Fektessen be, mint Peter Lynch – a részvényszedés szakértője

Hogyan lehet befektetni, mint Peter Lynch

Lynch legtöbb befektetése "elveket" meglehetősen könnyen megtanulható.

Peter Lynchet széles körben minden idők egyik legjobb befektetőjének tartják, úgy tűnik, Peter Lynch varázslatos érzéssel rendelkezik, amikor a tőzsdéről van szó. 80-as éveiben elért eredménye, hogy egy 20 millió dolláros befektetési alapot, a Fidelity Magellant a világ legnagyobbjává változtatta, azt jelenti, hogy egyesek még jobbnak is tartják Warren Buffetnél.

Valójában tippeket osztott meg e híres befektető a nemrégiben a Telegraph cikk Richard Evans-szal demonstrálja, hogy befektetési stratégiái egyáltalán nem annyira varázslatosak. Ehelyett a frissítő földi tanácsok tartalmazzák "soha ne fektess be olyan ötletbe, amelyet nem tudsz zsírkrétával illusztrálni" és "fektessen be abba, amit tud". Más szóval, a piacok gyakorlati, megalapozott megközelítésére összpontosít.

Ami érdekes, Lynch azt állítja, hogy sok legjobb ötletét elveszi az íróasztaltól. Ehelyett otthon, a bevásárlóközpontokban vagy akár a gyorsétteremláncokban lel ihletet. Például azért inspirálta, hogy befektessen a Dunkin ‘Donuts-ba, egyszerűen azért, mert annyira szerette a kávét. Ez azt jelenti, hogy a befektetési döntéseket nem kizárólag ezeken a tanórán kívüli felismeréseken alapozza – inkább katalizátorok számára, hogy mély, alapos kutatásokat folytasson a szóban forgó vállalatokról..

Ő is több, mint hajlandó megosztani tudását a kezdőkkel. A népszerű Lynch-könyvek közé tartozik "One Up a Wall Streeten", ahol az amatőröknek tanácsolja a profik legyőzését, és "Tanulj meg keresni", ahol osztja a tőzsde alapelveit, amelyeket állítása szerint sok tapasztalt befektető nem is tud.

Íme néhány tipp arra, hogyan lehet okosan befektetni, például Peter Lynch módon:

Kerülje el a két leggyakoribb hibát

kerülje a leggyakoribb hibákat, Peter Lynch befektetési tippek

Lynch szerint két nagy hiba van, amelyet a befektetők gyakran elkövetnek. Az első túl magas árat fizet egy gyorsan növekvő vállalatért. Megmagyarázza, hogy ez azért van "a gyorsan növekvő nagy ipar túl sok figyelmet és túl sok versenytársat vonz".

A második hiba az, hogy olcsó részvényeket vásárolnak olyan vállalkozásoktól, amelyek valóban leálltak. Ez azért van, mert ha az üzlet nem bővül, akkor kevés esélye van a befektetése virágzásának. Tehát végezze el a kutatását.

Csak azt vegye meg, amit ért

Ha befektetni fog, akkor válasszon olyan vállalatokat, termékeket vagy iparágakat, amelyekről Ön már nagyon jól és ideális esetben is tud, és akiknek rajong.

Így nagyobb az esélye annak, hogy intuitív módon megértse, mibe fektet be, ráadásul ösztönözni fogja az adott iparág alapos tanulmányozására. Lényegében minél többet tudsz egy vállalatról, annál jobban rá leszsz hangolva a vagyonának finom változásaira. Egy egyszerű példával élve, ha úgy dönt, hogy befektet a kedvenc pizzéria-láncába, de észreveszi, hogy a különféle kirendeltségeknél a látogatók elesnek, akkor ez rossz jel.

Röviden, a portfóliónak tükröznie kell személyes szenvedélyeit, tudását és tapasztalatait. Végül is mi értelme van a pénz ömlesztésének a mezőgazdaságba, ha nem adja át az iparágat? Bármennyire "Okos" Lehet, hogy egy befektetés nem okos, ha nincs ráadva.


Csináld meg a házi feladatodat

a vállalatok elemzése, Peter Lynch befektetési tippek

Lynch megszállottan elemezte a vállalatokat, az iparágakat és a piacokat, feladata volt megérteni őket. Szilárdan hitt a lehető legnagyobb mennyiségű részvény értékelésében – így össze tudta hasonlítani és szembeállítani őket, hogy megtalálja a legjobbat. Ehhez számos befektetési mutatót használt fel, hogy jobb összehasonlításokat, számításokat és előrejelzéseket készítsen.

El kell ismerni, hogy ezek a mutatók eleinte ijesztőnek tűnhetnek, de ha egyszer rájön a használatukra, akkor másodlagos természetűvé válhatnak. Tehát hajlandó átgondolni az olyan elgondolásokat, mint az árbevétel százaléka, az ár / nyereség arány, az adósság és a saját tőke arány, a könyv szerinti érték és a készpénz pozíció.

Ha valóban komolyan gondolja a pénzét részvényekbe történő befektetéssel, akkor először azzal kell befektetnie az agyerejét, hogy megtanulja különbséget tenni a potenciális bajnok és a fickó között. Tehát megtudja, milyen eszközöket használ a főbefektető, majd kövesse a példát.

Senki sem válik egyik napról a másikra részvényfelvételi szakértővé, de ha olyan legendából tanulunk, mint Peter Lynch, sok kezdő hibát elkerülhetünk. Kezdje azzal, hogy tanulmányozza a készségeit olyan könyvekben, mint "One Up a Wall Streeten" és "Tanulj meg keresni", akkor készülj fel arra, hogy növekedjen a pénzed.

Ha komolyan gondolja a befektetést, mint Peter Lynch, akkor kezdje el olvasni az alábbi könyveit:

Keresse meg az Amazon-on >> egyet a fal utcai könyvén Peter Lynch

  • Tanulj meg keresni

Keresse meg az Amazon-on >> Tanuld meg keresni Peter Lynch könyvét

  • Az utca verése

Keresse meg az Amazon-on >> megverte Peter Lynch utcai könyvét

Főbb pontok

Összefoglalva, a következőket kell tennie, ha befektetni szeretne, mint Peter Lynch – a részvényfelvételi szakértő:

  • Szerezzen szilárd alapot az üzleti és tőzsdei ismeretekhez
  • Csak olyan vállalatokba fektessen be, amelyeket megért
  • Ne hagyja figyelmen kívül azokat a kisebb vállalatokat sem, amelyekre a Wall Street néz
  • Végezzen átfogó kutatást
  • Fektessen be egy hosszú távú gondolkodásmóddal

Bár nincs mód garantálni olyan jó hozamokat, mint Peter Lynch karrierje során elért, módszereinek elsajátítása és könyveinek elolvasása jobb helyzetbe hozhatja Önt.

Ha tetszett olvasni az olyan befektetésről, mint Peter Lynch – a tőzsdei kereskedés szakembere, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector