Hogyan kell elvégezni a Bittrex-adókat – A kriptográfiai adó űrlapok elkészítése

A Bittrex az egyik legnagyobb kriptovaluta-tőzsdévé vált az Egyesült Államokban. Sok kriptovaluta-kereskedő használja a Bittrex-et, mert az Egyesült Államokban érvényes szigorú szabályozási környezetben működik és megfelel. Amikor azonban a Bittrex adókat teljesítjük és a szükséges Bittrex adó űrlapokat kiépítjük, számos kihívás merül fel. 

Ez a cikk ezeket a kérdéseket tárgyalja, és elmagyarázza a szükséges Bittrex és kriptovaluta-adó formanyomtatványok.

Hogyan adóznak a kriptopénzek

A Az IRS kezeli a kriptovaluták adózási szempontból tulajdonként, nem pedig pénznemként. Csakúgy, mint más ingatlanok – részvények, kötvények, ingatlan – esetében, Önre is vonatkozik az adóbevallási kötelezettség, amikor a kriptovalutáját többé vagy kevesebbért eladja, forgalmazza vagy más módon elidegeníti, mint amire megszerezte. 

Ebben az értelemben a kriptovaluta-kereskedelem hasonlít a részvények adózási célú kereskedésére.

Például, ha 2018 áprilisában 0,1 dollárt vásárolt 1000 dollárért, majd két hónappal később 2000 dollárért eladta, akkor 1000 dolláros tőkenyeresége van. Ezt a nyereséget az adóbevallásában számolja be, és attól függően, hogy melyik adózási kategóriába tartozik, az adó bizonyos százalékát fizetnie kell a nyereség után. Az árak az adótáblázat alapján ingadoznak, valamint attól függően, hogy rövid vagy hosszú távú nyereség volt-e. Ez minden kriptovalutára vonatkozik.

A másik oldalon, ha a kriptovalutát kevesebbért adta el, mint amennyiért megszerezte, akkor megteheti írja le azt a tőkeveszteséget hogy pénzt takarítson meg a kriptográfiai adókon. 

Elolvashatja blogbejegyzésünket, A kriptovaluta-adók teljes útmutatója, a kriptográfiai adók mélyebb megvitatásához.

Bittrex adók – a probléma lebontása


A Bittrex valójában számos okból nem tudja a felhasználók rendelkezésére bocsátani a szükséges adóbevallásokat, amelyek általában a kereskedési részvények világában érkeznek.

Az első kérdés az, hogy a Bittrex számos kereskedését kriptovalutában jegyzik. Mivel a valós piaci értéket a FIAT pénznemében kell kiszámítania a kereskedés idején, ez nagyon problematikussá válik, és a Bittrex nem követi az eredeti költségalapot vagy a valós piaci érték adatait a kereskedések között.

A második probléma – és sokkal nagyobb – a kriptovaluta alapvető természetéből fakad. Mivel Ön képes titkosítást küldeni a Bittrex hálózatba és onnan ki, például bitcoin küldését egy külső pénztárcából a Bittrex pénztárcámba, a Bittrex nem tudja tudni, milyen áron (költségalapon) vásárolta meg ezt a titkosítást. A költségalap nélkülözhetetlen adat, amelyre szüksége van a a titkosítási adók kiszámítása.

Sokkal mélyebben megvitattuk ezt a problémát blogbejegyzésünkben, A kriptovaluta-adó problémája

Bittrex adók A Bittrex támogatási dokumentációból

A Bittrex nem adhat pontos adóbevallásokat

Tehát, még akkor is, ha a Bittrex pontos adóbevallásokat akart Önnek nyújtani, hogy részletezze a tőkenyereségét és -veszteségét, valamint mindent, amire szüksége van az adók beszámolásához, fizikailag nem képesek arra, hogy kriptovalutaadó-probléma. Ez minden nagyobb kriptovaluta-tőzsdére igaz, és nagy problémát jelent a kriptográfiai felhasználók számára.

Tehát, ha a Bittrex nem tudja megadni a szükséges adó űrlapjaimat, hogyan kaphatom meg őket?

Tehát annak érdekében, hogy megfelelően felépíthesse a szükségeseket kriptoadó formanyomtatványok, összesítenie kell az összes kriptovaluta adatot, amely az Ön által használt vételeket, eladásokat, kereskedéseket, légcseppeket, villákat, bányászott érméket, cseréket és csereügyleteket alkotja az összes használt tőzsdén.

Ezt kézzel teheti meg, ha exportálja az összes kereskedelemtörténeti fájlt a tőzsdéből, és elvégzi az egyes kereskedések tőkenyereség-veszteség tranzakcióit. A Bittrex lebontja a kereskedési előzmények fájljának letöltését itt. Miután megvásárolta a kereskedelem előzményeit, minden egyes adóeseményt fel kell venni a 8949-es űrlapra, és a nettó nyereséget át kell utalni az 1040-es D ütemtervére. Itt áttekintjük a manuális jelentési folyamatot itt: hogyan kell jelenteni a kriptovalutát az adókról.

Bittrex adók

Kriptopénz-adó szoftver – alternatív megközelítés

Alternatív megoldásként használhatja a kriptográfiai adószoftvert, mint például CryptoTrader.Tax automatizálni a teljes adójelentési folyamatot. 

A kriptográfiai adószoftver használatakor egyszerűen importálja az összes kereskedési és tranzakciós előzményt az összes tőzsdéről a platformra. Ezt úgy teheti meg, hogy belép a kereskedési előzmények fájljába a tőzsdéből, vagy összeköti fiókját egy API kulccsal. A szoftver automatikusan szétválogatja és megtisztítja ezeket az adatokat, és egy kattintással elkészíti a szükséges adóűrlapokat. Az alábbi rövid videó bemutatja a Bittrex importálási folyamatát.

Ezeket a generált adójelentéseket átadhatja adószakértőjének, saját maga is benyújthatja, vagy feltöltheti kedvenc adóbevallási szoftverébe, például TurboTax a kriptovaluta számára vagy TaxAct a CryptoTrader.Tax partnerségek használatával.

tudsz tudj meg többet arról, hogy a CryptoTrader.Tax hogyan automatizálja a kriptográfia-jelentési folyamatot itt!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector