Stock Trading UK kezdőknek 2021

Contents

Stock Trading UK | Hogyan kereskedjünk a készlettel kezdőknek 2021

Az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkezik és részvényekkel kíván kereskedni? Olvassa el az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedelméről szóló átfogó útmutatónkat.

A tőzsdei kereskedés eltér a pusztán a részvények „vásárlásától”. Ennek az az oka, hogy arra fogsz spekulálni, hogy szerinted a választott részvények drágulnak vagy csökkennek-e. Előfordulhat, hogy egy tőzsdei kereskedési pozíciót több napig vagy hétig nyitva tart – de a legtöbb esetben perceket vagy órákat.

Mint ilyen, a tőzsdei kereskedés rövid távú befektetési stratégia, amelynek célja a folyamatosan változó részvényárfolyamok kiaknázása. Ezen felül lehetősége lesz akár 1: 5 arányú tőkeáttételt is alkalmazni az Egyesült Királyság részvényeinek kereskedésekor. Ez azt jelenti, hogy a tőzsdei kereskedési számlán lévő összeg ötszörösével kereskedhet.

Hangsúlyoznunk kell azonban, hogy a legtöbb, kevés tapasztalattal rendelkező brit tőzsdei kereskedő az első próbálkozás után pénzt veszít. Ezért állítottuk össze ezt rendkívül átfogó útmutató a Stock Trading UK.

Útmutatónk ismerteti a csínját-bínját részvény kereskedés az Egyesült Királyságban magában foglalja, hogyan lehet pénzt keresni vagy veszíteni, milyen stratégiákat kell figyelembe venni, és hogyan lehet megfelelő brit brókert találni az Ön igényeinek megfelelően. Végigvezetjük Önt egy brit tőzsdei kereskedési számla megnyitásának, megbízás leadásának és stratégia bevezetésének folyamatán is.

Stock Trading UK – Tartalomjegyzék

Mi az a tőzsdei kereskedés UK?

Hogyan működik az Egyesült Királyság részvény kereskedése?

A részvény kereskedés előnyei az Egyesült Királyság CFD-jén keresztül

A tőkeáttétes tőzsdei kereskedés kockázatai

Kereskedhető tőzsdék

Hogyan lehet pénzt keresni az Egyesült Királyság részvény kereskedésével?

Az Egyesült Királyság részvény kereskedési stratégiái és rendszerei

A megfelelő brit tőzsdei kereskedési platform kiválasztásának fontossága


Stock Trading UK Guide: A lényeg

Mi az a tőzsdei kereskedés UK?

Leegyszerűsítve: a tőzsdei kereskedés a részvényekkel való kereskedés folyamata – például a londoni tőzsdén vagy a NASDAQ-nál. Elsődleges célja a pénzszerzés. Ehhez meg kell jósolnia, hogy a részvény értéke növekszik vagy csökken-e.

Így van – nem szereti a hagyományos részvénybefektetéseket, a tőzsdei kereskedés lehetővé teszi a nyereség elérését is, amikor a vállalat értéke csökken. Ez a kereskedelem világában „short-sale” néven ismert.

Egy pillanatra visszatérve a hagyományos részvénybefektetésekre, ez gyakran azt fogja tapasztalni, hogy a befektetők több évig megtartják részvényeiket. Például vásárolhat 2000 font értékű BT részvényt, és hagyhatja őket portfóliójában, hogy növekedjen.

Az út mellett remélhetőleg gyűjtenek néhány negyedéves osztalékot. Ez egy hosszú távú „vételi és tartási” stratégia.

A spektrum másik végén a tőzsdei kereskedés gyakran azt tapasztalja, hogy részvényeket vásárol vagy ad el órákig vagy akár percekig. Ez azt jelenti, hogy kisebb margókat fog üldözni, de sokkal gyakoribb módon.

Bizonyos esetekben az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedői „swing kereskedési” stratégiát alkalmaznak, ami azt jelenti, hogy a pozíció napokig vagy hetekig nyitva maradhat. Akárhogy is, a részvénykereskedők ritkán fognak hosszú távon megközelíteni a befektetéseket.

Példa az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedésére

Mielőtt eljutnánk a brit tőzsdei kereskedelem működéséhez, valószínűleg van értelme egy gyors példával megütni. Ez remélhetőleg megtisztítja a ködöt, mielőtt feltennénk az előzetest, és túlterhelnénk Önt hasznos információkkal!

 • Tegyük fel, hogy kereskedni szeretne ASOS megoszt
 • A kereskedés idején az ASOS részvények ára 4,60 font az AIM-en
 • Ön úgy véli, hogy a részvényeket erősen alulértékelik, ezért „vételi megbízást” ad le
 • Vételi megbízás leadásával jelzi a választott kereskedési platform számára, hogy szerinte az ASOS részvények értéke emelkedni fog
 • Összesen 200 fontot szán a kereskedelemre
 • Néhány nappal később az ASOS részvények 10% -kal többet érnek
 • Készpénzt vásárol – összesen 20 font nyereséget termel (200 font tét x 10% nyereség)

Amint a fentiekből is látszik, az Egyesült Királyságban a tőzsdei kereskedelem alapkoncepciója nagyon egyszerű.

Most nézzünk meg egy példát arra, hogy hogyan nézhet ki egy rövidre eladott tőzsdei kereskedés, mielőtt értékes információkkal túlterhelnénk!

 • Ezúttal kereskedésre vágyik KÖVETKEZŐ megoszt
 • A kereskedés idején a NEXT részvények ára 6,10 font a Londoni Értéktőzsdén
 • Ön úgy véli, hogy a részvények túlárazottak, és így – gondolja, hogy csökkenni fognak az értékük, ezért adjon le egy „vételi megbízást”
 • Mint ilyen, el kell adnia egy „eladási megbízást” a kiválasztott brit kereskedési webhelyen
 • Ön nagyon bízik ebben a kereskedelemben, így tétje összesen 1.000 font
 • Néhány nappal később a NEXT részvények értéke 20% -kal kevesebb
 • Készpénzt vásárol – összesen 200 font nyereséget termel (1000 font tét x 20% nyereség)

Ne feledje, hogy a NEXT részvények 20% -os esése azt jelenti, hogy Ön 20% -os nyereséget ért el – amikor eladási megbízást adott!

Hogyan működik az Egyesült Királyság részvény kereskedése?

uk részvények

Útmutatónk ezen része lehetővé teszi, hogy világosan megértse a tőzsdei kereskedés és a részvénybe történő befektetés közötti különbséget. Dióhéjban, amikor részvényeket vásárol egy hagyományos online brókertől, akkor 100% -os tulajdonjogot kap a részvényekből.

Más szóval, ha 200 fontot fektet be a cégbe, akkor tulajdonképpen 200 font részesedéssel rendelkezik a cégben. Cserébe ez bizonyos részvényesi jogokat biztosít Önnek – például szavazhat az éves közgyűléseken.

Ezen felül jogosult lesz a társaság által kifizetett osztalékok részesedésére is. Ezt készpénzben kell kifizetni az összes többi részvényessel egyidejűleg.

Ennek ellenére, amikor részvénykereskedéssel foglalkozik, akkor ezt különbözeti szerződéseken – vagy egyszerűen CFD-ken – keresztül fogja megtenni..

CFD tőzsdei kereskedés

Alapvető formájában a CFD-k az online kereskedési platformok által létrehozott és kínált pénzügyi eszközök. A fő koncepció az, hogy a CFD eszköz valós időben „követi” az eszköz értékét.

Például:

 • A londoni tőzsde 212p-os árfolyamot jegyez Tesco megoszt
 • A választott kereskedési platformon a Tesco CFD-k ára szintén 212p
 • Néhány órával később a Tesco részvényeit 219p-os árfolyamon jegyzik a londoni tőzsdén
 • Ismét a választott kereskedési platform 219p-t jegyez a Tesco CFD-ken

Amint a fentiekből látható, nem számít, hogy mi történik az adott részvény árfolyamával, a CFD hasonlóan tükrözi majd. Ez a CFD-ket több okból is nagyon vonzóvá teszi a részvénykereskedők számára.

Mielőtt erre eljutnánk, fontos megjegyezni, hogy a részvény CFD-k kereskedésével Ön nem lesz az alapul szolgáló részvények tulajdonosa. Ennek oka, hogy a CFD-t semmi kézzelfogható nem támogatja. Ehelyett a CFD egyszerűen követi az adott részvény értékét.

Az osztalékokat tekintve itt a dolgok kissé összetettebbé válnak. Ennek ellenére a lényege a következő:

 • Egyes CFD kereskedési platformok módosítják a számlaegyenlegét, amikor a társaság osztalékot fizet
 • Ha sokáig áll a részvény CFD-n (vagyis azt gondolja, hogy annak ára emelkedni fog), és az osztalék kifizetésekor tartja pozícióját, az összeg pozitívan megjelenik a számláján
 • De ha hiányzik a részvény CFD (vagyis azt gondolja, hogy az ára csökkenni fog), akkor az összeget negatívan tükrözi a számlája

Más szavakkal, azok, akik a részvény CFD-t eladják, fedezik az osztalékfizetést azok számára, akik sokáig mennek.

A részvény kereskedés előnyei az Egyesült Királyság CFD-jén keresztül

Az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedési útmutatójának ezen a pontján aggodalomra adhat okot, hogy az alapul szolgáló részvények nem lesznek Ön tulajdonában. Ennek azonban nem szabad aggódnia, mivel a részvénykereskedés során a végső cél az, hogy folyamatosan kicsi és gyakori nyereséget kapjon.

Vagyis a sikeres tőzsdei kereskedők ritkán tartják nyitva a CFD pozíciót több mint néhány hónapig. Valójában – és amint azt korábban röviden említettük – a legtöbb kereskedés napok vagy órák időtartamú nyitott és záró pozíciókat nyit meg!

Emiatt nem kell aggódnia a részvények birtoklása miatt a profit érdekében. Mindazonáltal az alábbiakban bemutatjuk azokat a sok okot, amelyek miatt az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedői CFD-khez fordulnak pénzügyi céljaik megvalósítása érdekében.

Emelkedő és zuhanó piacok

Számunkra a Trading Education-nál ez messze a legnagyobb előny a részvény CFD-k kereskedésével. Leegyszerűsítve: mindig választhat, hogy hosszú vagy rövid választási lehetőséget választ-e a választott részvényre.

 • Vagyis, ha úgy gondolja, hogy a részvény ára emelkedni fog, akkor ez csak vételi megbízás leadásának esete.
 • Ha úgy gondolja, hogy a részvény túlértékelt és így – az ára csökken, akkor eladási megbízást kell adnia. Ez valóban ilyen egyszerű.

A dolgok rövid eladási oldala a kereskedési lehetőségek teljesen új világát nyitja meg, mivel a hagyományos részvények csak akkor engednek profitálni, ha a piacok felfelé haladnak.

Például térjen vissza a 2008-as pénzügyi válságra. Az év elején, HSBC a részvények értéke 871p volt. Mindössze 15 hónappal később ugyanezen részvények ára 371p volt, ami 55% -os csökkenést jelent.

Most a legjobbakat remélő HSBC részvényesek jelentős összeget vesztettek volna el ebben az időszakban. Másrészt az ügyes tőzsdei kereskedők kétségkívül rövidítették volna a részvényeket. Ezzel 55% feletti 15 hónapos nyereséget értek volna el.

Ez a helyzet volt 2020 februárjának végén is. Miután a pénzügyi piacok végre megrázták a koronavírus-járvány idegességét, tömeges eladás következett. Például február 24-én a BP részvények ára 438 p volt.

Mindössze három héttel később a részvények értéke mindössze 233 százalék volt. Ez azt jelenti, hogy a részvények kevesebb mint egy hónap alatt 46% -ot vesztettek. A tapasztalt részvénykereskedők ismét kamatoztatták volna ezt azzal, hogy CFD-eladási megbízást adtak a BP-re.

Végül a gazdasági bizonytalanság idején már nem kell visszafogottnak érezned magad. Ehelyett profitálhat a csökkenő piacokból CFD részvénykereskedelem formájában.

Tőkeáttétel és árrés

Ha hagyományos értelemben vett részvényeket vásárol, akkor csak egy lehetősége van a tétre. Vagyis, ha a tőzsdei brókerszámláján 500 font van, akkor csak 500 font értékű részvényeket vásárolhat – és semmi mást.

CFD-n keresztül történő részvénykereskedelem esetén azonban lehetősége van tőkeáttétel alkalmazására. Egyszerűbben fogalmazva, ez azt jelenti, hogy többet kereskedhet, mint amennyi az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedési számláján van.

Számos módon számíthatja ki a tőkeáttételt. A legegyszerűbb módszer arányként tekinteni rá. Például az Egyesült Királyság szabályozása (ESMA) lehetővé teszi, hogy legfeljebb 1: 5 arányú tőkeáttételt alkalmazzon részvények kereskedésekor. Ez azt jelenti, hogy egy 500 fontos számlaegyenleg 2500 font kereskedési tőkét tesz lehetővé. Más eszközosztályok, mint például a forex, az arany és az indexek, még ennél is magasabb korlátokkal járnak.

A legfontosabb pont itt az, hogy a tőkeáttétel valódi lövést ad a tőzsdei kereskedésből való jó megélhetésre, még akkor is, ha csak kis mennyiségű tőke áll rendelkezésére. Ezzel együtt a tőkeáttétel azzal a kockázattal jár, hogy több pénzt veszít, mint amennyit remélt.

Mielőtt erre eljutnánk, vizsgáljuk meg, hogyan működik a tőkeáttétel valójában egy brit tőzsdei kereskedési platform használatakor.

 • Úgy dönt, hogy tovább megy Marks és Spencer megoszt
 • 200 fontot tesz fel, és 1: 5 arányú tőkeáttételt alkalmaz
 • A kereskedési nap későbbi részében a Marks és Spencer részvények 5% -kal növekedtek
 • 200 font tét esetén csak 10 fontot keresett volna (200 font x 5%)
 • De, amikor az 1: 5 tőkeáttételt alkalmazta, a 10 font nyereséget megszorozza 5-ös szorzóval
 • Mint ilyen, a Marks and Spencer kereskedelem teljes nyeresége 50 font

Fontos megjegyezni, hogy az Egyesült Királyságban tőkeáttétellel történő részvénykereskedéssel fennáll annak a veszélye, hogy felszámolásra kerül. Az alábbiakban ismertetjük ennek működését.

A tőkeáttétes tőzsdei kereskedés kockázatai

A fentiekkel megegyező példával ragaszkodva 1: 5 tőkeáttétel alkalmazásával 200 fontos tétet 1000 fontos vételi megbízássá alakíthatott. A 200 font, amelyet kockáztatott, az úgynevezett „fedezet”.

Azok számára, akik nincsenek tudatában, a fedezet egyszerűen egy biztosíték, amelyet Ön a választott tőzsdei kereskedési platformra ad, miközben a tőkeáttételes kereskedése nyitva van. Ebben a példában ez 20% -os fedezetet jelent (200 font 1000 fontból).

Most fennáll annak a kockázata, hogy elveszíti ezt a 200 fontot, ha a pozíciója nagyobb mértékben áll szemben veled, mint amennyi a tartalékban van. Más szavakkal, sokáig ment a Marks és a Spencer részvényeken, így ha a részvények 20% -kal vagy annál nagyobb mértékben csökkennek, akkor teljes egészében elveszíti a 200 font árrést.

Ez azt jelenti, hogy felszámolták.

A felszámolási pont attól függően változik, hogy mekkora tőkeáttételt alkalmaz. Például, ha 200 fontot fordított 1: 3 tőkeáttétellel, ez azt jelenti, hogy 600 fonttal kereskedik. Árrés szempontjából ez 33,3% (200 font 600 fontból). Mint ilyen, ha az 1: 3 arányú tőkeáttételes ügylete 33,3% -kal mozogna ellened, akkor elveszítené 200 fontnyi részesedését.

Jó hír, hogy kétféle módon lehet elkerülni a felszámolást:

 1. Stop-loss megbízást állított fel tőkeáttételes ügyletén. Ez lezárja a megrendelést, ha a kiválasztott stop-loss ár aktiválódik. Később széles körben beszélünk a stop-loss megbízásokról és más kockázatkezelési eszközökről.
 2. További pénzeszközöket tesz fel a fedezeti számlájára, mielőtt felszámolják. Ez extra légzőtermet biztosít Önnek abban a reményben, hogy a helyzet megfordul és visszaszáll az Ön javára.

Kereskedhető tőzsdék

Ha hagyományos online tőzsdei brókert használ, korlátozott lehet, hogy milyen részvényeket vásárolhat. De lehet, hogy más, kevésbé likvid piacokhoz nem lehet hozzáférni.

Ez szöges ellentétben áll az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedési oldalainak működésével. Vagyis amikor CFD-k útján folytatott tőzsdei kereskedés során több ezer piachoz juthat hozzá az Egyesült Királyság és a nemzetközi tőzsdék halmában..

Ennek oka, hogy az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedési webhelyének nem kell megkönnyítenie a részvényvásárlást. Éppen ellenkezőleg, a CFD-piac létrehozása azt jelenti, hogy az eszköz gyakorlatilag bármely nyilvánosan jegyzett részvényt nyomon követhet.

Tegyük fel például, hogy úgy dönt, hogy részvényeket keresked az FCA népszerű brókerével, az eToróval. Ennek során több mint 1700 részvényhez férhet hozzá 17 különböző piacról. Az Egyesült Királyság tetején ez magában foglal mindent Franciaországtól és Szaúd-Arábiától kezdve Hongkongig és az Egyesült Államokig.

jegyzet: Az összes 1700+ részvény eToro hagyományos értelemben megvásárolhatók és CFD-k útján kereskedhetők.

Készen áll a merülésre a tőzsde?

lásd az összes készletet

Versenyképes díjak

Bár a későbbiekben részletesebben fedezzük az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedési díjait, fontos gyorsan megjegyezni, hogy a CFD platformok általában sokkal költséghatékonyabbak, mint a hagyományos részvény kereskedési alkuszok.

Még egyszer: ez azért van, mert az alapul szolgáló részvény nem létezik. Egyszerűbben fogalmazva, ez azt jelenti, hogy sok esetben – jutalék megfizetése nélkül vásárolhat és adhat el a hangszeren. Ehelyett valószínűleg fizet egy kis díjat, amely beépül a spread-be.

Például a részvényekkel jutalékmentesen kereskedhet a következő címen: eToro – ahol a felárak a főbb piacokon általában 0,25% alatt vannak. A skála másik végén az old school brókerek gyakran átalánydíjat számítanak fel Önnek az Egyesült Királyságban lévő részvények vásárlásáért. Ez kereskedésenként 5 és 15 font között változhat.

Hogyan lehet pénzt keresni az Egyesült Királyság részvény kereskedésével?

pénzt keresni az Egyesült Királyságban kereskedő részvényekkel

Leegyszerűsítve: annak érdekében, hogy pénzt lehessen keresni az Egyesült Királyság részvényeinek kereskedésével, meg kell jósolnia, hogy a részvények értéke emelkedik vagy csökken. A megfelelő előrejelzéssel és így – többre bezárva pozícióját, mint amennyivel eredetileg kezdett – profitot fog termelni. És természetesen – ha helytelenül spekulálsz, ez veszteséget eredményez.

Nyereséges-e a tőzsdei kereskedés?

Igen, a tőzsdei kereskedés nagyon nyereséges lehet, ha tudja, mit csinál.

A nyereség és veszteség felmérésének leghatékonyabb módja az, ha kiszámítja részesedését a pozíció százalékos növekedésével vagy csökkenésével szemben. Például, ha 100 fontot tesz meg, és a részvény kereskedési pozíciója 10% -kal nő, akkor 10 fontot tett meg.

Egy másik példában, ha eladta a részvényeket, és azok 20% -kal csökkentek, akkor az 500 fontja 100 font nyereséget jelent. Ha ezután tőkeáttételt alkalmazna ennek az 1: 5 arányú kereskedelemnek, a nyeresége 500 fontra erősödik.

Arra vonatkozóan, hogy mennyit kereshet az Egyesült Királyság részvényeinek kereskedésével, erre a kérdésre nincs egy mindenki számára megfelelő válasz. Végül is ez függhet:

 • Mennyit tesz ki az egyes kereskedésekből
 • Mennyi tőkeáttételt alkalmaz az egyes kereskedésekre, ha van ilyen
 • Hány százalékos nyereséget ért el a hónap során
 • Milyen díjakat fizetett a választott brit tőzsdei kereskedési webhelyen
 • Milyen kockázatkezelési eszközökkel rendelkezett

Összességében meg kell próbálnia a tőzsdei kereskedési tőkét lassan felépíteni, szemben azzal, hogy az első naptól kezdve gung-ho-ba megy. Néhány kockázatkezelési stratégiát áttekintünk, amelyeket később telepíthet ebben az útmutatóban.

További információ: A legjobb részvények, amelyeket most vásárolhat

Az Egyesült Királyság részvény kereskedési megbízásának leadása

kereskedési megbízás leadása

Mielőtt számlát nyitna egy brit tőzsdei kereskedési platformon, először meg kell ismernie a megbízások leadását. A legalapvetőbb formájában ez lehetővé teszi a brókernek, hogy megtudja, milyen részvényekkel kíván kereskedni, és hogyan tervezheti, hogy profitáljon az előrejelzéséből.

Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb tőzsdei kereskedési megbízásokat, amelyeket meg kell értenie.

1. Vételi / eladási megrendelések

Néhányszor megemlítettük a vételi és eladási megrendeléseket ebben az útmutatóban, ezért nem kell túlságosan részleteznünk. A legfontosabb pont az, hogy a vételi vagy eladási megbízások választása megmondja a brókernek, hogy szerinte melyik irányba halad a részvényárfolyam.

Mint megjegyeztük, a vételi megbízás azt jelenti, hogy úgy gondolja, hogy a részvény értéke növekedni fog. Az eladási megbízás viszont azt jelzi, hogy szerinted esni fog a részvényárfolyam.

Ne felejtsük el, hogy minden egyes kereskedés, amelybe belép, vételi és eladási megrendelést igényel. Ez azért van, mert a kereskedésből való kilépéshez az ellenkező sorrend szükséges, amelyet eredetileg tettél.

Például, ha vételi megbízással nyit, és le akarja zárni a kereskedést, akkor eladási megbízást kell leadnia. És fordítva – ha eladási megbízással lép be, akkor vételi megbízással kell lezárnia.

2. Piaci / Limit megbízások

Minden egyes brit tőzsdei kereskedési webhely / platform lehetőséget ad piaci vagy limit megbízás leadására. Ez vonatkozik az árra, amelyet be kíván lépni a piacra.

Abban az esetben, ha a piaci megrendelés, az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedési platformja a következő elérhető áron hajtja végre az Ön megbízását. Ez azt jelenti, hogy megrendelése azonnal megjelenik a piacon, bár előfordulhat, hogy olyan áron van, amely magasabb vagy alacsonyabb, mint amit a képernyőn lát. A részvényárfolyamok ugyanis másodpercenként változnak.

Például:

 • Kereskedni akarsz Unilever részvények – amelyek ára egyenként 4,70 font
 • A piaci elemzésed szerint úgy gondolod, hogy a következő órák során a részvények értéke növekedni fog
 • Mint ilyen, megrendelést ad le
 • Azt szeretné, hogy a pozíció azonnal megnyíljon, így piaci megbízás mellett dönt
 • Ön bróker néhány másodpercnél rövidebb idő alatt teljesíti a vételi megbízását 4,69 font áron

Amint a fentiekből is látszik, a folyamatosan változó piaci viszonyok szerint az ár alacsonyabb volt, mint amit a képernyőn látott. Hasonlóképpen, a piaci megrendelésből kapott ár valamivel meghaladhatta a 4,70 fontot.

Abban az esetben, ha a limit sorrend, ez lehetővé teszi annak pontos árának megadását, amelyre azt szeretné, hogy az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedője végrehajtja a pozíciót.

Például:

 • Maradjunk a fenti példánál, amellyel Unilever a részvények ára 4,70 font
 • Ezúttal azonban nem akar belépni a piacra, amíg a részvények el nem érik a 4,90 fontot
 • Ennek az az oka, hogy megerősítést szeretne kérni a piacoktól arra vonatkozóan, hogy a növekedési trendre vonatkozó előrejelzése helyes
 • Mint ilyen, vételi limit megrendelést ad le 4,90 fonton
 • Néhány órával később az Unilever részvényeinek ára 4,90 font, így a vételi limit megbízása megegyezik és így – a pozíciója élőben van

Ahogy sejteni lehetett, a limit megbízás csak akkor lép életbe, ha és amikor a megadott ár megegyezik. Ha nem, akkor a limit megbízás függőben marad, amíg nem mondja le.

3. Stop-Loss megrendelések

Tévedés ne essék – a stop-loss megbízások döntő fontosságúak, amikor online kereskednek részvényekkel az Egyesült Királyságban. Ennek az az oka, hogy lehetővé teszik, hogy korlátozza azt az összeget, amelyet potenciálisan elveszíthet egy kereskedésből.

Például, ha biztosítani akarja, hogy a részvénykereskedelme ne eredményezzen 4% -nál nagyobb veszteséget, utasíthatja brókerét, hogy zárja le a kereskedést, ha a pozíció 4% -kal mínuszba kerül.

Aztán, ha a részvény tovább zuhan – az Ön oldaláról nem számít. Végül is lezárta a kereskedelmet és 4% -ra korlátozta veszteségeit.

Íme egy példa arra, hogyan lehet hatékonyan bevetni egy stop-loss megbízást a veszteségek korlátozására részvények kereskedése során.

 • Kereskedni akarsz Diageo részvények – amelyek ára 25 font a londoni tőzsdén
 • Úgy gondolja, hogy az ár emelkedni fog, megrendelést ad le
 • Annak ellenére, hogy teljes mértékben felismeri, hogy az előrejelzése nem felel meg a tervnek, 5% -ra szeretné csökkenteni a veszteségeit.
 • A 25 fontos részvényárfolyam 5% -a 1,25 fontot jelent
 • Mint ilyen, a stop-loss megbízásunkat 23,75 fontra (25 font – 1,25 font) kell beállítanunk.

A kereskedelem elhelyezése után biztos lehet benne, hogy nem veszít többet 5% -nál. Ennek oka, hogy amint a Diageo részvényei 23,75 fontra süllyednek, a választott brit tőzsdei kereskedési oldal bezárja a pozíciót.

Garantált Stop-Loss megrendelések

Az esetek túlnyomó részében brókere akkor hajtja végre a stop-loss megbízását, ha és amikor a megadott ár aktiválódik. A szupernormális piaci viszonyokat felhasználva azonban minden esély megvan arra, hogy ez ne történjen meg.

Ennek oka lehet, hogy a részvény olyan parabolikus sebességgel emelkedik vagy csökken, hogy megrendelésének nem felelt meg a piac. Ezzel néhány brit tőzsdei kereskedési platform „garantált” stop-loss megbízást kínál.

Ez egy olyan kiegészítő szolgáltatás, amely valamivel magasabb kereskedési díjat / jutalékot igényel, amelyet általában fizetett volna. A másik oldalon ez garantálja, hogy a stop-loss sorrend meg fog felelni, bármi is történjen.

Valószínűleg nem kell aggódnia emiatt, ha olyan nagyobb részvényekkel szeretne kereskedni, mint például az FTSE 100 vagy a Dow Jones. Ennek oka, hogy ezek a részvények profitálnak a likviditás halmából, és a volatilitás viszonylag alacsony. Ezt azonban mindenképpen szem előtt kell tartani – különösen, ha kereskedni akar a feltörekvő piacokon található részvényekkel.

4. Take-Profit megrendelések

A Take-profit megbízások lehetővé teszik az árcél kitűzését a részvény kereskedési pozícióján. Ha a megadott árat később a piacok egyeztetik, akkor az alkusz automatikusan bezárja pozícióját. Ezzel bezárhatja a nyereséget anélkül, hogy manuálisan kellene ülnie a készülékénél.

Íme egy példa a működésére:

 • Maradjunk ugyanazon példánál, mint fent, ahol vételi megbízást adott le Diageo részvényenként 25 font
 • Már beállította a stop-loss sorrendjét annak biztosítására, hogy ne veszítsen el 5% -nál többet
 • Ami a profit célját illeti ebben a kereskedelemben, 15% -ot szeretne elérni
 • A 25 fontos részvényárfolyam 15% -a 3,75 font
 • Mint ilyen, meg kell állítanunk a stop-loss megbízásunkat 28,75 fontra (25 font + 3,75 font)

Alapvetően javasoljuk, hogy mind az stop-loss, mind a profit-profit megrendeléseket telepítse, amikor részvényeket keresked az Egyesült Királyságban. Ez nem csak azt veszi fel, hogy magának bezárnia kell egy pozíciót, hanem lehetővé teszi, hogy egyértelmű belépési és kilépési célokat állítson be a kereskedés életbe lépése előtt..

Ez önmagában hatékony kockázatcsökkentési stratégia, amelyet gyakorlatilag minden tapasztalt részvénykereskedő alkalmaz. A Diageo fenti példája szerint a két dolog közül csak egy történhet meg rajta.

 • Ha jóslataid helyesek, és a Diageo részvényei felfelé lendülnek, akkor a kereskedés lezárul, amikor a részvények 28,75 fontot érnek. Ez 15% -os nyereséget eredményez a take-profit megrendelés szerint.
 • Ha az előrejelzése helytelen, akkor a kereskedelem lezárul, ha az ár 23,75 fontot ér el – a stop-loss megrendelés szerint. Ez 5% -os veszteséget eredményez.

5. Utolsó Stop-Loss megrendelések

Bár a „veszteséges” stop-loss megbízások eltarthatnak egy kis idő alatt, mire a fejed megkerüli, valóban hatékony módszert kínálnak a jelenleg nyereséges pozíciók lezárására.

A legalapvetőbb formájában a záró veszteséges megbízások minden alkalommal kiigazodnak, amikor a részvény kereskedési pozíciója növekszik. Ez lehetővé teszi a pozíció nyitva tartását mindaddig, amíg a trend folytatódik.

Például:

 • Az Ön részvénykereskedelme jelenleg 15% -kal zöld
 • Kissé elégedett vagy a nyereségeddel, de még nem akarod bezárni a pozíciót. Végül is a részvények tovább emelkedhetnek, ami még nagyobb profitot jelent.
 • Mint ilyen, 5% -ra állítja be a stop-loss sorrendjét
 • Ez azt jelenti, hogy ettől kezdve nem veszítheti el a már megszerzett nyereség több mint 5% -át
 • Döntő fontosságú, hogy ha a részvény tovább emelkedik, akkor a lemaradó stop-loss ár is

A legfontosabb, hogy ne felejtsük el, hogy a záró veszteséges ár tovább növekszik a jövedelmező pozícióval összhangban.

Ha azonban a részvények ellentétes irányba mozdulnak el, akkor a veszteséges stop-loss ár továbbra is ott marad, ahol van. Ez ismét biztosítja, hogy továbbra is a kereskedelemben maradjon, de megvédje a már megszerzett nyereség egy részét.

Készen áll a kereskedés megkezdésére Készletek?

Az Egyesült Királyság részvény kereskedési stratégiái és rendszerei

uk részvény kereskedési stratégiák

Tehát most, hogy ismeri a tőzsdei kereskedési megbízások fontosságát, most meg kell vizsgálnunk, milyen stratégiák és rendszerek állnak rendelkezésére.

A tőzsdei kereskedési stratégiák típusai

Számos módon kereskedhet részvényekkel az Egyesült Királyságban. Ez nagyrészt annak az időtartamnak a középpontjában áll, amíg nyitott pozíciót tart.

Viszont minél rövidebb ideig tart nyitva egy pozíciót, annál kisebbek lehetnek a profitcéljai. A részvények ugyanis csak bizonyos mennyiséggel mozoghatnak a kereskedés egyetlen napján.

Ennek ellenére az alábbiakban felsoroljuk az Egyesült Királyság részvény kereskedési stratégiáinak leggyakoribb típusait.

Napi kereskedési készletek

A napi kereskedési részvényekben szuperaktívnak kell lennie. Vagyis a legtöbb napi kereskedő minden nap több részvénypozíciót helyez el. Ennek a stratégiának a lényege, hogy ritkán fog – ha valaha is – nyitott pozíciót tartani a szokásos piaci órákon túl.

Ehelyett elhelyezhet egy kereskedést, majd néhány órával vagy akár perccel később bezárhatja. Például rövid távú tőzsdei kereskedési lehetőséget fedezhet fel a Royal Mail részvényein. Lehet, hogy lead egy megrendelést, majd egy órával később bezárja 1,3% -os nyereség mellett.

Ahogy el tudod képzelni, nem gazdagodsz meg, ha csupán 1,3% -ot keresel. A napi kereskedés ötlete azonban az, hogy kisebb nyereséget fog elérni, de sokkal gyakoribb, mint amit a tőzsdei kereskedés más formáival szerezne meg.

Swing kereskedési részvények

A swing kereskedelem szintén rövid távú stratégia. Ugyanakkor, ellentétben a napi kereskedési partnerével, nincs követelmény egy pozíció nyitására és bezárására ugyanazon a napon. Ehelyett annyi rugalmasság lesz, amennyit jónak lát.

Például, míg az egyik részvénykereskedelem néhány napig nyitva lehet, a következő akár több hétig is játékban maradhat. A legtöbb esetben a swing kereskedő pár hónapnál tovább nem tartja nyitva pozícióját. Minden, ami ennél több, és akkor hagyományos „vételi és tartási” befektetőnek számítana.

A swing-kereskedési részvényekkel kapcsolatos legfontosabb koncepció az, hogy a lehető leghosszabb ideig a trend mellett marad.

Például:

 • Kereskedsz Facebook részvények egy brit tőzsdei kereskedési platformmal
 • Aktív vételi rendelése van, amely jelenleg 25% -ban zöld
 • Úgy érzi, hogy a felfelé irányuló tendencia véget ér, ezért eladási megbízással zárolja nyereségét
 • Jóslata helyes, a Facebook megosztja és most dél felé halad
 • Annak érdekében, hogy ezt kamatossá tegye, akkor egy további eladási megbízást ad be a lefelé mutató trend elérése érdekében

Alapvető fontosságú, hogy az Egyesült Királyság swing kereskedői semmilyen érzelmi kötődéssel nem rendelkeznek az általuk vásárolt és eladott részvényekkel. Ehelyett csupán a szélesebb piaci trendek követésére törekszenek.

Scalping készletek

Bár ez kissé nyilvánvalóan hangozhat, a skalpoló kereskedőket csak egy dolog aggasztja – a profit kereskedelmének lezárása. De ami megkülönbözteti a skalpereket, az az, hogy részesedni akarnak a részvény szuperkicsi ármozgásaiból – még inkább, mint a napi kereskedők.

Más szavakkal, míg a napi kereskedők napi 2/3-os pozíciókat írhatnak be, a skalperek tucatokat. A legfontosabb dolog, amit el akarnak érni, az a részvények adásvétele és eladása, miközben az szűk tartományban marad. Tegyük fel például, hogy GlaxoSmithKline a részvények több órán keresztül 13,90 és 14,03 font között mozogtak.

Ez csupán 1% -os árazási tartományt jelent. Amíg a részvények felfelé és lefelé mozognak ezen a tartományon belül, a skalper sok vételi és eladási megbízást fog tenni.

Fontos, hogy ezeknek a pozícióknak a profitszintje valószínűleg kevesebb, mint 0,1%. De mivel a scalper ekkora mennyiségű pozíciót helyez el, ezek a nyereségek gyorsan és gyorsan összeadódhatnak.

Bankroll menedzsment

A kereskedési tőke kezelése rendkívül fontos. Végül is a hosszú távú célnak a tőke következetes növelését kell kitűznie, és ezáltal lehetővé kell tennie valamilyen megélhetést az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedési törekvéseiből..

Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy mérni tudja a kereskedési bankroll védelmét, a „maximális lehívási” százalékos arány felmérése. Ez egyszerűen a tőke legnagyobb csökkenésére utal, amellyel egyetlen időszakban – mondjuk havonta – találkozott.

Például:

 • Az 1. és 2. hónapban 10, illetve 15% -ot keres
 • Ön kereskedési tőkéje most 5000 font
 • De a 3. hónap végére tőkéje 4000 fontra süllyedt
 • Ez azt jelenti, hogy a maximális lehívás 20%

Végül magától értetődik, hogy a leginkább kockázatkerülő kereskedők biztosítják, hogy maximális lehívási százalékuk alacsony maradjon. Valójában, ha ez meghaladja a 10% -ot, akkor lehet, hogy újra meg kell vizsgálnia a kockázatkezeléssel kapcsolatos ismereteit.

Kockázat és jutalom

Minden egyes részvénykereskedelem, amelyet elhelyez, saját kockázattal és haszonnal arányos lesz. Egyszerűbben kifejezve ezt úgy lehet számszerűsíteni, ha megkérdezed magadtól, hogy mekkora kockázatot hajlandó vállalni egy bizonyos profitcél elérése érdekében.

Ennél nincs kemény és gyors szabály. Sok tapasztalt kereskedő azonban megpróbálja elérni a kereskedés során kockáztatott összeg legalább háromszorosát. Ez az 1: 3 kockázat / haszon arány néven ismert. Nézzünk meg ennek gyakorlati példáját:

 • Szeretne vételi megbízást adni a Waitrose részvényein, mivel úgy gondolja, hogy az ár a következő néhány órában emelkedni fog
 • Összesen 500 fontot tesz ki a kereskedelemből
 • 1: 3 kockázat / haszon arányt figyelembe véve 3% -os nyereségre törekszik
 • Fontban és pennyben ez 15 font nyereségcélt jelent (500 font x 3%)
 • Kockázatát tekintve ez 1%
 • 500 font tét esetén a legnagyobb összeg, amelyet hajlandó elveszíteni, 5 font

Amint a fentiekből is látszik, a megfelelő megbízások bevezetésével (ebben a kézikönyvben a kereskedési megbízásokról részletesen beszélgettünk tovább) ebből a kereskedésből csak két dolog fog történni. Vagy 15 fontot (3%) keres, vagy elveszít 5 fontot (1%). Ez lehetővé teszi egyértelmű célok kitűzését mind a maximális kockázat, mind a potenciális haszon tekintetében.

Tisztázandó, hogy az 1: 3 kockázat / jutalom megközelítés alkalmazásakor minden 4 kereskedésből csak egyre van szükség ahhoz, hogy profitot teremtsen a megtérüléshez. Ez mindössze 25% -os „győzelmi arányt” jelent.

Például:

 • 1. kereskedelem: – 5 font
 • 2. kereskedelem: – 5 font
 • 3. kereskedelem: – 5 font
 • 4. kereskedelem: 15 font

A fentieknek megfelelően 3 kereskedés összesen 15 fontot veszített, majd a negyedik 15 fontot tett – ezzel nettó nyereségét 0 fontra emelte. Fontos, hogy ha egyre ismertebbé válik a technikai / alapvető adatok olvasásának és elemzésének módja (amelyet az alábbi szakaszban ismertetünk), akkor várhatóan 25% -nál nagyobb a nyerési arány!

Alapvető kutatás

A kutatásnak két fő szegmensét végezheti el, amikor megpróbálja megérteni egy részvény jövőbeli irányát. Ez technikai elemzésből és fundamentális kutatásból áll. Ebben a részben az utóbbit tárgyaljuk.

Tehát az alapkutatás az a folyamat, amikor a valós eseményeket füllel tartjuk, és hogyan befolyásolhatják ezek az események a részvények árát. A legalapvetőbb formájában, ha egy vállalat kiadja negyedéves eredményjelentését, és az eredmények a vártnál rosszabbak, akkor számolnia kell a részvényárfolyam csökkenésével.

Hasonló példában egy vállalat bejelentheti, hogy most nyert egy új jövedelmező szerződést a kormánnyal. E pozitív hírek fényében a részvények értéke valószínűleg növekedni fog.

A tőzsdei kereskedelem keretében végzett alapvető kutatások kapcsán néhány fontos szempontot meg kell jegyezni. Először is, a nappali kereskedők és a skalperek kevés figyelmet fordítanak az alapokra. Végül is ilyen kis összegért kereskedelemben maradnak.

Másodszor, nehéz lehet éjjel-nappal folyamatosan nyomon követni a pénzügyi híreket. Mint ilyen, használjon egy olyan platformot, mint a Yahoo Finance, hogy biztosan lépést tarthasson a legfontosabb piaci fejleményekkel.

Ezen felül fontolóra veheti egy gazdasági naptár használatát. Ez megjeleníti a tőzsdén belüli legfontosabb fejlemények dátumát és idejét – például a társaság eredménykimutatásait vagy a jegybanki értekezleteket.

Technikai elemzés

Ha részvényekkel szeretne kereskedni az Egyesült Királyságban, nem pedig a részvényekbe történő befektetéssel, több hónapig vagy évig, akkor elengedhetetlen, hogy megtanulja, hogyan kell elvégezni a technikai elemzést. Ahogy a neve is sugallja, a technikai árképzési diagramokat elemzi a trendek felkutatása céljából.

Miután megtalálta a készítés potenciális trendjét, akkor megfelelő kereskedési megbízást adhat le.

Az elemzési folyamat elősegítése érdekében meg kell értenie a technikai mutatók használatát. Ezek olyan kereskedési mutatók, amelyek konkrét mutatókat keresnek – például volatilis vagy támogatási / ellenállási szinteket.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy több mint száz technikai mutatót alkalmaznak az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedői, nem tudnánk felsorolni mindegyiket. Az alábbiakban azonban három technikai indikátort tárgyalunk, amelyeket már most elkezdhet használni – nem utolsósorban azért, mert kissé kezdőbarátak.

Mozgó átlagok

Ez a mutató egy részvény átlagos árát veszi figyelembe egy meghatározott időtartamra. A legjobban kihasznált időkeretek a 100 napos és a 200 napos mozgóátlagok.

Mindkét fent említett mozgóátlag egy vonallal lesz ábrázolva a megfelelő részvényárfolyam-grafikonon.

Elméletileg, ha a jelenlegi részvény meghaladja a 100 napos és a 200 napos mozgóátlagot is, akkor a vállalat piaci hangulata erős. Ez viszont azt jelenti, hogy a felfelé irányuló árváltozások jelenleg érvényben vannak, vagy hamarosan bekövetkeznek.

Másrészt, ha a jelenlegi részvényárfolyam a 100 napos és a 200 napos átlag alatt van, akkor ez azt jelezné, hogy a befektetők viselik a társaságot.

Relatív szilárdsági mutató (RSI)

A relatív szilárdsági mutatót (RSI) százalékosan mérjük – 0 és 100 között. Kifejezetten megvizsgálja a részvények jelenlegi piaci fellépését a vevő / eladó mennyisége alapján. Egyszerűbben fogalmazva: ha több vevő van, mint jelentős mennyiségű eladó, akkor a részvényeket túlvásárolhatjuk.

Ez viszont azt jelenti, hogy rövid távú piaci korrekció készülhet. Ez azt jelenti, hogy az ár ideiglenesen dél felé halad, amíg a trend meg nem indul. Ebben az esetben az RSI 70% -os vagy annál nagyobb százalékot eredményezne.

Ha viszont az RSI százalékos értéke 30% vagy annál alacsonyabb, az azt jelentheti, hogy a részvény túlvásárolt. Ez azt jelenti, hogy bár a részvény hosszan tartó csökkenő tendenciát mutat, rövid távú piaci korrekció léphet életbe. Ha ez megtörténik, akkor a részvényárfolyam átmenetileg megnő, mielőtt folytatja a csökkenő tendenciát.

Mozgó átlag konvergencia divergencia (MACD)

MACD-jelző, részvénykereskedelem

A mozgó átlag konvergencia divergencia (MACD) – kifejezetten MAC-D – lehetővé teszi számunkra, hogy értékeljük a részvényárfolyam lendületét. Különösen a trend jelenlegi erősségét és időtartamát vizsgálja.

Tegyük fel például, hogy a HSBC részvények mindössze két hét kereskedési idő alatt 9% -kal emelkedtek. Nehéz lehet megtudni, hogy ez a tendencia rövid életű-e, vagy arra utal, hogy a készletek most hosszabb távú helyreállítási szakaszban vannak.

A MACD használatával ez a technikai indikátor rávilágíthat a fent említett rejtélyre.

Alapvető fontosságú, hogy ha a MACD az aktuális jelvonal felett van, akkor ez azt jelzi, hogy a kereskedőknek meg kell vásárolniuk az állományt. Éppen ellenkezőleg, ha a MACD a jelvonal alatt van, akkor a kereskedőknek short-sell-re kell törekedniük.

Kereskedésre kész készletek?

Automatizált és félig automatizált részvény kereskedés

Mint sejtette, jelentős időt kell fordítania mind a műszaki, mind az alapvető kutatásokra. Ez nem tarthatja vissza attól, hogy részt vegyen az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedelmében.

Végül is, miután megtanulta a részvények hatékony elemzésének csínját-bínját, akkor a lehető legnagyobb esélyt adja magának arra, hogy hosszú távon következetes nyereséget érjen el. Másrészről frusztráló lehet, ha nagyon szeretne indítani részvényeket az Egyesült Királyságban, de nem egészen tudja, hogyan lehet meghatározni egy részvény jövőbeli értékét.

A saját pénzét kockáztatja, ezért minden helytelen spekuláció anyagi veszteséget okoz. Túl sok ilyen veszteséges pozíció valószínűleg látni fogja a tőzsdei csizma végleges letételét.

A fentieket figyelembe véve néhány újszülött tőzsdei kereskedő az Egyesült Királyságban az automatizált kereskedelem egyik formájához fordul. Ez azt jelenti, hogy segítséget fog kapni egy harmadik féltől. Ebből a szempontból a tőzsdei jelzések (félig automatizált), a tőzsdei robotok (teljesen automatizált), vagy a másolás kereskedési eszköz használata (teljesen automatizált).

Tőzsdei kereskedési jelek

Az online befektetési szcénában több száz szolgáltató kínál tőzsdei kereskedési jeleket. A szolgáltató lényegében kereskedési javaslatot küld Önnek, amely tájékoztatja Önt arról, hogy mely megrendeléseket kell leadnia.

A javaslat egy tapasztalt tőzsdei kereskedő hátán lehet, aki technikai és / vagy alapvető elemzést végzett. Vagy lehet egy automatizált szolgáltatás, amely algoritmusokat és gépi tanulást használ.

Akárhogy is, a tőzsdei kereskedési jele így nézhet ki:

 • Készlet: alma
 • Rendelés: Elad
 • Ok: RSI 30% alatt
 • Belépés: 118,00 USD
 • Veszteség megállítása: 119,18 USD (1%)
 • Nyereség: 113,28 USD (3%)

Amint a fentiekből is látszik, az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedési jelei biztosítják az összes szükséges leadandó megbízást. Ez viszont azt jelenti, hogy Önnek semmilyen kutatást nem kell végeznie.

Jegyzet: Az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedési jeleit nem szabad a technikai és alapvető elemzések megtanulásának helyettesítésére tekinteni. Végül is egy harmadik félre támaszkodik a részvény jövőbeli irányának elemzésében, ahelyett, hogy saját maga hozna kockázatkerülő döntéseket.

Tőzsdei robotok

A tőzsdei robotok olyan fejlett szoftverfájlok, amelyeket harmadik féltől származó platformokra telepíthet, mint például a MetaTrader 4 és 5.

A szoftvert olyan algoritmusok támogatják, amelyek az Ön nevében ellenőrzik a tőzsdéket. Ha és amikor az algoritmus észrevesz egy kereskedési lehetőséget, akkor leadja a szükséges megbízásokat. Az Egyesült Királyság részvény kereskedési robotjának fő előnye, hogy aktívan kereskedhet 100% -ban passzív módon.

Ezenkívül a robot előre meghatározott szabályok betartására van programozva – vagyis nincs hely vakmerő vagy érzelmi döntésekre. Másrészt a tőzsdei robotokat rendkívül körültekintően kell használni.

Végül is engedélyezi, hogy egy szoftver hozzáférjen kereskedési tőkéjéhez, és így adjon vételi és eladási megbízásokat az Ön nevében. Ezért nem ritka, hogy a robot az egész bankrollját elégeti, ha nem megfelelően lett beállítva.

Ezenkívül a tőzsdei robotok nem képesek értelmezni a pénzügyi híreket. Ezúttal is pusztán az a feladata, hogy betartsa azokat a „mi lenne, ha” feltételeket, amelyeket a fejlesztő beprogramozott.

Ez azt jelenti, hogy egy részvény árfolyamát erősen befolyásolhatja egy friss hír, de a robot nem lesz tisztában ezzel! Azt is világossá kell tennünk, hogy az online térben több ezer úgynevezett „profit-profit” robotszolgáltató van, amely nem más, mint csalás.

Weboldalukon merész állításokat tesznek közzé alaptalan gazdagság megszerzéséről robotjuk révén. De ennek ritkán van módja független ellenőrzésére, ezért legyen óvatos. Ezért sokkal jobban kedveljük az FCA által szabályozott brókereknél a Copy Trading funkciót eToro, amelyet az alábbi részben ismertetünk.

Szabályozott másolás kereskedési eszköz

Ha valóban passzív tőzsdei kereskedési útra akarsz szert tenni, de szeretnéd elkerülni a rouge robot szolgáltatókat, akkor javasoljuk az eToro megfontolását. Ez a teljes engedéllyel rendelkező bróker a Copy Trading nevű funkciót kínálja, amely lehetővé teszi, hogy pénzt fektessen be egy bevált brit részvény kereskedőbe.

Ez a kereskedő ezután 100% átlátható módon vásárol és ad el részvényeket az Ön nevében. A szolgáltatás használatáért nincs külön díj, mivel az adott kereskedőt kompenzálja eToro.

Fontos, hogy mielőtt kereskedőbe fektetne, megnézheti a fontos mutatók halmát. Ez kiterjed minden egyes pozícióra, amelyet a befektető valaha a brókernél tett, vagyis megtekintheti havi hozamukat, preferált piacaikat, kockázati besorolását és átlagos kereskedési időtartamát.

További információ: Másolás kereskedés: A végső kezdők útmutatója

Ha érdekel a Copy Trading útvonal az eToro-nál, akkor csak 200 dolláros minimumot kell teljesítenie – ami kb. 160 font.

A megfelelő brit tőzsdei kereskedési platform kiválasztásának fontossága

Tehát most, miután felfegyvereztük Önt minden olyan információval, amelyre szüksége van ahhoz, hogy a brit részvénykereskedelmi karrierjét jobb lábra állítsa, most meg kell vitatnunk a platform kiválasztásának fontosságát.

Ez azért van, mert annak érdekében kereskedjen a részvényekkel online, ezt egy közvetítőn keresztül kell megtennie. Mint sejteni lehetett, szó szerint több száz olyan platform működik, mint például az Egyesült Királyság részvénykereskedelmi színtere. Ennek eredményeként kihívást jelent, hogy melyik szolgáltatóhoz forduljon.

Annak érdekében, hogy a kutatási folyamat némiképp elviselhetőbb legyen az Ön számára, az alábbiakban felsorolja azokat a szempontokat, amelyeket meg kell tenni, mielőtt az Egyesült Királyság tőzsdei webhelyét választaná.

1. FCA rendelet / FSCS védelem

Gondolkodik azon brit tőzsdei kereskedési platform használatán, amelyre az FCA nem rendelkezik engedéllyel? Ha igen, akkor nagyon veszélyes területre sétál. Végül is meg kell követelnie az alapokat az alkuszban, hogy részvényekkel kereskedhessen.

Ez viszont azt jelenti, hogy a szolgáltatóra bízza a nehezen megkeresett pénzét. Ezért javasoljuk, hogy kizárólag olyan FCA által szabályozott brókereket használjon, mint az eToro. Ennek során megkapja az FSCS védelmét is.

Ez fedezi a pénzét az első 85 000 fontig, abban az esetben, ha a bróker tönkremegy – hasonlóan, mint amit egy brit banknál vagy építő társaságnál kapna.

2. Díjak és jutalékok

Minden alkalommal, amikor tőzsdei kereskedést hajt végre, fizetnie kell díjat a választott brókernek. Ez meglehetősen változhat – nemcsak pénzügyi szempontból, hanem a díj felszámításának módjában is.

Például az IG brit tőzsdei kereskedési platform változó jutalékot számít fel. Az Egyesült Királyságban jegyzett részvények kereskedésekor ez 0,1%. Míg első pillantásra ez versenyképesnek tűnhet, az IG-nek 10 font minimum van érvényben.

Ez teljesen életképtelenné teszi azok számára, akik kis összegek kereskedelmét tervezik. Például egy 50 fontos vételi vagy eladási megbízás 10 fontba kerül, ami óriási 20% -ot tesz ki!

Ezért javasoljuk a használatát eToro, mivel a bróker semmilyen jutalékot nem számít fel a részvények kereskedésekor. Valójában, függetlenül attól, hogy az indexei, az ETF-ek, az arany, az olaj vagy az általa támogatott ezer piac bármelyike, az eToro 100% -osan jutalékmentes.

A jutalékok mellett a következő díjakat is ellenőriznie kell, mielőtt regisztrálna egy brit tőzsdei kereskedési oldalra:

 • Spreadek: A részvény „vételi” és „eladási” ára közötti különbségként tekintve a spread közvetett díj, amely garantálja, hogy a bróker pénzt keres. Minél szélesebb a felár, annál többet fizet a kereskedési részvényekért.
 • Betétek / visszavonások: Egyes tőzsdei kereskedési oldalak az Egyesült Királyságban díjat számítanak fel az alapok befizetésére és / vagy felvételére. Ez a választott fizetési módtól függően változhat.
 • Egynapos finanszírozás: Más néven „swap díjak”, az egynapos finanszírozást a CFD ügyletekre terhelik. Akkor rúg be, ha az egyik napról a másikra nyitva tart egy pozíciót. Ezért a tőzsdei kereskedés CFD-n keresztül csak rövid távú stratégiákra alkalmas.
 • Tétlenség: Amikor egy tőzsdei kereskedési oldal szünetelteti a számláját, előfordulhat, hogy tétlenségi díjakat kell fizetnie. Ez általában 1 év inaktivitás után következik be, de egyes brókerek csak 3 hónap elteltével hajtják végre a díjat.

Összességében elmondható, hogy a fenti díjak nagy hatással lehetnek és lesznek a hosszú távú nyereség megszerzésének képességére. Ez különösen akkor áll fenn, amikor részvényekkel kereskednek, mivel a haszonkulcs célkitűzései valószínűleg kicsiek lesznek.

eToro – Top Stock Bróker az Egyesült Királyságban (0% jutalék és bélyegadó)

etoro bróker

Az eToro hosszú évek óta megbízhatónak bizonyult a tőzsdén – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

3. Piacok és tőzsdék

Ha egy adott piac részvényeivel kíván kereskedni, akkor biztosítania kell, hogy brókere hozzáférést adjon Önhöz. Az Egyesült Királyság tőzsdei kereskedési webhelyének használata magától értetődik, hogy FTSE 100 részvényeket tud vásárolni és eladni.

De ha hozzáférést szeretne más brit piacokhoz – például az FTSE 350-hez vagy az AIM-hez, akkor a regisztráció előtt ellenőrizze, hogy ez támogatott-e vagy sem. Hasonlóképpen, ha olyan nemzetközi tőzsdéken jegyzett részvényekkel kíván kereskedni, mint a NASDAQ vagy a NYSE, feltétlenül vizsgálja meg, hogy a bróker az adott piacot kínálja-e.

4. Jellemzők és eszközök

Valószínűleg olyan brit tőzsdei webhelyet szeretne választani, amely rengeteg hasznos eszközt és funkciót kínál. Például a legjobb brókerek lehetővé teszik, hogy különböző rajzeszközökkel és indikátorokkal végezzen műszaki kutatásokat. Akkor is jó, ha a bróker alapvető adatokat kínál – például pénzügyi híreket és a cég eredménykimutatásait.

Amikor az automatizált kereskedésről van szó, ellenőriznie kell, hogy a választott platform képes-e támogatni a kívánt utat. Például a tőzsdei robotokhoz olyan külső platformra van szükség, mint az MT4. Nem minden brit bróker kompatibilis az MT4-tel.

Hasonlóképpen, ha érdekli a Copy Trading rendszer előnyeinek kihasználása, akkor ehhez hasonló brókert kell használnia eToro. A fent említett platformon több ezer ellenőrzött befektető van, akik részt vesznek a Copy Trading programban, így bőven lehet választani.

5. Kifizetések

Ne felejtse el ellenőrizni, hogy a választott brit tőzsdei kereskedési webhely milyen fizetési módokat támogat. Véleményünk szerint a brókerhez pénzszerzés legegyszerűbb módja az Egyesült Királyság betéti / hitelkártyája. Ezt azonnal feldolgozzuk és 100% -ban biztonságos.

Az olyan e-pénztárcák, mint a Paypal, szintén jók az imént említett okok miatt. A legtöbb brit tőzsdei webhely támogatást nyújt banki átutalásokhoz. 2-3 napos késésekre számíthat, ha ezt a fizetési módot választja, vagyis nem lesz képes azonnal kereskedni.

A támogatott fizetési módok mellett ellenőrizze a bróker elállási szabályzatát is. Például, míg a legjobb platformok 48 órán belül feldolgozzák a visszavonási kérelmeket, egyesek szerint ez sokkal tovább tart.

Egyéb dolgokra, amelyekre figyelni kell, ha kiválasztja a legjobb brit tőzsdei kereskedési helyet az Ön igényeinek:

 • Ügyfélszolgálat – Nyitva tartás és támogatási csatornák (élő csevegés stb.)
 • Hírnév – Hogyan minősíti a bróker az Egyesült Királyság kereskedői közösségét
 • Felhasználóbarát – Ellenőrizze, hogy a platform alkalmas-e újonc kereskedőknek
 • Tőkeáttétel – Fedezze fel, hogy a bróker kínál-e tőkeáttételt és milyen határokon

Stock Trading UK Guide: A lényeg

Ez a tőzsdei kereskedési útmutató ismerteti azokat a mutatókat, amelyeket figyelembe kell vennie, mielőtt kockáztatná saját tőkéjét. Bár rendkívül kiterjedt és kissé hosszú természetű, biztosítottuk, hogy egyetlen kő se maradjon megforgatás nélkül.

Mint ilyen – legyen szó a megbízások leadásáról, a kockázatkezelés megértéséről, a stratégia bevezetéséről vagy a technikai kutatások elvégzéséről – most már a lehető legnagyobb esélye van arra, hogy az Egyesült Királyság részvénykereskedelmi karrierjét jobb lábon kezdje..

Ha most készen áll a részvények kereskedelmére az Egyesült Királyságban, eToro messze a legjobb platform, amellyel fel lehet iratkozni. Ez az FCA által szabályozott bróker több mint 13 millió befektetőnek ad otthont, már csak azért is, mert biztonságos és olcsó módot kínál a piacok elérésére.

Ami a legfontosabb, hogy tőkéjét az FSCS védi, ezért nem szabad aggódnia alapjainak biztonsága miatt.

További irodalom:

Forex trading UK – A Forex kereskedés végső kezdőinek útmutatója

Cryptocurrency Trading UK: Ultimate UK Guide to Crypto Trading

Teljes útmutató az online kereskedéshez az Egyesült Királyságban

Gold Trading Guide UK – Ismerje meg, hogyan lehet online kereskedni az arannyal

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map