Minden, amit tudnod kell, mielőtt befektetnél a kriptovalutába

A kriptovaluták nagy hírek voltak az elmúlt években, az olyan digitális pénznemek, mint a Bitcoin, néhány váratlan és kissé ingatag süllyedés és értékcsúcs után kerültek a címsorokba. Lehet, hogy a kriptovaluta felkeltette a figyelmét e médiafigyelem során, és talán befektetésen gondolkodik. Nem tudja, hol kezdje? Olvassa el ezt a kereskedési oktatási cikket, amely alapvető információkat tartalmaz a kriptovaluta saját befektetési portfólióhoz való hozzáadásáról.

Mi a kriptovaluta?

mi a kriptovaluta

A kriptopénz a digitális valuta, ami pénz, amely semmilyen fizikai formában nem létezik. Az első digitális Altcoin, a 2000-es évek vége, a Bitcoin megalakulása óta a kriptovaluták hagyományosan befektetőként vonzották a kriptográfusokat, a belső tudásukkal a blockchain technológiáról. Újabban azonban számos más mainstream befektető számára alternatívát kínáltak, azzal a plusz bónusszal, hogy függetlenek voltak a kormányzati szabályozástól: nagy húzás, különösen a bizonytalan gazdaságú országok befektetői számára. A kriptovaluták értéke teljes mértékben attól függ, hogy mennyiért adnak el, ami az első évtized múlva elérhetővé vált évtized alatt teljesen értéktelenné vált, és amit Bridget Casey 2018 januárjában leírta: ˜meglehetősen kevés, ami a Bitcoin esetében több ezerrel egyenlő.

Az emberek ezt is olvassák: A Bitcoin árának történelmi pillantása: 2009-2020

Hol lehet kriptovalutát vásárolni?

Digitális valutaforma, Az Altcoin befektetés csak speciális kriptovaluta tőzsdéken keresztül érhető el. Az egyik legnépszerűbb világszerte a Coinbase, amely platformot kínál a befektetések vásárlásához, eladásához és nyomon követéséhez. A legismertebb Altcoin-valuták a Bitcoin, az Ethereum és a Litecoin, és ezek az elmúlt években számos alkalommal felkeresték a médiát. Fontos tisztában lenni azzal, hogy sok más Altcoins is rendelkezésre áll, és érdemes egy kis kutatást végezni ezekről a vásárlás előtt, de mindig emlékezzen arra, hogy minél kevésbé ismert a pénznem, annál nagyobb a kockázata annak megvásárlásakor..

Befektetnék-e a kriptovalutába?

befektetnék-e kriptovalutába

A döntés arról, hogy befektet-e a kriptovalutába, teljesen az Öné, és ez a digitális pénz jövőjével kapcsolatos véleményétől függ. Ezt nem lehet tagadni Az altcoinok értéke jelentősen megnőtt az utóbbi években, de nem feltétlenül adott, hogy ez a növekedés folytatódni fog. A digitális pénznemek jövője ismeretlen, ezért méltányos azt mondani, hogy a hosszú távú befektetési tervek nagy kockázati elemekkel járnak.

A kriptovaluta kormányzati szabályozásának hiánya sok befektetőt vonz, néha azért, mert némi pénzügyi biztonságot keresnek az ingatag nemzetgazdaságtól és a politikai instabilitástól távol. Cipruson a kriptovaluta-befektetések nagy növekedését tapasztalták 2013-as pénzügyi válságuk hátterében, amikor a befektetők elvesztették bizalmukat a hagyományos bankok iránt. A kormányzati szabályozásnak ez a hiánya a földalatti tevékenységet is vonzza, és meg kell jegyezni, hogy ez a fajta tevékenység növelheti a kriptovaluta volatilitását és növelheti a hosszú távú befektetésekkel járó kockázatokat. Azt is meg kell jegyezned, hogy elegendő kriptovaluta-kereskedelemre van szükség, mielőtt komolyabbá válnál.

Néhány pénzügyi szakértők javasolják hogy a digitális valuta végül felváltja a hagyományos valutát, és természetesen egyikünk sem tudja, hogy ez igaz-e. Ha ez megtörténne, a kormányoknak be kellene kapcsolódniuk, és bár a digitális valuták jövője egy értelemben stabilabbá válna, ez a felismerhetetlenségig megváltoztatná a kriptovaluta használatát és értékét. Tehát még ha úgy is gondolja, hogy ez igaz, ez nem tagadja a hosszú távú kockázatot annak eldöntésekor, hogy kriptovalutákat adnak-e pénzügyi portfóliójához.

Lehet, hogy tetszik neked is: Kriptopénzváltó vagy CFD Bróker? Melyik a jobb?

Mennyit kell befektetnem a kriptovalutába?

mennyit kell befektetni a kriptovalutába


Mint minden befektetésnél, a régi mondás is igaz arra, hogy ne tegye az összes tojását egy kosárba, és körültekintő erre emlékezni, ha digitális befektetést fontolgat.. A kriptovaluta nagy híreket hozott a bitcoin bevezetése óta eltelt évtizedben, és valami kicsit eltér a hagyományos devizától, ami potenciálisan izgalmas és szórakoztató kiegészítője a befektetési portfóliónak. Igaz, hogy a kriptovaluta hosszú távú jövője bizonytalan, de a kockázatos befektetések minden bizonnyal felfelé és lefelé is növekedhetnek, és ha hajlandó megalapozott befektetési kockázatot vállalni, az végül megtérülhet.

Bridget Casey alapos tanácsokat kínál a Pénz érettségi után című cikkében: "Soha ne helyezze befektetési portfóliójának 3% -ánál többet egyetlen befektetésbe."

Természetesen rajtad múlik, hogy milyen szorosan követed ezt az útmutatást, de bármely befektető egyetértene abban, hogy nem bölcs dolog az összes hosszú távú pénzügyed biztonságát kockáztatni. Jól megtérülhet, ha befektetéseinek egy százaléka kriptovalutába kerül, így nem marad le róla, de mint minden befektetésnél, csak annyit vásároljon, amit elveszíthet.

Milyen előnyei vannak a kriptovaluta befektetéseknek?

a kriptovaluta befektetés előnyei

A kriptovaluta befektetéseknek számos előnye van, amelyek segíthetnek a befektetés eldöntésében.

1. A kriptovaluták védelmet nyújtanak a politikai és gazdasági instabilitás ellen

A kriptovaluta rendszeresen értéknövekedést tapasztal a pénzügyi és politikai zűrzavart szenvedő országokban tapasztalható beruházások növekedése miatt. Ennek oka az, hogy ezekben az országokban a befektetők, például a 2013-as pénzügyi válság idején Cipruson élők, elveszítik bizalmukat a kormány által irányított hagyományos banki tevékenység iránt. Valahova igyekeznek elhelyezni befektetéseiket, amelyek elkülönülnek ettől a gazdasági instabilitástól és biztonságban tartják a pénzüket, és egyre inkább kriptovalutákhoz fordulnak, hogy vagyonukat távol tartsák az állami irányítástól.

Lásd még: A blokklánc alternatív felhasználása: Mely iparágak profitálhatnak a használatából?

2. A kriptovaluták névtelenséget és csalás elleni védelmet kínálnak

A kriptovaluták titkosítva vannak, így minden tranzakció nyomon követhetetlen és névtelen. Ez nagyon vonzó sok befektető számára, akik szeretnék személyes vagyoni információikat titokban tartani. Ez azt is jelenti, hogy a kriptovaluták védettek a csalásoktól, mivel a személyes adatok nem állnak rendelkezésre, és a pénznemeket nem lehet lemásolni vagy hamisítani.

3. A kriptovaluták globális befektetési lehetőséget kínálnak

A kriptovalutába történő befektetés globális lehetőség. Nem egyetlen kormány szabályozza az Altcoin befektetéseket, és ez azt jelenti, hogy bárki, bárhol, befektethet. Mindössze annyi pénzre van szüksége, amellyel megvásárolhatja a kriptovalutát, és egy internetkapcsolat.

Milyen hátrányai vannak a kriptovaluta befektetéseknek?

a kriptovaluta befektetések hátrányai

Befektetőként azt is meg kell győződnie, hogy tisztában van-e a kriptovalutákba történő befektetés hátrányaival és kockázataival.

1. A kriptovaluta értéke volatilis

A kriptovaluták néha nagyon nagy csúcsokat és értékcsökkenéseket tapasztalnak meg, és értéküket nagyon gyorsan befolyásolhatják a média vagy a pénzügyi események. Összességében értékük hatalmas növekedést mutatott az elmúlt években, de ez idő alatt jelentős értékcsökkenések is történtek, amelyek megijesztenék a legtapasztaltabb befektetőt.

2. A kriptopénzek kiszolgáltatottak a lopásoknak és a véletlen veszteségeknek

A digitális pénznemek ugyanúgy sérülékenyek, mint bármely más digitális árucikkek, és az évek során a felhasználói hibák és a hackerek hozzájárultak a kriptovaluta veszteségéhez, amely aztán helyrehozhatatlan. Ugyanígy problémát jelenthet, ha túl komolyan veszi saját kriptovalutájának biztonságát. Nem ismeretlen, hogy a befektetők bezárják magukat az online számlájukból, és ismét, ha az Altcoins elveszett, nem lehet őket helyreállítani.

Ne hagyja ki: A legnépszerűbb kriptovaluták és kihívásaik

3. A kriptovaluta nem általánosan elfogadott formája a felhasználható pénznemnek

Mit fog kezdeni a kriptovalutával, miután megvette? A pénznemet definíciója szerint el kell fogadni áruk vagy szolgáltatások ellenértékeként, de még mindig kevés helyen lehet kriptovalutákat költeni. Ez néhány befektető számára kikapcsol. Ez azt is jelenti, hogy a kriptovaluta befektetők hajlamosak felhalmozni vagyonukat, ami veszélybe sodorhatja a kriptovaluták hosszú távú értékét.

4. A kriptovalutát számos földalatti tevékenységben használják

A kriptovaluta-befektetések névtelensége elkerülhetetlenül vonzóvá teszi az illegális és tiltott tevékenységekben, például kábítószer- és szexkereskedelemben és terrorista tevékenységekben részt vevő föld alatti befektetőket. A kriptovalutába történő befektetés nem jelenti azt, hogy a saját befektetése bármilyen módon illegális lenne, de a befektetőknek tisztában kell lenniük ezzel a feketepiaci tevékenységgel, hogy saját erkölcsi megítélésük alapján döntsenek arról, hogy befektetnek-e..

5. A kriptovaluta környezeti költségekkel jár

A kriptovaluta általában, és különösen a bitcoin sok energiát igényel az enyémhez. A környezeti lelkiismerettel rendelkező befektetőknek kutatniuk kell az energiafelhasználásról, a szennyezésről és a környezet hosszú távú fenntarthatóságáról.

Mérlegeltem az előnyöket és hátrányokat, és készen állok a befektetésre. Mit tegyek ezután?

A kriptopénzbe történő befektetés előnyei és hátrányai

Tehát úgy döntött, hogy vagyonának egy részét kriptovalutákba szeretné fektetni. Ezzel sok más befektetőhöz csatlakozik, akik úgy döntöttek, hogy a modern blokkláncból származó devizákba való befektetés izgalma valószínűleg megéri a hosszú távú jövőjük bizonytalanságát.

Rengeteg információ található online a kriptovalutákról és arról, hogy miként lehet elkezdeni hozzáadni őket a befektetési portfólióhoz. A kezdés egyik legegyszerűbb módja az, ha ellátogat egy online tőzsdébe, például a Coinbase-be, ahol megalapozott döntéseket hozhat arról, hogy mikor és mennyit vásároljon vagy adjon el, és amelyek szintén segítenek befektetéseinek kezelésében..

Alternatív megoldásként azáltal, hogy számlát nyit az egyik online partnerbrókerünknél, csatlakozhat a spekulánsokhoz a kereskedéshez vagy a kriptopénzek fogadásának terjesztéséhez. Ez lehetővé teszi, hogy spekuláljon az altcoinok értékéről anélkül, hogy ténylegesen birtokba venné őket, és nagyobb nyereségre és veszteségre is lehetősége van.

Annyi befektető csatlakozásával a kriptovaluta útra a rövid távú jövő legalábbis biztosnak tűnik. Végezze el a kutatását, mérlegelje a kockázatait, és csak azt költse el, amit elveszíthet. És ne feledje, hogy a kockázat nem feltétlenül jelent veszteséget, befektetése megtérülhet!

Ha szívesen olvasta a Trading Education cikkét, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector