Befektetési horrortörténet!

Befektetési horror történet: túl korai eladás

Azon hibák közül, amelyektől a befektetők rettegnek, a részvények túl korai eladásának – majd az értékének szárnyalásának figyelemmel kísérésének – az egyik legnagyobbnak kell lennie. Ma egy befektetőtől hallhatunk, aki éppen ezt tapasztalta.

Mi történt?

Szerző és blogger a tarka bolond, Matt Frankel leírta, hogyan követett el hibát, amikor három kulcsfontosságú részvény eladásáról döntött. Szilárd és tapasztalt befektetőként szokott hibázni – és szabadon elismeri, hogy ez a képesség tanuljon ezekből a hibákból ez segítette a készségek és önbizalom fejlesztésében a részvények adásvételében. De a túl korai eladás kockázata továbbra is fennmaradt – amint rá akart jönni költségeire!

Matt elmagyarázza, hogy befektetői karrierje során volt néhány olyan eset, amikor elkövette azt a hibát, hogy egy szilárd részvényt értékesített, mielőtt az teljes értéket elért volna, annak ellenére, hogy hosszú távon teljes mértékben hitt az üzletben – korábbi kutatás és elemzés a vásárlás előtt.

A három részvényeladási hiba

részvényárfolyam-diagram

Három részvény kiemelkedik Matt számára, mint kulcsfontosságú példa arra, hogy a korai eladás miként vezethet el egy kihagyott lehetőséghez, több ezer font értékben.

Az első a Tesla Motors volt – a NASDAQ TSLA néven szerepel. Az eredetileg bölcs befektetési döntés miatt az állomány értéke gyorsan, több mint 100% -kal növekedett. Matt 2011-ben vásárolta meg a részvényt az IPO után. Akkor 23 dollárba került részvény. A Teslának akkor egyetlen termékpiaca volt – a lenyűgöző Roadster -, de még nem bizonyított, mint a motorgyártás vezetője. 2012-re az 5-ös modellkiadása elismeréseket szerzett, a vállalat részvényei pedig szárnyalni kezdtek. Matt ekkor 58 dollárért adta el részvényenként – majd figyelte, ahogy a vállalat piaci értékelése tovább növekszik! Az írás idején a Tesla részvényenként körülbelül 300 dollárért kereskedett…

Lehet, hogy ez is tetszik neked: Ez a srác javíthatja pénzügyi helyzetét

A második hiba az univerzális kijelzővel volt. Matt úgy vélte, hogy az OLED kijelzőinek piaca az elkövetkező években gyorsan bővülni tud, ezért 2013-ban részvényenként 25 dollárért vásárolt be a cégbe. Néhány hónappal később beváltott, mivel a részvények 49 dollárért cserélődtek. Ez annak ellenére bizakodott, hogy az OLED piacon továbbra is növekedésre van szükség, és hogy a vállalat megfelelő helyzetben van ahhoz, hogy vezető szerepet töltsön be benne. Miután eladta pozícióját, ismét figyelte a részvény 200 dollár fölé emelkedését, egyre komorabban!

A harmadik hiba gyakori volt a kezdők befektetésében – rövid távú nyereségre való kereskedés és pozícióváltás céljából próbálták megverni a piacot. A tapasztaltabb befektetők a piac és az őket érdeklő vállalatok elemzésével töltik idejüket, és elemzik a hosszabb távú befektetés okait; néha még „vásárol és tart” stratégiát is elfogad, ahelyett, hogy hamarosan el akarna adni.

Matt megint megtanulta a nehéz utat. 2004-ben a NASDAQ tőzsdén csak 2,53 dollárért vásárolta meg a Repligent. A biotechnológiai cég ekkor kevésnek tűnt, és az eredeti 1000 részvényes befektetését valamivel a vételár felett adta el. Ismét – és döntő fontosságú – továbbra is hitt a cég értékében és hosszabb távú potenciáljában. Ma a vállalat kulcsfontosságú szereplő az iparban, és részvényei részvényenként körülbelül 38 dollárért kereskednek. Ha Matt kitartott volna mellettük, hozzávetőlegesen 1400% -os nyereséget élvezett volna!

Az emberek ezt is olvassák: 7 lépés a pénzügyi céljaid eléréséhez


Az elvitel

stratégiai döntések a részvények eladásáról

Mindig lesz idő, amikor van értelme részvényeket eladni. Még Warren Buffet is, aki a „vétel és tartás” megközelítés híres bajnoka, stratégiai döntéseket hoz, hogy adott esetben eladja-e részesedéseit. De ezek soha nem térdre ráncos reakciók a piaci mozgásra vagy rövid távú nyereségre adott válaszként. A legbölcsebb befektetők időt töltenek azzal, hogy megértsék azokat a vállalatokat és piacokat, amelyekbe befektetnek, majd hosszabb távon hoznak döntéseket. Ez azt jelenti, hogy továbbra is kereshetik a piacot olyan tényezők után, amelyek alapvetően megváltoztathatják befektetéseik táját, de nagyrészt kizárják azokat a rövid távú ingadozásokat, amelyek a részvényárfolyamok folyamatos emelkedését és csökkenését okozzák. Azzal a hittel és bizalommal, hogy eleget tettek a kutatásban és elemzésben, újra áttekinthetik feltételezéseiket és stratégiájukat, ellenőrizhetik, hogy továbbra is helytállóak-e, és akkor bíznak abban, hogy fenntartsák befektetési pozíciójukat..

A tőzsdei oktatás továbbra is teljesen kulcsfontosságú a tőzsdei befektetői siker szempontjából. A jó hír az, hogy nem kell nehéz megtanulni a piac működését, különösen a modern digitális eszközökkel és módszerekkel. Kereskedelmi oktatás elengedhetetlen betekintést, ismereteket és készségeket nyújthat, amelyekre hosszú távon sikeres befektetővé válhat, még akkor is, ha jelenleg teljesen kezdő vagy, és kevés ismerettel rendelkezel a tőzsde működéséről. Tudjon meg többet és ismerje meg a titkokat, amelyeket a szakemberek élveznek tanfolyamainkkal és képzési anyagainkkal.

Ha szívesen olvasta a Trading Education cikkét, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

Matthew Frankel eredeti cikkét elolvashatja itt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector