Hogyan adóznak a kriptovaluta kemény villák?

A kriptovaluta villák, mint például a Bitcoin Cash keményvilla, amelyek 2017. augusztus 1-jén történtek, meglehetősen gyakoriak a mai kriptovaluta világában. A … val új IRS útmutatás ami 2019 októberében jelent meg, most már világos, hogy az Egyesült Államokban adózási szempontból miként kezelik a kriptovaluta kemény villákat. Ebben az útmutatóban feltárjuk, melyek ezek az események, valamint az adóbevallás kezelésének legjobb gyakorlatait..

Azt is megtudhatja, hogy a kriptovaluta hogyan adózik általában Teljes útmutató a kriptovaluta-adókhoz.

Cryptocurrency Forks

A kriptovaluta kemény villa állandó eltérés a blokklánc előző verziójától. Míg a puha villák fenntartják a kompatibilitást a két lánc között, a kemény villák olyan láncokat hoznak létre, amelyek nem kompatibilisek egymással. Bárki, aki érméket tartott a villa előtt és alatt, mindkét kemény láncon érméket kap, miután a kemény villa bekövetkezik. Ez jelentős hatással lehet adóira.

Ezzel a „villával” a blokkláncban az egyik út az új, továbbfejlesztett blokkláncot követi, a másik út a régi út mentén folytatódik. Általában rövid idő elteltével a régi láncban lévők rájönnek, hogy a blokklánc verziója elavult vagy lényegtelen, és gyorsan frissítik a legújabb verzióra.

Egy példa:

A bitcoin készpénz kemény “egy” ingyenes bitcoin pénzérmét biztosított minden birtokában lévő bitcoinhoz – mindaddig, amíg megbízható pénztárcát vagy cserét használt. Ha 3 bitcint tartott a keményvilla előtt, 2017. augusztus 1-jén 3 bitcoin készpénzt kapott, ma ez a 3 bitcoin készpénz több mint 750 dollárt ér. 

Miért történnek Forks?

Helyes biztonsági kockázatok – A Blockchain szoftverben rejlő biztonsági rések lehetnek, amelyeket meg kell javítani, mielőtt egy hacker kihasználná azokat. Ezekben az esetekben kemény villára lehet szükség a nagyobb ökoszisztéma védelméhez.


Új funkció hozzáadása – A kriptopénz-fenntartók új funkciókat vehetnek fel, amelyek kemény villa nélkül nem lehetségesek. Például az Ethereum Bizánc keményvilla kötelező frissítés volt a magánélet és a méretezhetőség javítása érdekében.

A korábbi tranzakciók megfordítása – Kemény villával vissza lehet görgetni a korábbi tranzakciókat egy blokkláncon. Ez abban az esetben volt tapasztalható, amikor az Ethereum blokkláncon a DAO (decentralizált autonóm szervezet) feltörése visszafordult..

Hogyan működik az IRS adó kriptovaluta?

Az IRS a kriptovaluta-villákat megvitatja új kriptovaluta-útmutatójában és döntéseiben, 2019-24

Ha egy bizonyos kriptovaluta, amelyet birtokol, egy kemény villán megy keresztül, amely „akkor fordul elő, amikor egy kriptovaluta protokollváltozáson megy keresztül, amely végleges eltérítést eredményez a régi elosztott főkönyvből”, akkor a kapott új villás kriptovaluta jövedelemként adózik. Az újonnan kapott kriptovaluta költségalapja az Ön által elismert jövedelem lesz.

Például – Ha 2017 júliusában 2,5 Bitcoin volt, és 2,5 Bitcoin Cash-t kapott a bitcoin készpénzváltozat eredményeként, akkor ezt a kapott 2,5 Bitcoin Cash-t jövedelemként ismeri el a bitcoin készpénz valós piaci értékén annak idején, amikor fogadták. Ha aznap a Bitcoin Cash darabonként 500 dollárért kereskedne, akkor a szokásos jövedelmet 1250 dollárnak (500 dollár * 2,5) elismerné. Ennek a Bitcoin Cash-nek a költségalapja 1250 USD lesz.

Ha egy kemény villa után nem kap új kriptopénzeket, akkor nem lesz adóköteles jövedelme. Forrás: A21, A22, A23, A24

Cryptocurrency Soft Forks

A kriptovaluta puha villa „nem eredményez új kriptopénz létrehozását, vagyis nem eredményez jövedelmet”. Tehát, ha a kriptovalutád protokollváltozáson megy keresztül, de új kriptovalutát hoz létre – nem ismer el jövedelmet. Forrás: A29

Kriptovaluta légcseppek

Ha kriptovalutát kap egy repülőtértől („a kriptovaluta elosztása több adózó elosztott főkönyvi címére”), akkor a kapott kriptovaluta jövedelmét a beérkezés napján / időpontjában ismeri el. Az elismert jövedelem összegét a kriptovaluta akkori valós piaci értékének felhasználásával kell meghatározni. 

Ha nem kapott kriptovalutát repülőgépes esemény bekövetkezésekor, akkor nem ismeri el a jövedelmet, mivel nem kapta meg az ingatlant.

Kriptovaluta kemény villa adók

Cryptocurrency Tax szoftver

Kihasználhatja kriptovaluta-adó szoftver mint a CryptoTrader.Tax, hogy automatikusan beszámolja az összes kemény villáját és repülőcseppjét az új IRS-irányelveknek megfelelően.

Cryptocurrency Tax szoftver

Egyszerűen importálja az összes kriptovaluta kereskedést és tranzakciót a platformra. A CryptoTrader.Tax 3. lépésében hozzáadhat bármilyen kriptovalutát, amelyet repülőgép vagy kemény villa eredményeként kapott. Ezeket a tranzakciókat egyszerűen „Fork” vagy „Airdrop” eseményként jelölje meg. Mindegyikhez a megfelelő költségalapot és az USD-ben szereplő valós piaci értéket rendelik hozzá az átvételkor, amely lehetővé teszi, hogy egy kattintással azonnal elkészíthesse a szükséges adóügyi dokumentumokat. A CryptoTrader.Tax’s használata partnerség az Intuittal, akár importálhatja is ezeket a jelentéseket TurboTax az egyszerű adóbevalláshoz, vagy importálja őket a kívánt adóbevallási szoftverbe, ha Ön adószakértő.

tudsz Kezdje ingyenesen a CryptoTrader.Tax szolgáltatással, és megtudhatja, mennyire egyszerűvé teszi a kriptográfiai adózását, vagy kattintson ide, ha többet szeretne megtudni hogyan működik.

Jogi nyilatkozat – Ez a bejegyzés csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető adó- vagy befektetési tanácsadásként. Kérjük, beszéljen saját adószakértőjével, CPA-val vagy adóügyvédjével arról, hogyan kell kezelnie a digitális pénznemek adózását.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector