ethereum vs. Bitcoin: Az Ethereum jobb befektetés, mint a Bitcoin?

Intelligens szerződések: Mi teszi az Ethereumot az intelligens szerződések királyává

Az Ethereum az ERC-20 tokenekkel uralja a kriptot: Így van

Hullámár-előrejelzések: Mennyit ér a hullámzás 2021-ben és azon túl?

A Ripple-be történő befektetés előnyei és hátrányai: milliomos készítő lesz-e?

A 10 legfontosabb kriptovaluta 2021-ben

A 15 legjobb kriptovaluta, amelyet ebben a hónapban vásárolhat

Végső szó

Legyen Ön tapasztalt kriptokereskedő, vagy megtegye az első lépéseket az ágazatban, az Ethereum és a Ripple potenciálisan erős versenyző a befektetési portfóliójára. Reméljük, hogy ez az összehasonlítási útmutató segített demisztifikálni ezeket a főbb kriptókat az Ön számára – így továbbra is folytathatja saját kutatását, többet megtudhat ezekről a technológiákról, és megtalálhatja a legjobb befektetést.

Most már tudja a legfontosabb különbségeket az Ethereum és a Ripple között. Ha inspirációt érez a befektetéshez Ethereum és / vagy Fodrozódás, vagy ez a cikk némi extra betekintést nyújtott a meglévő befektetési ismereteibe, örömmel tudhatja ezt eToro lehetőséget nyújt a Crypto eszközökbe és CFD-kbe történő befektetésre, 90-ig+ kriptovaluták. Az Ethereum és a Ripple befektetők diverzifikált portfóliót hozhatnak létre a legnépszerűbb érmékkel.

Ethereum VS. Ripple – Infographic

Ethereum vs Ripple infographic

Tetszett a cikkünk Ethereum VS. Ripple: Melyik legyen a portfólióban? Ezután kérjük, adjon nekünk egy lájkot, és ossza meg mindazokkal, akiknek hasznos lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map