A Ripple XRP fejlesztésének különböző fázisai

Ma visszatekintünk arra, hogy mik voltak a Ripple első lépései, és ki áll a vállalat jelenlegi sikere mögött. Meglátjuk azt is, hogy a Ripple és az XRP digitális eszközök hogyan fogják forradalmasítani a nemzetközi pénzátutalásokat.

A Ripple egy magánfinanszírozású társaság. Öt finanszírozási fordulót zárt le, amely két angyalfinanszírozási, egy kezdeti finanszírozási, két A és B sorozatú kört tartalmazott..

Dátum

Finanszírozás

típus

Befektető

Összeg

(millió USD)

2013 április

angyal

Andreessen Horowitz, FF Angel LLC, Lightspeed Venture PartnersPantera Capital, Vast Ventures, Bitcoin Opportunity Fund

2.5

2013 május

angyal

Google VenturesIDG Capital Partners


3.0

2013. november

Mag

Core Innovation Capital, Venture51, Camp One Ventures, IDG Capital Partners

      3.5

2015. május

A sorozat

IDG Capital PartnersSeagate TechnologyAME Cloud Ventures, ChinaRock Capital Management, China Growth Capital, Wicklow Capital, Bitcoin Opportunity Corp, Core Innovation Capital, Route 66 Ventures, RRE Ventures, Vast Ventures, Venture 51

28.

2015. október

A sorozat

Santander InnoVentures

         4

2016. szeptember

B sorozat

Standard CharteredAccentureSCB Digital VenturesSBI HoldingsSantander InnoVenturesCME GroupSeagate Technology

        55

Mint látható, sok befektető fektetett be. Közülük néhány fontos név. A Ripple bevételi forrásai között szerepeltek a pénzügyi hálózatok üzemeltetőinek nyújtott, a Ripple-be integrált szakmai szolgáltatások, a régi pénzügyi rendszerek Ripple és natív valuta (XRP) integrációjára épített szoftver. A Ripple-t számos bevett befektető is támogatja, amelyek további pénzügyi stabilitási réteget biztosítanak.

Ryan Fugger 2004-ben fogant a Ripple-nél. A szándék egy olyan decentralizált monetáris rendszer létrehozása volt, amely hatékonyan felhatalmazhatja az egyéneket és közösségeket saját pénzük létrehozására. 2011 májusában Jed McCaleb elkezdett olyan digitális valutarendszert kifejleszteni, amelyben a tranzakciókat konszenzussal igazolták a hálózat tagjai a Bitcoin által alkalmazott bányászati ​​folyamat helyett..

2012 augusztusában Jed McCaleb felvette Chris Larsent, és együtt bemutatták ötletüket Ryan Fuggernek. Ezt követően Ryan Fugger elhagyta a Ripple csapatot.

2012 szeptemberében Chris Larsen és Jed McCaleb közösen alapították az OpenCoin vállalatot. Az OpenCoin megkezdte a Ripple Protocol (RTXP), valamint a Ripple fizetési és csere hálózat fejlesztését. 2013. szeptember 26-án az OpenCoin hivatalosan megváltoztatta nevét Ripple Labs névre.

2015. október 6-án a céget átnevezték a Ripple Labs-ról a Ripple-re. 2016. június 13-án a Ripple virtuális pénznemengedélyt kapott a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériumától, ezzel a negyedik BitLicense-vállalattal.

A READ SEC pert egy másik tőzsdén hagyta szét az XRP, az OKCoin felfüggeszti az XRP kereskedést

2016. szeptember 23-án a Ripple bejelentette, hogy megkötöttek egy megállapodást, amely az első a maga nemében, és amelynek több fő banki érdekeltsége van a GPSG vagy a globális fizetési irányítócsoport létrehozására. Az új vállalkozás alapításában érintett banki érdekek egy virtuális ki-ki volt. Ide tartoztak a Bank of America / Merrill Lynch, a Santander, az UniCredit, a Standard Chartered, a Westpac Banking Corporation és a Royal Bank of Canada.

2017 folyamán a Ripple bejelentette, hogy több mint 100 pénzügyi intézmény teszteli határokon átnyúló fizetési technológiáját. Szintén 2017-ben a Ripple három eszköz létrehozását jelentette be. Ezeket kifejezetten a megvalósítandó Ripple Plan számára hozták létre. A három eszköz a következő: XCurrent, XRapid, XVia.

  1. Az XCurrent a Ripple vállalati szoftveres megoldása, amely lehetővé teszi a bankok számára a határokon átnyúló fizetések azonnali kiegyenlítését végpontok közötti végkövetéssel. Az xCurrent használatával a bankok valós időben üzenetet küldenek egymásnak, hogy megerősítsék a fizetési részleteket a tranzakció megkezdése előtt, és hogy megerősítsék a kézbesítést, miután az teljes. Tartalmaz egy szabályzatot, amelyet a RippleNet Tanácsadó Testület amely biztosítja a műveletek következetességét és jogi egyértelműségét.
  2. Az XRapid azoknak a fizetési szolgáltatóknak és más pénzintézeteknek szól, akik minimalizálni akarják a likviditási költségeket, miközben javítják az ügyfélélményüket. Mivel a feltörekvő piacokra történő befizetésekhez gyakran előre finanszírozott helyi pénznemű számlákra van szükség az egész világon, a likviditási költségek magasak. Az xRapid drámai módon csökkenti a likviditás tőkeszükségletét.

xrapid xrp

3. Az XVia azoknak a vállalatoknak, fizetési szolgáltatóknak és bankoknak szól, akik standard hálózaton keresztül szeretnének fizetést küldeni különböző hálózatokon keresztül. Az xVia egyszerű API-ja nem igényel szoftver telepítést, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy globálisan zökkenőmentesen küldhessék a kifizetéseket, átláthatóvá téve a fizetési állapotot, és gazdag információkkal, például számlákkal csatolva.

xvia hullámzás

Röviden, mi a Ripple-terv? Az első szakaszban a pénzügyi intézmények az XCurrent-ot fogják használni. A második fázis magában foglalja az XRapid és a XRP érme. Most a terv második szakaszának elején járunk. Ebben a második szakaszban az XCurrent szolgáltatást használó pénzügyi intézmények választhatják az XRapid használatát. Pontosabban az XRapid eszköz számos tesztjét a Money Gram és a Western Union végezte. Ráadásul, A Cuallix az első pénzintézet, amely élő XRapid és XRP valutát használ. Ezeket Mexikó és az Egyesült Államok közötti határokon átnyúló transzferekre használják.

Az XRapid eszköz fő előnyei az alacsony költségek és a nagy átviteli sebesség. Ez 60% -kal alacsonyabb költségeket jelent, mint a jelenlegi SWIFT átviteli rendszer. Továbbá az átviteli idő a jelenlegi átviteli rendszer 3-4 napjáról csökken, mindössze 4 másodperc. Íme a határokon átnyúló pénzátutalások forradalma.

READ SWIFT Már nem azonnali fizetés, az iparnak szüksége van XRP-re, azt mondja Ripple

ripple xrp sebesség

Idén a Ripple legfőbb gondja az XRP likviditás növelése. Ez úgy történik, hogy az XRP-t minél több tőzsdén jegyzik fel. Az XRapid eszköznek a legjobb likviditásra van szüksége a jövőben, amikor a határokon átnyúló transzferek volumene jelentős lesz.

A RIPP és a Ripple fizetési / csere hálózat létrehozása és fejlesztése érdekében az MIT Technology Review magazin 2014. februári számában a Ripple Labs-ot a 2014-es 50 legokosabb vállalat közé sorolta..

2016. január 12-én a Ripple az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező Richtopia listájára került, és a 8. helyre került a 100 legbefolyásosabb blokkkal rendelkező szervezet listáján..

Nagyon kevesen tudják, hogy a Ripple sok díjat nyert:

– 2015. február – Fast Company. A hullámosság a pénz tekintetében a világ 10 leginnovatívabb vállalata közé tartozik.

– 2015. február – amerikai bankár a 20 nézendő Fintech vállalat listájáról.

– 2015. augusztus – A Ripple Labs a Világgazdasági Fórum elnyerte a technológia úttörőjét.

– 2015. december – Forbes. Fintech 50.

– 2015. december – H2 Ventures, KPMG. Fintech 100.

– 2016. március – PYMNTS Innovation Project 2016. Legjobb B2B Innovációs Díj.

– 2016. június – A Fortune felvette a Ripple-t a Fintech 5 legforróbb vállalatába.

Jelenleg az XRP az egyik legerősebb vállalat a kriptopiacon. Valójában nem hiszem, hogy túlznék, amikor azt mondom, hogy ez a Crypto Market legszilárdabb vállalata. Az utóbbi időben a medvepiac miatt a jelenlegi 0,50 USD ár nem tükrözi a nagyon jó alapokat. Ne felejtsük el, hogy az XRP maximum 3,4 USD volt. Ez azt jelenti, hogy az ár több mint 80% -kal csökkent.

Az XRP árát egyelőre alábecsülik. A nagybefektetők nagyon jó alapokkal és nagyon olcsó árú társaságokat keresnek. Befektetők vásárlásához és tartásához, XRP vásárlása folyó áron ellenállhatatlan vonzerő lesz. Másrészt ebben az évben arra számítunk, hogy a MoneyGram, a Western Union vagy az SBI bejelenti az Xrapid eszköz és a digitális XRP eszköz élő használatát a határokon átnyúló átkeléseknél.

Ez egy informatív cikk, nem befektetési ajánlás. Kérjük, végezzen saját kutatást, mielőtt bármilyen kriptovalutába fektetne be.

kép forrása: digitaltrends.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector