Hogyan lehet befektetni a kriptovalutába 2021-ben

Megtanulják, hogyan kell befektetni a kriptovaluta piacon 2021-ben

A kriptovaluta az elmúlt évek egyik legizgalmasabb befektetési lehetősége volt, és a dolgok még érdekesebbé válhatnak 2020 után, amikor több hagyományos pénzügyi intézmény kínál támogatást a DeFi számára.

A kriptográfia másik jelentős fejlesztése 2020-ban a Paypal online fizetési platform vezetése volt, amely támogatni kezdte a Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin és a Bitcoin Cash vásárlását és elköltését – több mint 350 millió felhasználó számára biztosított hozzáférést a kriptovalutához valós tranzakciókhoz. Ez azt jelenti, hogy a kriptovaluta továbbra is eltávolodik a „társadalmilag felépített” értékétől, és a kereskedelem törvényes és funkcionális eszközeként lép be.

Ezek a fejlemények óhatatlanul megújították az érdeklődést a kriptovalutákba történő befektetés iránt. Valójában a kriptovaluta-befektetések még soha nem voltak annyira keresettek – mint rekordszámú kriptotárcát nyitottak 2020-ban. Mindent figyelembe véve a következő 12 hónap nagyon jövedelmező lehet a hozzáértő kriptográfiai befektetők számára.

Ha azonban még nem ismeri a kriptovaluta befektetéseket, vagy általában a pénzügyi befektetéseket, akkor veszteséges lehet, hogy hol kezdje. Ezért állítottuk össze az alábbi útmutatót arról, hogyan lehet 2021-ben befektetni a kriptovalutába, amely mindent elmond, amit tudnia kell a portfólió fejlesztésének megkezdéséhez..

Tartalomjegyzék

A kriptovaluta rövid története

Miért érdemes 2021-ben befektetni a kriptovalutába??

Kriptovaluta befektetési stratégiák

Keresse meg a befektetésre szánt legjobb kriptovalutákat 2021-ben

Hogyan lehet befektetni a kriptovalutába 2021-ben

Hol lehet kriptovalutát vásárolni

Hogyan lehet kriptovalutát vásárolni

Kriptovaluta pénztárcák

A kriptovaluta-befektetés kezelése


Következtetés

Cryptocurrency Investment GYIK

A kriptovaluta rövid története

Hacsak nem egy szikla alatt élt, valószínűleg már ismeri a kriptovalutát valamilyen mértékben. Mielőtt azonban megvizsgálnánk, hogyan lehet 2021-ben befektetni a kriptovalutába, fontos tudni, hogy miért vált a digitális pénzügyek olyan aktuális témává a befektetők számára.

A Blockchain először 2008-ban került a világ figyelmébe, amikor Satoshi Nakamoto közzétette immár legendássá vált fehér könyvét, amely modellt állított fel a világ első nagy kriptovalutája: a Bitcoin számára. Természetesen a technológiát nem egyik napról a másikra fejlesztették ki, és Nakamoto munkája valójában az évtizedes fejlődés csúcspontja volt. De a kriptovaluta-befektetések megismerése szempontjából 2008 jó kiindulópont.

A Bitcoin ezután 2009-ben jött létre, a média spekulációinak közepette, amely hamarosan a hagyományos tranzakciók szokásává válik. Lehet, hogy a BTC az elkövetkező néhány évben nem lépett be igazán a fiat pénznem cseréjében, és sok tőzsde még mindig vonakodott kezdeni a digitális pénznem tőzsdei bevezetését, de a kriptovalutába való befektetés korán már nagyon okos döntésnek bizonyult 2013-ra, amellyel a BTC 1224 dollárra emelkedett.

Amikor számos olyan technikai bennfentes, aki keveset tudott a befektetésekről, hirtelen vagyonra tett szert a BTC-től, nem tartott sokáig, mire a világ többi része felzárkózott, és 2017-re a Bitcoin tokenenként meghaladta a 10 000 dollárt. A kriptovalutába történő befektetés már a leglelkesebb hagyományőrzők számára is bevett portfólió-lehetőség volt.

Gyors előrejutás 2020 végéig, és a kriptopénzpiac értéke most meghaladja az 1 billió dollárt az összesített érmeértékben – bizonyíték arra, hogy a kriptopénzbe történő befektetés nagyon okos döntés lehet.

Miért érdemes 2021-ben befektetni a kriptovalutába??

Miután a világ piacait a 2020-ban bekövetkezett COVID-19 járvány miatt hatalmas zavarok okozták, a legtöbb gazdaság bizonyos rugalmasságot tanúsított, és a korai jelek azt mutatták, hogy a korlátozások feloldása után hamarosan visszapattannak.

A gazdasági fellendülés óriási lehetőséget jelent a befektetők számára, és sokan egy sikeres 2021-es év elé néznek. A kriptovalutába történő befektetést a közelmúltig kissé hiányosnak tekintették, de mint már említettük, a dolgok 2020-ban változni látszottak, mivel a mainstream befektetők és pénzintézetek egyre több száma fordította figyelmét a digitális valutára.

Noha egyszer csak kaotikus piacnak tekintették, amely valóban csak a nappali kereskedők iránt érdeklődött, a kriptovaluta-befektetéseket ma sokkal életképesebb befektetési stratégiának tekintik, és sok magas szintű befektető legalább egy digitális valutát tartalmaz portfóliójában – egy várhatóan a következő hónapokban is folytatódik.

Természetesen a kriptopénzpiac továbbra is nagyon kiszámíthatatlan, de ha készen áll egy kis kockázat vállalására, és fejlődő piacot keres, ahol befektethet, akkor most a tökéletes alkalom lehet a kriptopénzbe történő befektetés megkezdésére.

Kriptovaluta befektetési stratégiák

Ha még nem ismeri a kriptovaluta befektetési piacot, akkor valószínűleg már hallott róla különféle dolgokat, például azt, hogy ez mennyire kiszámíthatatlan, és hogy a kezdő befektetők gyakran veszítenek pénzt – mindkettő természetesen teljesen igaz. Ugyanakkor számos más pénzügyi eszközre is igazak.

A befektetés azonban potenciálisan nagyon jövedelmező lehet. De ahhoz, hogy a lehető legerősebb helyzetben indulhasson el, van néhány alapvető stratégia, amelyet a kezdő befektetők alkalmazhatnak, amikor megtanulják, hogyan kell 2021-ben befektetni a kriptovalutába..

1. Vásároljon és felejtsen el

Az iparban HODLing néven ismert, ugyanúgy befektethet a kriptopénzekbe, mint a részvényekbe és részvényekbe – egyszerűen azonosítsa azt a jelzőt, amelyről úgy gondolja, hogy hosszú távon növekedni fog az értéke, és tegye meg befektetését.

Ennek előnyeinek meglehetősen nyilvánvalóaknak kell lenniük. Amint fentebb megjegyeztük, a Bitcoin korai napjaiban kevesebb, mint egy dollárért kezdett kereskedni, de egyetlen Bitcoin megírása idején meghaladja a 36 000 dollárt. Tehát, amint láthatja, a kriptovalutába történő befektetés jelentős megtérülés lehetőségét kínálja, ha felkészült a hosszú játékra.

A HODLing abban különbözik a kereskedéstől, hogy valóban megvásárolja az alapul szolgáló eszközt. Más szavakkal, Ön tulajdonában van az a kriptovaluta, amelybe befektet, szemben a származékos termék kereskedésével.

2. Átlagolás

Az átlagolás bevett befektetési technika, amely nem különösebben a kriptovaluta. A gyorsan változó kriptopiacok azonban rendkívül alkalmassá teszik az új befektetők számára.

Az átlagolás magában foglalja a tőke több, különálló befektetés felosztását egy céleszközbe. Valójában ez az egyik módszer az ár ingadozásának mérséklésére az idő múlásával. A vásárlások rendszeres időközönként történnek, az ármozgástól függetlenül.

Az átlagolás előnye, hogy csökkenti annak esélyét, hogy rossz időben fektessen be – ezt szinte lehetetlen pontosan megjósolni a kriptopiacon. Az átlagolás azt is meglátja, hogy ragaszkodik egy kialakított tervhez, és csökkenti a befektetés érzelmi összetevőjét – ami döntő jelentőségű a kriptopiacon újak számára.

Természetesen az átlagolás legjelentősebb hátránya, hogy egy eszköz ára az idő előrehaladtával emelkedni szokott, ami azt jelenti, hogy összességében magasabb profitot érhet el azáltal, hogy korábban átalányösszeget fektet be. De az ötlet itt a kockázat mérséklése.

3. Diverzifikáció

Bármely tapasztalt kereskedő tudja, hogy a diverzifikáció kulcsfontosságú a sikeres portfólióhoz. Dióhéjban a diverzifikáció azt jelenti, hogy a befektetési tőkét több eszközre osztja szét. Ez megvalósítható a kriptovaluta piacon belül és anélkül is.

Például a CNBC pénzügyi írója, Darla Mercado azt tanácsolja a befektetőknek fordítson teljes befektetési tőkéjük mindössze 1% -át a Bitcoin-ra, így kitettség a piacra, miközben minimalizálja a kockázatot a konzervatívabb befektetések révén másutt. Hasonlóképpen, a Durian-t megfontoló techbefektető a rendelkezésre álló tőke kevesebb mint 15% -át fektette be a digitális piacokra.

Az, hogy a tőkéjét mekkora hányadot szánja kriptovaluta befektetésekre, természetesen attól függ, hogy mekkora kockázatot hajlandó vállalni. Érdemes megjegyezni azt is, hogy diverzifikálódhat a kriptográfiai szektoron belül. Például a BTC sokkal stabilabb befektetés, mint a Tellor, de az utóbbi rengeteg növekedési potenciállal rendelkezik. Mint ilyen, mindkét érmét felveheti befektetési stratégiájába, egyensúlyban tartva a viszonylag kockázatos TRB-t a „biztonságos tét”, azaz a BTC-vel..

Melyik kriptovalutát kell befektetni 2021-ben?

Elkerülhetetlen, hogy az egyik első kérdés, amikor megtanulják, hogyan kell 2021-ben befektetni a kriptovalutába, az, hogy melyik jelzőbe kell befektetni?

1. Bitcoin

Nincs szabadulni tőle, a Bitcoin messze a legnagyobb kriptovaluta a piacon. A BTC 2009-es indulása óta a piaci kapitalizáció szempontjából folyamatosan az első helyet foglalja el, és az írás idején egy Bitcoin token lenyűgöző 36 000 dollárt ér. Még akkor is, ha Ön teljesen új a kriptovaluta befektetésben, valószínűleg ismeri a Bitcoint.

Befektetési lehetőségként a BTC vitathatatlanul az első felhívási pont a kriptopénzbe történő befektetéshez. Számos iparági szakértő nagy dolgokat jósolt 2021-ben a Bitcoin számára, köztük Tom Cititz Bank Citibank elemzője, aki úgy véli, hogy a BTC a következő hónapokban meghaladja a 300 000 dollárt. Mint ilyen, a Bitcoin jó lehetőség az első kriptovaluta-befektetéshez.

2. Ethereum

A Bitcoin mellett egy másik kriptovaluta, amely nagy befektetői figyelmet keltett, az Ethereum. A piaci kapitalizáció az írás idején megközelíti a 70 milliárd dollárt, az ETH már jó ideje tartja a BTC mögött a második helyet.

Műszaki szempontból az Ethereum blokklánc olyan dolgokra képes, amelyekre a Bitcoin nem képes. Például, míg a Bitcoin egyszerűen digitális fizetési rendszer, az Ethereum ökoszisztéma lehetővé teszi intelligens szerződések és programok létrehozását, amelyeket saját programozási nyelvével fejlesztenek ki, valamint otthont adhat saját kriptovalutájának, az Ethernek..

2021-re tekintve a LongForecast által elvégzett technikai elemzés Az Ethereum meghaladja a 200% -ot a következő hónapokban, ami minden bizonnyal megfontolandó befektetéssé teszi az Ethereumot.

3. Litecoin

Egy másik jól ismert kriptovaluta, amely a piaci kapitalizáció szempontjából folyamatosan az első tíz között van, a Litecoin. Gyakran a Bitcoin aranyának ezüstjeként írják le, a kettő valójában nagyon hasonló a működésük szempontjából, de a Litecoin javította a skálázhatóságot és gyorsabb a blokkok létrehozásának ideje.

Az LTC 2021-ben kezdte meg a kereskedést több mint 140 dollárért, és népszerű kriptográf weboldalon A Coinswitch szerint az altcoin elérheti a 600 dollárt év végére – ami kb. 300% -os növekedésnek felelne meg. Természetesen ez a Litecoin-t nagyon vonzó befektetési lehetőséggé teszi. Azonban, mint mindig, a kriptográf-előrejelzéseket is körültekintően kell megközelíteni, és az altcoinoknak egy diverzifikált portfóliónak kell lennie, nem pedig önálló befektetésnek.

4. Bitcoin Cash

A fent részletezett három kriptovalutának elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy minden kezdő befektető elkezdhesse portfóliójának építését. Azonban, ha már most arra törekszik, hogy tovább lépjen a digitális valuta világába, akkor a Bitcoin Cash is megfontolandó.

A Bitcoin Cash az eredeti kriptovaluta ága, amely akkor alakult ki, amikor a Bitcoin blokklánc kemény villát tapasztalt 2017 augusztusában. Bár méltányos azt mondani, hogy a Bitcoin Cash még soha nem került közel a rivális Bitcoin közelébe, a világ egyik legfontosabb kriptójaként bizonyult. a piacon, és megalakulása óta ritkán esik kívül a felső határt tekintve a piaci felső határt tekintve.

Ami a kriptovalutába történő befektetést illeti, a Bitcoin Cash 2020 folyamán csökkenő árakat látott, és sok iparági bennfentes úgy véli, hogy ez 2021-ben jelentős fellendülésnek köszönhető. A kezdő befektetőknek azonban óvatossággal kell megközelíteniük: a BCH nem rendelkezik elődje stabilitásával, és minden bizonnyal kockázatosabb befektetés.

5. Hullám

Egy másik jelző, amellyel mindenképpen érdemes tisztában lenni, az XRP, közismert nevén Ripple. Ripple némi szerencsétlenséget élt meg 2020 végén, amikor az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottsága úgy döntött, hogy az XRP-t inkább forgalomképes eszköznek, mint valutának minősítették..

Ha a kriptovalutába történő befektetéseket vizsgálja, akkor az XRP elkerülhetetlenül lehetőséget kínál – bár kockázatosabbra. A SEC döntése szerint az altcoin ára körülbelül 50% -kal esett vissza 2020 decemberében. Most a kriptovilág szeme a Ripple-n van, hogy lássa, képes-e a token helyreállítani.

A Ripple erőssége, hogy a gyors, olcsó tranzakciók megkönnyítésére összpontosít bankok és pénzügyi intézmények számára, akik bankközi és határokon átnyúló átutalásokat kívánnak végrehajtani. Mint ilyen, még mindig rengeteg lehetőség rejlik az XRP-re, és mivel az árak viszonylag alacsonyak, 2021 jó alkalom lehet arra, hogy a Ripple-nél puntot vegyen.

Hogyan lehet befektetni a kriptovalutába 2021-ben

Ha komolyan vizsgálja a kriptovaluta befektetéseket, akkor minél több kutatást végezhet, mielőtt elkötelezi magát az alapok iránt, annál jobb. Ha azonban már kiválasztotta azokat a tokeneket, amelyekről úgy gondolja, hogy a következő hónapokban vagy években jól teljesítenek, akkor a következő lépés azt vizsgálja, hogy valójában hogyan lehet 2021-ben befektetni a kriptovalutába..

Hol lehet kriptovalutát vásárolni

A kriptopénzbe történő befektetés első lépése annak kiderítése, hogy valójában hol vásárolhat zsetonokat. Számos platform létezik a piacon, és néhány tényezőt figyelembe kell venni a megfelelő szolgáltató kiválasztásakor. Tekintsük a következő:

  • Akár kriptovalutát tervez-e tartani
  • Érdekli a nappali kereskedés?
  • Befektet-e más eszközökbe??
  • Mennyit tud a befektetésről?
  • Ön jól áll a bonyolult mutatókkal és az információs adatfolyamokkal?

Ez csak néhány fontos tényező, amelyet mérlegelni kell, ha olyan platformot választunk, amellyel a kriptovaluta-befektetéseket lebonyolíthatjuk. Például, ha érdekli a napi kereskedés, szüksége lesz egy tőzsdére, amely lehetővé teszi derivatívák vételét és eladását. Vagy ha kezdő befektető vagy, érdemes keresni egy olyan platformot, amely rengeteg oktatási erőforrással rendelkezik.

Az új és tapasztaltabb befektetők egyik legfontosabb brókere az eToro. A platformnak egyszerű beillesztési folyamata van, és rengeteg információ található arról, hogyan lehet befektetni a kriptovalutába. Arra is lehetősége lesz, hogy megismerje a kezelőfelülettel való kezelőfelületet – téves kockázatbefektetés nélkül tőke kockáztatása nélkül.

Hogyan lehet kriptovalutát vásárolni

Miután létrehozott egy kereskedési számlát, akkor készen áll a tranzakciók végrehajtására. Jellemzően egy kriptovaluta-tőzsdén lesz egy diagram, amely felsorolja az adott eszköz aktuális árát. Azt is megnézheti, hogy az ár hogyan mozog egy meghatározott időszak alatt, ami tovább tájékoztathatja befektetési stratégiáját.

A legtöbb platform a mindennapi fogyasztókat célozza meg, és általában alig több, mint a „vásárlás” lehetőségre kattintás. Ezután lehetősége van megadni a megvásárolni kívánt token összegét, amelyet vagy a token értékében, vagy azzal egyenértékben adhat meg a választott pénznemben.

Tegyük fel, hogy befektetni akar a Bitcoin-ba. Így nézhet ki a folyamat:

  1. Nyisson kereskedési számlát a választott brókernél
  2. Szükség esetén utaljon pénzt kereskedési számlájára
  3. Válassza a BTC vásárlásának lehetőségét
  4. Adja meg a vásárolni kívánt összeget
  5. A tranzakció megerősítése

Kriptovaluta pénztárcák

Az egyik dolog, amely gyakran zavarosnak tűnik, amikor megtanulják, hogyan kell befektetni a kriptovalutába, az a hely, ahol tárolja a zsetonjait.

Miután megszerezte a kriptovalutát, azt el kell tárolni – csakúgy, mint a pénznem bármely más formáját. Aki komolyan foglalkozik a kriptovalutába történő befektetéssel, be kell állítania egy kriptotárcát. Ezek gyakorlatilag csak egy eszköz a rejtjelkulcsok tárolására – hosszú számsorok jelölik a token kiosztását.

Többféle pénztárca áll rendelkezésre, beleértve a hardvertárcákat, az asztali pénztárcákat és a webalapú pénztárcákat. Jellemzően a hardveres pénztárcák a legbiztonságosabb forma, de némi kényelmet feláldoznak, és nem olyan egyszerű a kriptovaluta küldése és fogadása, mint azoknál a pénztárcáknál, amelyek tartósan kapcsolódnak az internethez.

Előfordulhat, hogy az Ön által választott tőzsde alapértelmezés szerint kriptotárcát kínál, de ha hosszú távon befektet a kriptovalutába, tanácsos biztonsági másolatot készíteni egy hardvertárcára.

A kriptovaluta-befektetés kezelése

A kriptovaluta kereskedelmének elsajátítása folyamatos folyamat – a piac még mindig gyerekcipőben jár, és sokkal nagyobb volatilitásnak van kitéve, mint a megalapozottabb pénzügyi indexek. Miután megtette befektetését, fontos, hogy naprakész legyen a kriptográfiai világ fejlődésével, és ennek megfelelően reagáljon.

Az egyik legfontosabb tudnivaló a szabályozás. A legtöbb nemzet és joghatóság még mindig foglalkozik a digitális pénznemekkel, és amint azt már a Ripple / SEC esetnél is megjegyeztük, a jogszabályi változások jelentős hatással lehetnek a kriptovaluta árára. A szabályozás mellett sok kriptovaluta is elágazásokat tapasztal – amelyek közvetlenül befolyásolhatják a részesedéseit.

Természetesen, ha ragaszkodik a stratégiához, akkor képesnek kell lennie arra, hogy elhárítsa az általános piaci volatilitást, azonban fontos, hogy lépést tartson a kriptográfiai világban, hogy biztosan ne vegyen észre a jelentős változások.

Következtetés

Aki komolyan gondolja, hogyan kell 2021-ben befektetni a kriptovalutába, fel kell készülnie átfogó kutatás elvégzésére – a különböző kriptovaluták közötti különbség megértése gyakran kulcsfontosságú annak megértéséhez, hogy rendelkeznek-e befektetési potenciállal.

A digitális piacok fantasztikus lehetőséget kínálnak mind a hosszú távú befektetők, mind a napi kereskedők számára, de fontos megjegyezni, hogy a kriptovaluta befektetések eltérnek a hagyományos pénzügyi piacoktól, és a kezdő befektetőknek szem előtt kell tartaniuk, hogy kockázatnak teszik ki magukat.

Ésszerű stratégiával és rengeteg körültekintő kutatással azonban a kriptovalutába történő befektetés óriási megtérülést jelenthet, és a piac csak erősödik, mivel egyre több fogyasztó és intézmény alkalmazza a digitális valuta fogalmát.

2021-ben elérheti a Bitcoin 100 ezer dollár árát

7 kriptovaluta-előrejelzés 2021-re, amellyel mindenki egyetértene

Melyek a legjobb kriptovaluták 2021-ben?

Bitcoin árjóslási előrejelzés: Mennyit ér a Bitcoin 2021-ben és azon túl?

eToro – A legjobb kriptovaluta platform

Az eToro évek óta megbízhatónak bizonyult a Crypto iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Cryptocurrency Investment GYIK

Hol lehet megtanulni, hogyan kell 2021-ben befektetni a kriptovalutába?

A kriptovalutába való befektetés megtanulása 2021-ben folyamatos folyamat, de a legjobb kiindulópont az, ha elolvassa néhány útmutatót és útmutatót egy megbízható platformról. A Trading Education útmutatásokat kínál mindenről, a kriptovaluta pénztárca kiválasztásának módjától kezdve ahhoz, hogy a kriptovaluták valószínűleg jó befektetések legyenek az elkövetkező évben.

Most jó alkalom befektetni a kriptovalutába?

A COVID-járvány a világ legtöbb gazdaságában visszaesést okozott. A kriptopénzek valójában meglepő rugalmasságot mutattak, sokan 2020 nyaráig már helyreálltak. 2021-re tartva a kriptovaluta-befektetések sok érdeklődést váltottak ki, mivel sok elemző jósolta a fő tokenek jelentős áremelkedését.

Hogyan vásárolhatok kriptovalutát?

A kriptovalutába való befektetés megtanulása 2021-ben magában foglalja annak megtanulását, hogy hol és hogyan lehet valóban digitális pénznemet vásárolni. Az indulás legegyszerűbb módja, ha fiókot nyit egy kiskereskedelmi brókernél, például az eToro-nál, amely lehetővé teszi, hogy percek alatt elindulhasson, és rengeteg oktatási erőforráshoz férhessen hozzá..

Melyik kriptovalutába fektessek be?

Miután megértette, hogyan kell 2021-re befektetni a kriptovalutába, ki kell választania, mely tokeneket kívánja hozzáadni a portfóliójához. A kutatás kulcsfontosságú itt, és a kezdő befektetők számára az ésszerű választás egyik legjobb módja az, hogy ellenőrizzék a befektetésre szánt legjobb kriptovaluták megbízható elemzéseit, mivel ezek több információs adatfolyamot fognak összeállítani, hogy reális képet adjanak arról, hogy mi várható a hónapokban. előre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector