RIPPLE Vs. GYORS

Megjelent: 2017. december 20. – Utolsó frissítés: 2018. március 03

Ilyen cikkre volt szükség! Miért? Mivel a két vállalat egyazon piaci szegmensben közvetlen versenytárs. A határokon átnyúló transzferpiacon uralkodó régi vállalat és egy új forradalmi technológiai vállalat, amely át akarja venni a hatalmas, határokon átnyúló transzferpiac néhány részét.

Fodrozódás

A Ripple cég létrehozója és fejlesztője a Ripple fizetési protokoll és csere hálózat. Az eredetileg Opencoin nevet viselő és 2015-ig átnevezett Ripple Labs céget 2012-ben alapították, és székhelye a kaliforniai San Franciscóban található..

Alkotói: Ryan Fugger, Jed McCaleb és Chris Larsen.

A Ripple egy magánfinanszírozású társaság. Öt finanszírozási fordulót zárt be, köztük két angyalfinanszírozási, egy kezdeti finanszírozási, egy „A” és egy „B” kört..

Dátum

Finanszírozás

típus

Befektető

Összeg

(millió USD)

2013 április

angyal

Andreessen Horowitz, FF Angel LLC, Lightspeed Venture PartnersPantera Capital,  Vast Ventures, Bitcoin Opportunity Fund

2.5


2013 május

angyal

Google VenturesIDG Capital Partners

3.0

2013. november

Mag

Core Innovation Capital, Venture51, Camp One Ventures, IDG Capital Partners

3.5

2015. május

A sorozat

IDG Capital Partners,  Seagate TechnologyAME Cloud Ventures, ChinaRock Capital Management, China Growth Capital, Wicklow Capital, Bitcoin Opportunity Corp, Core Innovation Capital, Route 66 Ventures, RRE Ventures, Vast Ventures, Venture 51

28.

2015. október

A sorozat

Santander Inno Ventures

4

2016. szeptember B sorozat Standard CharteredAccentureSCB Digital VenturesSBI HoldingsSantander InnoVenturesCME GroupSeagate Technology 55

Fodrozódás egy súrlódásmentes élményt nyújt a globális pénzküldéshez a blockchain erejével. A Ripple növekvő, globális hálózatához csatlakozva a pénzügyi intézmények ügyfeleik fizetéseit a világ bármely pontján azonnal, megbízhatóan és költséghatékonyan feldolgozhatják. A bankok és a fizetési szolgáltatók az XRP digitális eszközzel tovább csökkenthetik költségeiket és új piacokra léphetnek be.

A Ripple irodáival San Franciscóban, New Yorkban, Londonban, Sydney-ben, Indiában, Szingapúrban és Luxemburgban van több mint 100 ügyfele világszerte. Jelenleg mintegy 200 alkalmazottja van.

mi a hullámzás

Ez év nyarán a Ripple három speciális eszközt hozott létre: xCurrent, xRapid, XVia. A transzferpiac egy adott szegmensének kezelésére használt három eszköz mindegyike. Az XCurrent az igény szerinti alkalmazás, amely a bankokat használja az ügyfélfizetések feldolgozására. A XVia az az eszköz, amelyen keresztül a vállalkozások csatlakoznak RippleNet fizetések küldésére.

Az XRapid az az eszköz, amellyel az XRP likviditást fel lehet ajánlani az érdeklődőknek. Ez év októberében a Ripple bejelentette: “A Cuallix lett a világ első xRapid-Ripple megoldása, amely az XRP-t likviditási eszközként használja az Egyesült Államok határokon átnyúló fizetéseinek Mexikóba történő küldésének költségeinek csökkentésére.” Ez azt jelenti, hogy hamarosan az XRP-t használják a határokon átnyúló transzfereknél.

OLVASSA EL a Coinbase megbeszélését az Acqui-Hire Ripple finanszírozású bérleti szolgáltató társaság Omni számára

<< A Ripple Net Accelerator programot max 300 millió dollár az örökbefogadás felgyorsításának ösztönzésére. Nem hasonlít a Visa kezdeteihez. A durva ötlet az, hogy „fizetünk önnek Mr. Banknak vagy Mrs. Banknak, hogy felgyorsítsa a program használatát. XRP-ben fizetünk. „Ha nem akarják az XRP-t, lehetőségük van amerikai dollár felhasználására. >>

Ezt a választ adta Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója egy riporternek, aki megkérdezte tőle, hogyan fogja meggyőzni a bankokat az XRP pénznem határokon átnyúló fizetések során történő felhasználásáról.

2017. november 28-án, a CoinDesk’s konszenzus: Fektessen be New Yorkba, a TechCrunch alapítója, Michael Arrington elárulta, hogy 100 millió dollárt gyűjtött egy fedezeti alap számára, amely titkosított eszközöket vásárol és tart, miközben token értékesítésbe, részvényekbe és adósságokba fektet be..

Az Arrington XRP Capital névre keresztelt új szervezet által alapított alap elsőként követeli meg az összes korlátolt partnertől, hogy fektessenek be az XRP-be, a RippleNet Ripple szoftverének futtatásába. Az alap az XRP-t is felhasználja az összes disztribúcióhoz és díjhoz.

Technológiája révén a Ripple forradalmasította a határokon átnyúló pénzátutalásokat. A blockchain technológia és az XRP révén a határokon átnyúló transzferek költségei 60% -kal csökkentek. Ezenkívül a legfontosabb szempont a pénzátutalás időtartamának csökkentése. Jelenleg a SWIFT-en és a levelező bankok elavult láncán keresztül a határokon átnyúló pénzátutalás 3-5 napot vesz igénybe. A Ripple technológián és az XRP-n keresztül egy határokon átnyúló pénzátutalásra 4 másodpercen belül sor kerül.

GYORS

A belga La Hulpe-ban található Global Interbank Financial Telecommunication Company (SWIFT) 1973-ban alakult. Tevékenységi területe a pénzügyi üzenetek továbbítása a nemzetközi SWIFTNet hálózaton keresztül..

A pénzügyi üzeneteket a határokon átnyúló pénzátutalások megkönnyítésére használják. A vállalatnak jelenleg körülbelül 2000 alkalmazottja van.

A SWIFT pénzügyi üzeneteket hordoz, de nem vezet számlákat tagjai számára, és nem végez elszámolást vagy elszámolást.

A SWIFT nem segíti elő az átutalást: inkább küld fizetési megbízások, amelyet rendezni kell levelező számlák hogy az intézmények egymással rendelkeznek. A banki tranzakciók cseréjéhez minden pénzügyi intézménynek banki viszonyban kell állnia azzal, hogy vagy bankként működik, vagy csatlakozik egyhez (vagy többhez), hogy élvezhesse ezeket az üzleti sajátosságokat.

hullámzó fizetési protokoll

A SWIFT a pénzügyi üzenetek szintaxisának ipari szabványává vált. A legtöbb nemzetközi bankközi üzenet a SWIFT hálózatot használja. A SWIFT most 150 billió dollárt kezel az üzenetküldő szolgáltatásában.

2016-ban 81 millió usd lopás történt a Banglades jegybank a New York-i számláján keresztül Federal Reserve Bank nyomára került hacker a SWIFT-ek behatolása Szövetségi hozzáférés szoftver a New York Times jelentése szerint. A társadalom elismerte, hogy nem ez volt az első ilyen kísérlet, és ennek megfelelően az átviteli rendszer biztonságát új vizsgálatnak vetették alá.

A READ Ripple Xpring 2,2 millió dolláros magfinanszírozást invesztál a biometrikus kiberbiztonsági cégbe

A bangladesi központi banktól történt lopásról szóló jelentések után nem sokkal egy második, nyilvánvalóan kapcsolódó támadás történt egy vietnami kereskedelmi bank ellen. Mindkét támadás érintett rosszindulatú mindkettő jogosulatlan SWIFT-üzenet kiadására és annak elrejtésére, hogy az üzeneteket elküldték.

A Ripple által felvetett kihívásra válaszul a SWIFT elindította a feladatot Globális fizetési innovációs kezdeményezés (GPII) kezdeményezés. A jelenlegi SWIFT üzenetküldő rendszert és a banki levelezést, amely a régi, határokon átnyúló fizetések gerincét képezi, a GPII lényegében egy olyan szabályhalmaz, amely arra kötelezi a bankokat, hogy ésszerűbb magatartást tanúsítsanak a határokon átnyúló fizetések során, a fizetések és az adatok követésével figyelemmel kíséri az új szabályok betartását. Azonban, amint azt a cikk következtetései láthatják, a GPII korántsem igazi versenyző a Ripple számára. A GDPII továbbra is továbbfejlesztett üzenetküldő szolgáltatás, a Ripple pedig blockchain technológiával rendelkezik.

Következtetések.

Ma a világ több mint 150 billió dollárt küld át a határokon. Ezeket az összegeket szinte teljes egészében a SWIFT kezeli a pénzügyi üzenetküldő szolgáltatásán keresztül. Az alábbiakban összehasonlítást láthat RIPPLE és GDPII.

GDP1

Sok rajongót látok különböző webhelyeken, akik már látják, hogy a Ripple kezeli ezeket a hatalmas összegeket. Azt mondom, hogy realisztikusabbak vagyunk. A Ripple által vezetett út nem könnyű. Csak annyit mondok: ha a Ripple-nek sikerül az első 5 évben ezeknek legalább 2% -át kezelnie, akkor nagyon jó lesz.

A Ripple 200 alkalmazottja nagyon hatékony. Ha nem lenne hatékony csapata, Ripple nem lenne ebben a fejlődés utolsó szakaszában. Az a tény, hogy a Ripple több mint 100 bankot győzött meg technológiájának teszteléséről, ezt bizonyítja. Harcra kerül a tradicionalizmus és az új blockchain technológia. Ennek a hatalmas piacnak a meghódítása kemény és évekig tartó háború lesz. Kétségtelen, hogy a blokklánc technológiát fogják bevezetni. Ripple és XRP lassan, de biztosan elnyeri ennek a hatalmas, határokon átnyúló transzferpiacnak a szeletét.

Úgy gondolom, hogy a 2018-as év fontos év lesz az XRP mint határon átnyúló fizetések puffervalutája kialakításában és alkalmazásában. Abban az időben, amikor ezt a cikket írtam, Az XRP / USD ára 0,70 dollár. Mindenki megkérdezi, mikor van új ugrásunk az XRP árában? Hamarosan új partnerségeket jelentenek be a bankokkal. A legfrissebb információk szerint az XRP-vel a Coinbase-en kereskednek. De kétségtelenül a hír, amely megmozgatja a Az XRP ára 3-5 dollárra az XRP használata lesz a határokon átnyúló fizetések során. Addigra HOLD!

“Nem hiszem, hogy lóvá és buggyá lehetne lépést tartani egy versenyautóval”

(Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector