adóprofik számára: A kriptovaluta tőkenyereség és -veszteség kiszámítása az ügyfelek számára

A kriptovaluta nyereségek és veszteségek kiszámítása a 8949-es nyomtatványon való jelentéshez gyötrelmes feladat lehet a könyvelők számára. Mivel a kriptovaluta természeténél fogva átvihető és elküldhető egyik platformról a másikra, nehéz nyomon követni a költségalapot és a tőkenyereség / veszteség adatait. CryptoTrader.Tax egy platform, amely az egész automatizálására szolgál kriptoadó-jelentéstétel könyvelő életét sokkal kevésbé fájdalmasá teszi.

Az alapok

A kriptovalutákat, mint a bitcoin, a törvény szemében tulajdonként kezelik, nem pedig pénznemként. Csakúgy, mint a többi ingatlanforma – részvények, kötvények, ingatlan -, tőkenyereséget és tőkeveszteséget szenved el, amelyet be kell jelenteni az adóbevallásában, amikor eladja, kereskedik vagy más módon értékesíti kriptovalutáját.

A mi Teljes útmutató a kriptovaluta-adókhoz alaposabban tárgyalja ezeket az alapokat.

Miért válik a kriptográfiai adóbevallás ilyen nehézzé?

Mivel a kriptovaluta-felhasználók folyamatosan továbbítják a kriptot különböző platformokba és kriptovaluták cseréjébe, ezért a platformoknak maguknak nincs módjuk tudni, hogy felhasználóik hogyan, mikor, hol vagy milyen áron (költségalapon) szerezték meg kriptovalutáikat. Csak azt látja, hogy egy pénztárcában jelentek meg a platformjukon. Ez azt jelenti, hogy a cserék szintén nem tudnak jelentést készíteni ezekről az adatokról.

A második alkalommal, amikor a kriptográfiát átváltja tőzsdére vagy onnan, az elveszíti a lehetőséget arra, hogy pontos jelentést adjon Önnek, amely részletesen ismerteti a kriptovaluták költségalapját és valós piaci értékét, amelyek mindkettő kötelező elem az adóbevalláshoz. Más szavakkal, a kriptovaluta-tőzsdék nem képesek biztosítani a szükséges információkat a tőkenyereség és -veszteség kiszámításához. Ez azt is jelenti, hogy nem képesek az Ön számára egy 1099-B-t biztosítani.

Az 1099-B az a tipikus forma, amelyet az ügyfelek év végén elküldenek adókönyvelőiknek, részletezve befektetési részesedésüket és tevékenységüket. Ezeket az űrlapokat alkalmazzák a könyvelők a teljes tőkenyereség és -veszteség kiszámításához, és gyakoriak az olyan platformokon, mint a Betterment, az Etrade és más közvetítői számlák. A kriptovaluta-tőzsdék néhány ügyfelet a 1099-K, ami nem hasznos a nyereség / veszteség jelentésében. Ismét, mivel a cserék nem tudják megadni a szükséges adatokat, a könyvelőknek a semmiből kell felépíteniük a 8949-eseket. Ez az a hely CryptoTrader.Tax jól jön.

Crypto Tax szoftver könyvelőknek

Hogyan használhatják a könyvelők a CryptoTrader.Tax-ot

Használhatja a CryptoTrader.Taxert az ügyfelével (klienseivel) együtt a 8949 és a teljes gép automatizálásához. kriptográfia-jelentés Teremtés. Az alábbiakban megtudhatja, hogyan.

1. Hívja meg ügyfele


Ha ügyfelének már van fiókja nálunk, akkor lehetősége van meghívni Önt fiókja megtekintésére és elérésére. Ez lehetővé teszi az ügyfelek kitöltött kriptovaluta-adó űrlapjainak megtekintését és letöltését közvetlenül az adószakmai irányítópultról. Ebben a helyzetben nagyon kevés munka szükséges a végére. Ügyfele már importálta az összes kriptovaluta tranzakciót, és kifizette a kitöltött adójelentését. Hozzáférhet adóbevallásaikhoz, letöltheti és importálhatja azokat a kívánt adó-nyilvántartó szoftverekbe, mint például a ProConnect, a Drake, az ATX, az UltraTax és így tovább..

Előnyök

Ennek az útnak az előnyei:

 1. Ne aggódjon az ügyfelének a CryptoTrader.Taxer adóterv számlázása miatt – ők már kifizették.
 2. Ha bármilyen probléma merül fel az ügyfél CryptoTrader.Tax fiókjával kapcsolatban, általában a CryptoTrader.Tax ügyfélszolgálatával oldják meg.
 3. Nincs szükség munkára a végén. Mindössze annyit kell tennie, hogy letölti a jelentéseket és fájlokat készít!

2. Hozzon létre egy adószakértői fiókot

Ha ügyfele megkereste Önt a kriptográfiai adókkal kapcsolatban, felkérheti őket a CryptoTrader.Tax használatára a CryptoTrader-ről. Adószakmai számla. Ha létrehoz egy adószakértői fiókot a CryptoTrader.Tax szolgáltatáson belül, akkor egyetlen helye lesz ahhoz, hogy az összes kriptovaluta ügyfelét egy helyen kezelje. Adószakmai fiókjában annyi ügyfelet hívhat meg, amennyire szüksége van. Az ügyfél irányítópultja kényelmes módot kínál az egyes számlákhoz való hozzáférésre, a hiányzó tranzakciók összeegyeztetésére és az összes ügyféladat egyetlen helyen történő védelmére (az alábbi képen). A CryptoTrader.Tax Tax Pro fiók létrehozása teljesen ingyenes. Tudjon meg többet róla, és iratkozzon fel pont itt.

Crypto Tax professzionális szoftver Adószakmai irányítópult

Előnyök

Az ügyfél meghívásának előnyei:

 1. Időmegtakarítás. Ön részéről nincs szükség kézi munkára.
 2. Ügyfele igénybe veheti a CryptoTrader.Tax ügyfélszolgálatot.
 3. Nem kell számláznia az ügyfélnek a CryptoTrader.Tax költségeit – ők fizetnek a jelentésért.

3. Végezze el a munkát az ügyfele nevében

Ha ügyfele nem olyan hozzáértő, vagy nem akar ehhez hozzányúlni, a CryptoTrader.Tax segítségével elkészítheti számára a szükséges adójelentéseket is. Ebben az esetben egyszerűen regisztráljon egy normál CryptoTrader.Taxer fiókra, és végezze el a jelentés létrehozásának folyamatát.

Előnyök:

 1. Az ügyfelek adókötelezettségének jobb ellenőrzése
 2. Kiemelt ügyfélszolgálat
 3. Felár felszámítása az ügyfelének a teljes körű, végpontok közötti szolgáltatás biztosításáért 

Hátrányok:

 1. Meg kell szereznie az ügyfél tranzakcióinak előzményeit a tőzsdékről (itt megtudhatja, hogyan).
 2. Több oda-vissza szükséges az ügyféllel

Következtetésképpen

Az ügyfelek kriptovaluta-adóbevallásának elkészítése nem feltétlenül fájdalmas folyamat. A kriptovaluta-ügyfelek kezelésének és a szükséges kriptográfiai adó-jelentések automatikus létrehozásának legegyszerűbb módja az, ha létrehoz egy adószakértői fiókot a CryptoTrader.Tax. Ma ingyen létrehozhatja fiókját! Kezdje itt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector